Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι ρούκις που ξεχωρίζουν

Δημοφιλή

H μετάβαση από το ποδόσφαιρο νέων στο αντίστοιχο των ανδρών δεν αποτελεί μια απλή υπόθεση. Στις πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ 2, πάντως, ορισμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ Β΄, που πέρσι αγωνίζονταν στην Κ-19, δείχνουν ν’ ανταποκρίνονται αρκετά καλά.

Το μεγαλύτερο… θόρυβο έχει προκαλέσει ο Στέφανος Τζίμας (πέρσι δεν αγωνίζονταν καν στην Κ-19, αλλά στην Κ-17) χάρη στα τρία γκολ που έχει σημειώσει. Δεν είναι, όμως, ο μοναδικός ρούκι, που διακρίνεται στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ο 18χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός Νίκος Σπυράκος (φωτ.), που ανήκει στον ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία, έχει χρησιμοποιηθεί από τον Πάμπλο Γκαρσία σ’ όλα τα παιχνίδια (στα τέσσερα ως βασικός και στα άλλα τρία ως αλλαγή), έχοντας καταγράψει και μία ασίστ. Γεννημένος στην Πρέβεζα, άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο σε ηλικία δέκα χρονών στην ακαδημία Ρία Σπορτ, που εδρεύει στην πόλη της νότιας Ηπείρου. Ένα χρόνο αργότερα μεταπήδησε στην Αθλόπολις, την ακαδημία, δηλαδή, της ΑΕ Πρέβεζας. Παράλληλα με το ποδόσφαιρο, ασχολούνταν και με την άλλη μεγάλη αγάπη του, το στίβο ως αθλητής του ΑΟ Πρέβεζας και, μάλιστα, σε υψηλό επίπεδο (στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων του 2018 στην Καβάλα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα του ενός χιλιομέτρου).

Ο Λευθέρης Τασιούρας μετράει πέντε παρουσίες στην αρχική ενδεκάδα, έχοντας στο ενεργητικό του και μία έκτη συμμετοχή ως αλλαγή. Γεννημένος την 1η Μαρτίου 2004, μεγάλωσε στους Νέους Επιβάτες, για αυτό και σε ηλικία πέντε χρόνων άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στην ακαδημία του ΠΑΟΝΕ. Μετά από τρία χρόνια εντάχθηκε στις υποδομές του Αρη, μέχρι που το καλοκαίρι του 2013, σε ηλικία εννέα χρόνων, έγινε μέλος της ακαδημίας του ΠΑΟΚ. Στα πρώτα χρόνια ως παίκτης του Δικεφάλου αγωνίζονταν ως δεξί εξτρέμ, αλλά εξελίχτηκε ως δεξί μπακ. Το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ έχει ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Ο Δημήτρης Μοναστηρλής  γεννημένος επίσης το 2004-υπερασπίστηκε την εστία του ΠΑΟΚ Β΄ στα παιχνίδια, με Διαγόρα στη Ρόδο και με Ηρακλή Λάρισας στο γήπεδο του Μακεδονικού.

Οσο για τον 19χρονο μεσοεπιθετικό Αργύρη Δαρέλα, έχει παρουσία στα έξι από τα επτά ματς πρωταθλήματος (δύο συμμετοχές στο αρχικό σχήμα), μετρώντας και ένα γκολ.


Τελευταία νέα

Η γκολάρα του Ντεσπόντοφ πήρε βραβείο!

Tην, έξοχη, εκτέλεση του Κίριλ Ντεσπόντοφ κόντρα στον Παναθηναϊκό ανέδειξαν ως το κορυφαίο γκολ του Μαρτίου οι φίλοι του...

Στην ίδια κατηγορία