Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Ο ΠΑΟΚ συνεχώς εξελίσσεται!»

Δημοφιλή

Υπερασπίζεται την εστία της ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια, και ήταν παρούσα στην πορεία της από την Α2 στη μεγάλη κατηγορία. Η Ελπίδα Σύκα-Λεριώτη μιλά στη FORZA για την οικογενειακή «αγκαλιά» που βρήκε στον Δικέφαλο ερχόμενη από τη Χίο, αλλά και τους στόχους της ομάδας την τρέχουσα σεζόν.

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με το πόλο;

«Η επαφή μου με το νερό ξεκίνησε από μικρή ηλικία στη Χίο, όπου και ξεκίνησα αρχικά με τη κολύμβηση. Στα 14 μου χρόνια ξεκίνησα ταυτόχρονα και την ενασχόληση μου με το πόλο».

Ο ΠΑΟΚ πως προέκυψε;

«Στα 18 μου χρόνια ήρθα στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές μου και ενώ αγωνιζόμουν με τη Χίο, έγινε μια συμφωνία για να κάνω προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ. Σε αυτό τον πρώτο χρόνο αντιλήφθηκα πως ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια, από τον τρόπο που με αγκάλιασαν, χωρίς να είμαι δικό τους παιδί. Έτσι επέλεξα να ενταχθώ με μεταγραφή στην ομάδα από την επόμενη χρονιά, το 2019».

Μίλησες για το κλίμα της ομάδας. Τι σου έκανε εντύπωση;

«Στην Α2 παίζαμε κυρίως για την παρέα και την οικογένεια όπως σου είπα. Κατά τη διάρκεια του Covid ήμασταν από τα λίγα αθλήματα που συνεχίζαμε τις προπονήσεις. Εκεί μπήκε η ιδέα για το βήμα παραπάνω. Με το πάθος που είχαμε για το άθλημα αλλά και το δέσιμο μας με συμπαίκτριες και προπονητές, κατορθώσαμε να ανεβούμε στην Α1. Ο προπονητής είναι πλέον σαν πατέρας μας».

Πως ήταν η πρώτη σας εμπειρία από την Α1;

«Η Α1 αποτέλεσε προτεραιότητα και ο πρωταθλητισμός έχει μεγάλες απαιτήσεις και παλεύουμε για τον υψηλότερο δυνατό στόχο. Την πρώτη χρονιά ο στόχος μας ήταν η παραμονή στην κατηγορία, καθώς αγωνιστήκαμε χωρίς μεταγραφές και με την προσθήκη μόνο δύο ξένων. Πλέον έχουμε περισσότερη εμπειρία και όσο αγωνιστικό ρυθμό μπορούμε. Παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμαστε καλύτερες, καθώς δεν έχουμε την πολυτέλεια φιλικών, μιας και είμαστε η μοναδική ομάδα πόλο στη Θεσσαλονίκη».

Τι σου έμεινε από την περσινή χρονιά, και ποιος ο στόχος για τη φετινή;

«Όταν ανεβήκαμε η πικρία για εμένα ήταν ότι έπρεπε να φύγω για ένα εξάμηνο στο εξωτερικό, οπότε δε βίωσα το πρώτο μισό της χρονιάς. Όταν τελικά επέστρεψα, τα έδωσα όλα στο πόλο. Βάλαμε στόχο την παραμονή και τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε εύκολα την παραμονή. Φέτος η χρονιά ξεκίνησε απαιτητικά με μια δύσκολη προετοιμασία, ενόψει των απαιτητικών παιχνιδιών. Τα χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ έχω αντιληφθεί ότι η ομάδα συνεχώς εξελίσσεται, οπότε φέτος δεν θέλουμε απλά να παλέψουμε για την παραμονή, αλλά να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω, ακόμα και μια θέση στην εξάδα αν είμαστε τυχερές και δεν έχουμε τραυματισμού».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Η ημέρα μου γενικώς περιλαμβάνει τη σχολή μου, τη δουλειά μου αλλά και τις προπονήσεις με την ομάδα. Η ημέρα ξεκινά με την πρωινή προπόνηση, στη συνέχεια βρίσκομαι πάλι στο νερό, αφού εργάζομαι σε εκπαιδευτική πισίνα με παιδάκια. Το βράδυ το πρόγραμμα έχει πάλι προπόνηση, οπότε μετά το μόνο που σκέφτεσαι είναι να ξαπλώσεις στον καναπέ σου».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Ο ελεύθερος χρόνος υπάρχει μόνο την Κυριακή, οπότε και η ευκαιρία να πιούμε ένα καφέ έξω και στη συνέχεια να ξεκουραστούμε ενόψει της δύσκολης εβδομάδας που έρχεται. Επίσης το Σάββατο, μετά τα παιχνίδια έχουμε τη δυνατότητα για μια έξοδο με τη συμπαίκτριες, για να δεθούμε και εκτός νερού».


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία