Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ, η Ρίτας, τα μπάτζετ κι ο Πόποβιτς

Δημοφιλή

Αναφέρθηκε στα μπάτζετ των ομάδων στο Basketball Champions League ο Άρης Λυκογιάννης μετά το τέλος του αγώνα με την Ρίτας. Πράγματι, ο ΠΑΟΚ έχει ένα από τα μικρότερα της διοργάνωσης. Όπως μάθαμε η Ρίτας δίνει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της στον Μάρκους Φόστερ, ο οποίος αμείβεται με 200.000 ευρώ τον χρόνο και όπως έδειξε και στο παλατάκι (ήταν ασταμάτητος με 31π.) μάλλον τα αξίζει.

Ο ψηλός τους, ο Μαρτίνας Εκόντας που πέρσι αγωνίζονταν στην ιταλική λίγκα με την Βενέτσια και φέτος έχει 11.4 πόντους ανά ματς με 6 ριμπάουντ, κοστίζει 180.000 ευρώ. Στον Γκίτις Μασιούλις δίνουν 150.000 ενώ ο Αμερικανός Τζάρβις Ουίλιαμς παίζει στο Βίλνιους για 120.000. Πιο κάτω (περίπου 80.000) λαμβάνει ο Ισλανδός πλέι μέικερ ο Φρίντρικσον.

Στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα. Δύσκολα παίκτης του Δικεφάλου να αγγίζει τα 70 χιλιάρικα. Ράιλι και Φράνκε(από τους πιο υψηλόμισθους) παίζουν για λιγότερα από εβδομήντα. Δεν το συζητάμε για παιδιά όπως ο Χαντς ή ο Πόλι. Λαχείο. Και μπράβο στον ΠΑΟΚ και το τεχνικό τιμ για τις value for money επιλογές τους. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη. Πριν από χρόνια ο σπουδαίος Γκρέγκ Πόποβιτς είχε πει: «Όταν ψάχνουμε για ένα παίκτη δεν βλέπουμε τόσο το μπάσκετ. Σε αυτό το επίπεδο λίγο πολύ, όλοι έχουν καλά στοιχεία. Είναι καλός χαρακτήρας; Είναι καλός συμπαίκτης; Νοιάζεται για την ομάδα; Πασάρει; Αυτά για μένα είναι σημαντικότερα».

Επένδυσε κυρίως σε χαρακτήρες ο ΠΑΟΚ. Και για την ώρα του… βγαίνει.


Τελευταία νέα

Ματσάρες σε Conference και Europa League

Καταπληκτικός σε εξέλιξη, ένταση και σασπένς ήταν κι ο δεύτερος ημιτελικός του Europa Conference League, με τη Φιορεντίνα να...

Στην ίδια κατηγορία