Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι… ξενιτεμένοι παίκτες της «ασπρόμαυρης» ακαδημίας

Δημοφιλή

Ο Μηνάς Βασιλειάδης πρόσθεσε το όνομά του στη μακρά λίστα των παικτών, που αναδείχθηκαν από τα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ και σε κάποια φάση της καριέρας τους μεταπήδησαν σε ομάδα του εξωτερικού.

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός (φωτ.) υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Λέγκια Βαρσοβίας για ενάμισι χρόνο, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης. Τη φετινή σεζόν είχε αγωνιστεί σε τέσσερα ματς με την Κ-19 και σε άλλα τόσα την αντίστοιχη περσινή ομάδα νέων. Πέρσι, επίσης, είχε δύο συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ Β΄ στη Σούπερ Λιγκ 2.

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που «βγήκε» από τις υποδομές κι έφερε χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, ήταν ο Κώστας Σταφυλίδης. Τον Ιανουάριο του 2012 στον ΠΑΟΚ επέκτειναν το συμβόλαιό του μέχρι το 2016, βάζοντας ρήτρα παραχώρησής του ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Εξι μήνες αργότερα η Μπάγερν Λεβερκούζεν έκανε δικό της τον διεθνή παίκτη καταβάλλοντας το συγκεκριμένο ποσό. Πλέον τον συναντάμε στη Β΄ Γερμανίας με τη φανέλα της Χάνσα Ροστόκ.

O Δημήτρης Πέλκας είχε παραχωρηθεί δανεικός στη Βιτόρια Σετούμπαλ τη σεζόν 2014-15 και έξι χρόνια μετά έκανε τη μεταγραφή του στη Φενερμπαχτσέ. Στην Τουρκία αγωνίζεται και φέτος, ενισχύοντας την Μπασακσεχίρ.

To καλοκαίρι του 2019 η Ανκαραγκουτσού κατέβαλε 300 χιλιάδες ευρώ στον ΠΑΟΚ για ν’ αποκτήσει τον Στέλιο Κίτσιου, ο οποίος είχε ήδη πάρει στην καριέρα του μια πρώτη γεύση από το εξωτερικό (δανεικός στη Σεντ Τρούιντεν). Μετά από ένα… διάλειμμα δύο χρόνων στην Γκαζιαντέπ, επέστρεψε για μια δεύτερη θητεία στην Ανκαραγκουτσού.

Ο Δημήτρης Πόποβιτς δοκίμασε την τύχη του σε γερμανικές ομάδες χαμηλών κατηγοριών, έπαιξε τρία χρόνια στο πρωτάθλημα Σλοβακίας με τη Μιχαλόβτσε, ενώ φέτος δηλώνει κάτοικος Τσεχίας, όντας μέλος της Λέτι.

Από τους πιο πολυταξιδεμένους είναι ο Χρήστος Ιντζίδης. O 31χρονος στόπερ βίωσε την εμπειρία της Αυστραλίας (Σάουθ Μέλμπουρν), της Λιθουανίας (Παλάνγκα), της Ρουμανίας (Σιξερέντα και Κονκόρντια), ακόμη και της Μαλαισίας (Κελαντάν). Φέτος συνεχίζει στην ιταλική Πατέρνο.

Kάτοικος Σλοβακίας τα σχεδόν πέντε τελευταία χρόνια είναι ο Κυριάκος Σαββίδης. Ο 27χρονος χαφ είχε γίνει γνωστός στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, όταν είχε δοθεί δανεικός στη Μιχαλόβτσε στο δεύτερο μισό της σεζόν 2015-16, επιστρέφοντας εκεί το 2019. Κι αφού έπαιξε τρία χρόνια στη Σπάρτακ Τρνάβα, το περασμένο καλοκαίρι πήρε… προαγωγή στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης έζησε πριν τρεισήμισι χρόνια την εμπειρία του πρωταθλήματος Ρουμανίας, φορώντας τη φανέλα της Σέπσι. Πλέον, είναι ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού, όπου πέρσι είχε συμπαίκτη τον Κώστα Δημητρίου. Ο τελευταίος, που φέτος ενισχύει το Διαγόρα Ρόδου, το καλοκαίρι του 2018 είχε μεταπηδήσει στη Βασιλεία (ακολούθησε ένα πέρασμα από την ουγγρική Μεζοκόβεσντ). Σε άλλη ομάδα της Ουγγαρίας (Κισβάρντα) έπαιξε τη διετία 2019-2020 ο Σταύρος Τσουκαλάς, νυν παίκτης της Καρμιώτισσας Κύπρου.

Οσο για τον Κρίστι Κιόσε, πέρασε τρεισήμισι χρόνια στη Μιχαλόβτσε, μετακόμισε στην Τσεχία (Κάρβινα, Βικτόρια Πλζεν) και πλέον έχει γυρίσει στη Σλοβακία για να ενισχύσει την Κόζιτσε.

Ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης ξενιτεύτηκε πριν από δυόμισι χρόνια στη Λιθουανία, όπου έπαιξε για έξι μήνες στη Σούντουβα. Πλέον αγωνίζεται στο Θερμαϊκό, ομάδα Γ΄ κατηγορίας. Στην ίδια κατηγορία (με τον Πιερικό) παίζει κι ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης που πέρασε από Σλοβακία (Μιχαλόβτσε, Σπάρτακ Τρνάβα) και Ιταλία (Μπρέσια).

Συμπαίκτες στον Ατρόμητο είναι οι Γιώργος Τζοβάρας (έπαιξε στη Σλόβαν Μπρατισλάβας) και Γιώργος Βρακάς (θήτευσε στις ομάδες νέων της Νάπολι).

Ο Χρήστος Βουτσάς επέλεξε το καλοκαίρι του 2019 να ενταχθεί στο δυναμικό της Βίλεμ και πλέον ανήκει στο ρόστερ της δεύτερης ομάδας του Παναθηναϊκού.

Ο Νίκος Μπότης (συνεχίζει στον Ολυμπιακό) θήτευσε για τρεισήμισι χρόνια στην ακαδημία της Ιντερ, ενώ ένας άλλος γκολκίπερ, ο Σπύρος Αγγελίδης, μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στη Βρέμη για λογαριασμό της Βέρντερ (προς το παρόν είναι εκτός δράσης, έχοντας υποστεί κάταγμα στο χέρι του τον περασμένο Δεκέμβριο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι έπαινοι Λουτσέσκου για Κωνσταντέλια, η κλοπή του 2018 και το… BBC!

Mεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνέντευξη Τύπου του Λουτσέσκου, που μίλησε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, κι όχι μόνο. Αναλυτικά...

Στην ίδια κατηγορία