Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι νικητές ετοιμάζονται…

Δημοφιλή

Έχοντας παρακολουθήσει όλη την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, μπορούμε να σταθούμε στα πιο κομβικά σημεία, περιγράφοντας ταυτόχρονα που έχει φθάσει η ομάδα δέκα μέρες πριν τους μεγάλους αγώνες.

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ήταν λίγο μετά τον αγώνα Τσβόλε – ΠΑΟΚ, όταν ο Αμπέλ Φερέιρα δήλωνε σχετικά εκνευρισμένος από την ισοπαλία και την μέτρια εικόνα του Δικεφάλου: «Δοκιμές και πειράματα τέλος. Είδα όσα ήθελα να δω, από εδώ και πέρα αλλάζει η προετοιμασία μας και η αντιμετώπιση των φιλικών αγώνων».

Κάπου εκεί λοιπόν γύρισε το κουμπί για την φετινή προετοιμασία και από τη φάση γνωριμίας, ο Πορτογάλος προπονητής πέρασε σε αυτή του μονταρίσματος. Από εκεί και μετά φάνηκε ξεκάθαρα και ποιοι θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό επάνω στον οποίο θα βασιστεί για να ξεκινήσει τους επίσημους αγώνες. Ένας βασικός κορμός παικτών-νικητών που κάνουν ευτυχισμένο όποιον προπονητή τους έχει στη διάθεσή του.

Ο Πασχαλάκης είναι ο αναμφισβήτητος βασικός γκολκίπερ. Οι Κρέσπο – Βαρέλα δεν αλλάζουν ποτέ και με τίποτα στα στόπερ. Γιατί να αλλάξουν; Ούτε για τον Μάτος γίνεται λόγος.

Σε αυτό το διάστημα προετοιμασίας ξεκαθάρισε ότι και ο Δημήτρης Γιαννούλης θα είναι ο βασικός αριστερός μπακ. Ο Ροντρίγκο στο δεύτερο διάστημα ήταν μόνιμα στα δεξιά και πίσω από τον Μάτος.

Δεξιά στα χαφ του 4-4-2 θα είναι ο Ζαμπά που «προηγείται» του Λημνιου. Αριστερά ο Μπίσεσβαρ που είναι μπροστά από τον Στοχ. Στην επίθεση το δίδυμο Πέλκα – Άκπομ έχει δέσει καλά και σε φάση άμυνας.

Όσον αφορά τα χαφ του άξονα, εκεί όλα παραμένουν ανοικτά. Θα ξεκινήσουν δύο από Ελ Καντουρί, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μίσιτς και Εσίτι. Ποιοι θα δέσουν καλύτερα σε σχέση  και με τις απαιτήσεις της αναμέτρησης με τον Άγιαξ, δεν είναι ξεκάθαρο.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ 80%

Δεν άλλαξε τόσο πολύ η φιλοσοφία και αυτού του σταδίου προετοιμασίας. Ναι μεν στα φιλικά ο βασικός κορμός της ομάδας πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, από εκεί και πέρα όμως η προπόνηση δεν διαφοροποιήθηκε.

Σε ένα ποσοστό 80% ο ΠΑΟΚ δούλεψε την τακτική του και ειδικά σε φάση ανάπτυξης, αλλά και στο πρέσινγκ που μερικές φορές θέλει ο Φερέιρα να εφαρμοστεί ψηλά. Πολύ ψηλά μέχρι τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Λιγότερη ήταν η δουλειά σε φυσική κατάσταση, ενώ από κάποιο σημείο και μετά λόγω καύσωνα και οι εντάσεις ήταν σαφώς μειωμένες.

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κάπως έτσι κύλησε και αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, που σίγουρα επηρεάστηκε από την ημέρα της κλήρωσης και μετά. Από τότε που η ομάδα έμαθε ότι  θα παίξει με τον Άγιαξ, πολλά άλλαξαν. Η συγκέντρωση  που αυξήθηκε, η προσοχή, οι μεταγραφικές επιλογές, η τακτική που πρέπει να προσαρμοστεί και στον Άγιαξ που παίζει πολύ διαφορετικά απ’ ότι ο ΠΑΟΚ έχει συνηθίσει τους αντιπάλους του.

Η κατασκοπεία στους Ολλανδούς έχει ήδη ξεκινήσει και είναι βέβαιο ότι όσο περνούν οι μέρες τόσο και η προετοιμασία του ΠΑΟΚ θα προσαρμόζεται στις απαιτήσεις αυτής της αναμέτρησης.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το είδαμε και αυτό! Είναι αυτό το… κάτι ξεχωριστό, που χρειάζεται στο 100% σε κάθε ομάδα. Πρόκειται για κάτι που όλοι λένε ότι το διαθέτουν, αλλά πολλές φορές ξέρουν ότι απλά το υποστηρίζουν από… συνήθεια. Αυτό το τρομερό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα του ΠΑΟΚ, φανερώθηκε με τον πιο ξεχωριστό τρόπο και φέτος στην Ολλανδία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου το είπε στην τελευταία του συνέντευξη: «Άφησα πίσω μου μία πολύ δεμένη ομάδα…». Ξέρει και εκείνος ότι αυτό το δέσιμο που υπάρχει εκτός τεσσάρων γραμμών, μεταφέρεται μέσα στο γήπεδο και όταν ο οποιοσδήποτε ρωτήσει για το μυστικό της επιτυχίας, αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα είναι που την οδηγεί από επιτυχία σε επιτυχία.

Η ΠΑΡΕΑ – ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Πώς γίνονται όμως όλα αυτά και πώς εξηγούνται…

Πρόκειται για την  ομάδα που ουσιαστικά χτίζεται από το 2016 και μετά. Τότε άρχισαν να έρχονται παίκτες όπως ο Μάτος, ο Βαρέλα, ο Κρέσπο, ο Μπίσεσβαρ, οι οποίοι βρήκαν μερικούς Έλληνες και σιγά-σιγά κατάφεραν να γίνουν ΟΜΑΔΑ. Αυτό επετεύχθη κυρίως μέσα από την συνέχεια που είχαν όλοι αυτοί στα αποδυτήρια, στα ξενοδοχεία, στα γήπεδα. Τα χρόνια που πέρασαν, οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν, κάποιοι κλεμμένοι τίτλοι, αλλά και όσα τελικά πέτυχαν, τους έχουν δέσει πιο πολύ από οικογένεια.

Τους βλέπουμε αυτούς τους καλούς φίλους στην προπόνηση, στα αεροδρόμια, έξω από τα αποδυτήρια, σε διάφορες εκδηλώσεις. Έχουν καλή χημεία, χωρίς βέβαια να είναι όλοι ίδιοι.

Υπάρχουν οι Βραζιλιάνοι που έχουν αυξηθεί. Ο Μάτος πάνω απ’ όλους. Μία ομάδα μόνος του! Σοβαρός όταν πρέπει, χαλαρός εκεί που χρειάζεται. Ο επαγγελματίας, που βοηθάει και όλους τους άλλους. Από κοντά του λοιπόν οι Βραζιλιάνοι που πάντα είναι και πιο εκδηλωτικοί. Ο Ενρίκε πρώτος από όλους.

Εκεί κοντά οι Έλληνες, με Πέλκα – Λημνιό να είναι πάντα μαζί και τον δεύτερο να έχει τις πιο θανατηφόρες ατάκες.

Ο Πασχαλάκης είναι εκτός κάθε ανταγωνισμού. Η ψυχή των αποδυτηρίων.

Ο Βαρέλα «παίζει» με όλους και είναι μέσα σε όλα. Έτσι και ο ηγέτης Βιεϊρίνια. Ο Κρέσπο και ο Μπίσεσβαρ είναι πιο μεγάλοι και πιο φιλοσοφημένοι. Χρειάζονται και αυτοί ως πιο ψύχραιμοι.

Αποκάλυψη φέτος ο Ελ Καντουρί, που ήταν μέσα σε κάθε γιορτή και πανηγύρι.

Το ίδιο και ο Κάτσε που πρωταγωνιστεί σε κάθε παρέα.

Ο Άκπομ έχει το δικό του στυλ, ενώ η μασκότ της ομάδας έχει γίνει ο Σφιντέρσκι – Λεβαντόφσι – Σβαρόφσκι και όπως αλλιώς τον φωνάζουν.

Αυτή η δεμένη παρέα με τον καθένα να έχει το ρόλο του, μπαίνει και μέσα στο γήπεδο όπου το… ένας για όλους και το… όλοι για έναν, γίνεται πράξη με τον καλύτερο τρόπο.

Οι στιγμές που έζησαν-διαμόρφωσαν όλοι αυτοί στην επιστροφή Βέρνμπλουμ ήταν τόσο συγκινητικές που πραγματικά δεν χρειάζονταν να δεις κάτι άλλο για να καταλάβεις γιατί αυτή η ομάδα είναι πρωταθλήτρια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο αστυνομικός για την υπόθεση θανάτου του 23χρονου Ιάσονα, που έχασε τη ζωή...

Στην ίδια κατηγορία