Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ τρέχει απίθανο σερί με τους Κροάτες

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ καλείται να δώσει συνέχεια στο εξαιρετικό σερί που έχει χτίσει κόντρα σε ομάδες της Κροατίας, καθώς η κλήρωση της UEFA στη Νιόν έφερε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον δρόμο του Δικεφάλου

Οι «ασπρόμαυροι» θα κοντραριστούν με τους Κροάτες με στόχο την πρόκριση στους 8 του Conference League

Το πρώτο ματς έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, το «Μαξιμίρ», και θα διεξαχθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου και η ρεβάνς της Τούμπας μία εβδομάδα αργότερα, την Πέμπτη 14/3

Ο Δικέφαλος στην πλούσια ιστορία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει αντιμετωπίσει οκτώ φορές ομάδες (πάντα σε διπλά ματς) από την Κροατία, μετρώντας 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, ενώ έχει το απόλυτο σε προκρίσεις!

Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ ήταν ο πρώτος αντίπαλος με τον οποίο ο ΠΑΟΚ κοντραρίστηκε στους ομίλους του Europa League το 2010. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 1-0 (56′ Ίβιτς) στην Τούμπα στις 30 Σεπτεμβρίου 2010. Στην επεισοδιακή αναμέτρηση της Κροατίας πήρε πάλι τη νίκη με 1-0 (61′ Σαλπιγγίδης).

Με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ οι ασπρόμαυροι συναντήθηκαν τη σεζόν 2015-16 στον 2ο προκριματικό γύρο για το Europa League και η ήττα με 2-1 στην Κροατία δεν επηρέασε την πρόκριση του ΠΑΟΚ, αφού στη ρεβάνς ομάδα του Τούντορ επικράτησε με 6-0.

Η προτελευταία κροατική ομάδα που επισκέφτηκε το γήπεδο της Τούμπας πριν τη Χάιντουκ ήταν η Ριέκα. Στις 19 Αυγούστου του 2021, η ίδια έφυγε ισόπαλη από τη Θεσσαλονίκη (1-1) για τα Play Off του Conference League, με τον ΠΑΟΚ να καθαρίζει την πρόκριση στη ρεβάνς (0-2).

Το φετινό καλοκαίρι, ο Δικέφαλος κοντραρίστηκε με τη Χάιντουκ, για τα προκριματικά του Conference League και πάλι. Στο πρώτο ματς στο Σπλιτ, οι δύο ομάδες έμειναν «άσφαιρες» 0-0, ενώ στον επαναληπτικό ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη (3-0) και την πρόκριση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κούγιας: “Ας το πάρει ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ παίζει… φιλικά”

Για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΑΕΚ, μετά το τέλος του ντέρμπι ανάμεσα στον...

Στην ίδια κατηγορία