Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αφίξεις της τελευταίας στιγμής

Δημοφιλή

Συμβαίνει παντού, σε Ελλάδα και Ευρώπη, κι ο ΠΑΟΚ δεν αποτελεί εξαίρεση. Τι ακριβώς; Να παίρνει παίκτες στο… 90΄ ή ακόμη και στις καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Πέρσι ο δανεισμός του Ραμάν Μπάμπα από την Τσέλσι είχε οριστικοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου, ενώ, μία ημέρα αργότερα, ο Βόσνιος μεσοεπιθετικός Βλάντιμιρ Μπράνονιτς, απόκτημα από τη Ράντνικ, είχε βάλει την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο.

Συνέβη και πριν από τρία χρόνια, όταν στις 31 Ιανουαρίου 2019 επισημοποιήθηκαν δύο κινήσεις της τελευταίας στιγμής: ο δανεισμός του Σέρτζιο Ολιβέιρα από την Πόρτο και η μεταγραφή του Ινγκι Ινγκασον από τη Ροστόφ.

ΤΣΑΚΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Η περίπτωση του Ολιβέιρα, όπως αποδείχτηκε και από τη μετέπειτα πορεία του, ήταν μια πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και για εκείνη την ομάδα, που πήγαινε φουλ για την κατάκτηση του νταμπλ και που είχε ένα πολύ γεμάτο –όσο και ακριβό-ρόστερ. Υπό… κανονικές συνθήκες ο Ολιβέιρα δεν επρόκειτο να έρθει στην Τούμπα, ωστόσο στον ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκαν τις συγκυρίες. Ο Πορτογάλος κεντρικός χαφ είχε τσακωθεί με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος, εκείνη την εποχή, δεν ήθελε να τον βλέπει μπροστά του. Η λύση (και για την Πόρτο) ήταν να φύγει δανεικός κι έτσι ο παίκτης ντύθηκε στα ασπρόμαυρα. Η Πόρτο, βέβαια, δεν είχε αφήσει κανένα περιθώριο μονιμοποίησης του Ολιβέιρα στην Τούμπα, για αυτό το λόγο είχε ορίσει την (απαγορευτική για τον ΠΑΟΚ) ρήτρα μεταγραφής του ύψους δώδεκα εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ΚΟΝΣΕΪΣΑΟ ΚΙ Ο… ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

Την 1 Φεβρουαρίου 2008 ανακοινώθηκε η απόκτηση για ενάμισι χρόνο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο ίδιος είχε αναφερθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του στο πώς είχε πάρει την απόφαση να φύγει από το Κουβέιτ και την Αλ Γκαντισίγια και να συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ: «Ήθελα να βρω μια ομάδα για να κλείσω την καριέρα μου με αξιοπρεπή τρόπο και όχι με ένα πέρασμα από το Κουβέιτ. Σκέφτηκα να καθίσω για έξι μήνες και το καλοκαίρι να βρω ομάδα, αλλά, μέσα σε λίγες ώρες, όλα άλλαξαν. Κάποιος πολύ σημαντικός της ελληνικής Εκκλησίας πέθανε (σ .σ. στις 28 Ιανουαρίου 2008 απεβίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος) και μετατέθηκε κατά μία ημέρα η ολοκλήρωση των μεταγραφών λόγω εθνικού πένθους! Τότε απευθύνθηκα σε κάποιον, που μίλησε με τον Φερνάντο Σάντος (σ. σ. τότε προπονητής του ΠΑΟΚ) και στη συνέχεια, μίλησα και με τον ίδιο τον Σάντος. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα και υπέγραψα στον ΠΑΟΚ».

ΤΟ ΣΚΑΣΜΕΝΟ ΛΑΣΤΙΧΟ

Την ίδια ημέρα με του Κονσεϊσάο, είχε ανακοινωθεί και η απόκτηση του Μολδαβού επιθετικού Βιορέλ Φρούνζα με την μορφή δανεισμού από την ρουμάνικη Κλουζ. Αλλά κι εδώ υπήρξε παρασκήνιο πριν την άφιξη του διεθνή φορ στη Θεσσαλονίκη. Ο ποδοσφαιριστής βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Ρουμανία έπαιζε φιλικό παιχνίδι με το Καζακστάν και, αμέσως μετά, αφού δεν είχε βρει πτήση, αναχώρησε οδικώς για τα σύνορα με την Ελλάδα, όπου (στους Κήπους Εβρου) τον περίμενε ταξί, για να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη. Λίγο έξω από την Καβάλα, το αυτοκίνητο έπαθε λάστιχο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει κι άλλο η άφιξη του.

ΓΚΑΒΡΑΝΣΙΤΣ ΑΝΤΙ ΤΣΙΡΙΛΟ

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008 έφθασε στη Θεσσαλονίκη ο διεθνής Σέρβος αμυντικός Γκόραν Γκάβρανσιτς, προκειμένου να ενταχθεί στο ρόστερ για έξι μήνες με τη μορφή δανεισμού από την Ντιναμό Κιέβου. Οι Ουκρανοί είχαν καλύψει και μεγάλο μέρος του συμβολαίου του παίκτη, ο οποίος αμείβονταν με περίπου ένα εκατομμύριο ετησίως. Πριν την απόκτηση του Γκάβρανσιτς (για το Σέρβο στόπερ είχε ενδιαφερθεί κι ο Ερυθρός Αστέρας), οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν εξετάσει και την περίπτωση του Μπρούνο Τσιρίλο (συμφώνησε με το Δικέφαλο με… καθυστέρηση ενάμισι χρόνου), ο οποίος, σ’ εκείνη τη μεταγραφική περίοδο, είχε παραχωρηθεί δανεικός από τη Λεβάντε στη Ρετζίνα.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ «ΕΦΥΓΕ» Ο ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ

Στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του 2009 είχε αποκτηθεί ο Λάμπρος Χούτος. Την ημέρα (Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009), που ανακοινώθηκε η οριστική συμφωνία (ο ΠΑΟΚ είχε δώσει κι ένα ποσό στον Πανιώνιο για να εξασφαλίσει την ελευθέρας του παίκτη), είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα ο Γιώργος Παντελάκης, από τους σπουδαιότερους (αν όχι ο πιο σπουδαίος) παράγοντες στην ιστορία του συλλόγου.

Ο ΥΠΟ ΔΟΚΙΜΗ ΝΙΜΑΝΙ

Tην Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 ανακοινώθηκε ο δανεισμός από τη Μονακό του Φρεντερίκ Νιμανί. Για ένα 20ημερο ο παίκτης συμμετείχε δοκιμαστικά στις προπονήσεις, μέχρι που έπεισε τον Λάζλο Μπόλονι ν’ ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή του. Ηταν μια φθηνή λύση για τον ΠΑΟΚ, που δαπάνησε μόλις 30 χιλιάδες ευρώ (το υπόλοιπο του συμβολαίου του, ύψους 150 χιλιάδων ευρώ είχε καλυφθεί από τη Μονακό).

Ο ΧΑΚΟΜΠΟ «ΕΦΕΡΕ» ΤΟΝ ΙΤΑΝΖ

Ο σοβαρός τραυματισμός (εκτεταμένη θλάση β΄ βαθμού) του Χακόμπο στα μέσα Ιανουαρίου του 2013 ανάγκασε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να ψάξουν για τερματοφύλακα. Και στις 30 του μηνός ανακοινώθηκε η συμφωνία για δυόμισι χρόνια με τον Σαρλ Ιτάνζ, τον οποίο ο Γιώργος Δώνης γνώριζε καλά από τη συνύπαρξη τους στον Ατρόμητο. Την ίδια ημέρα επισημοποιήθηκε ο δανεισμός του Καμαρά από τη Σοσό μέχρι το τέλος της περιόδου, όπως και η συμφωνία με τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς για συνεργασία ενάμισι χρόνου. Ακόμη, ο δανεισμός του Σέκου Ολίσε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοινώθηκε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, με την προοπτική να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ για έξι μήνες.

Στις 29 Ιανουαρίου 2014 έγινε γνωστή η συμφωνία με τον Νάτχο, που είχε μείνει ελεύθερος από τη Ρούμπιν Καζάν. Μια ημέρα μετά επισημοποιήθηκε ο δανεισμός του Ινσαουράλδε από τη Σπάρτακ Μόσχας και δύο ημέρες μετά εκείνος του Ντάνι Χούσεν από τον Αγιαξ.

ΕΝΡΙΚΕ, Ο ΑΝΤΙ-ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ

Στις 9 Ιανουαρίου 2017 ο ΠΑΟΚ παραχωρούσε τον Γκάρι Ροντρίγκεζ στη Γαλατασαράι, έχοντας όμως στη συνέχεια την υποχρέωση να τον αντικαταστήσει. Τελικά, το έπραξε στις 30 του μηνός, όταν αποκτούσε από τη Ρεν τον Πέντρο Ενρίκε, ο οποίος είχε υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τρεισήμισι χρόνων.

Ένα χρόνο νωρίτερα (2016) η απόκτηση του Δημήτρη Χατζηισαΐα από τον Πανιώνιο αντί 500 χιλιάδων ευρώ είχε οριστικοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου.

Τα ίδια και το 2015, όταν ο Ρικάρντο Κόστα (προερχόμενος από την Αλ Σαϊλίγια) έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ (διάρκειας ενάμισι χρόνου) στις 28 Ιανουαρίου.

Πριν από τέσσερα χρόνια, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, ο Μάρκο Μιχόγεβιτς, απόκτημα από τη Σαράγεβο κι ο Τιμπό Μουλέν, μεταγραφή από τη Λέγκια Βαρσοβίας είχαν υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ διάρκειας τριών χρόνων.

H συμφωνία με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τη μετακόμιση του Αραούχο Έτο από την κροατική πρωτεύουσα στη Θεσσαλονίκη οριστικοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2011. Στην ίδια σεζόν ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε τεθεί αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα δύο παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σημαντική νίκη για τα κορίτσια του ΠΑΟΚ

Με το... δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Final-4 της ΕΚΑΣΘ οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 95-12...

Στην ίδια κατηγορία