Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ… φοβίζει τους Κροάτες

Δημοφιλή

Επανέρχεται σε ευρωπαϊκή πίστα ο ΠΑΟΚ δεδομένου πως μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, στη διάρκεια της οποίας εξασφάλισε εν τέλει την πρώτη θέση και τα οφέλη που τη συνοδεύουν, επιστρέφει στην Ευρώπη με γνώμονα τη διπλή «μάχη» που έχει να δώσει με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αρχής γενομένης από την Κροατία (07.03).

Αναμενόμενα όλα τα βλέμματα στράφηκαν στον Ντόμινικ Κοτάρσκι δεδομένου του περάσματός του από το κροατικό κλαμπ στο οποίο εκκίνησε την καριέρα του, με κροατικά ΜΜΕ να απομονώνουν την περίπτωσή του κάνοντας λόγο για ένα υπερπολύτιμο asset στα χέρια του ΠΑΟΚ. Μαζί με τον 23χρονο κίπερ σειρά πήρε και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, έχοντας γνωρίζει αποθεωτικά σχόλια από τον Σεργκέι Γιακίροβιτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Αφορμή δοθείσης από την επικείμενη μάχη του Δικεφάλου με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η ασπρόμαυρη ΠΑΕ δημοσίευσε ενδιαφέρουσες στατιστικές λεπτομέρειες, όπως το μίνι σερί που έχει «χτίσει» ο ΠΑΟΚ με κροατικά κλαμπ. Πιο συγκεκριμένα επισημαίνεται πως στην παρούσα φάση έχει δώσει οκτώ αγώνες με ομάδες από την Κροατία εντός και εκτός έδρας, όπου μετρά πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα.

Ενδεικτικό πως έχει αντιμετωπίσει τέσσερις διαφορετικές ομάδες από τη γειτονική χώρα και έχει εκεί δύο νίκες – με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ριέκα, μια ισοπαλία με τη Χάιντουκ Σπλιτ αλλά και μια ήττα από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Μετρά τρεις προκρίσεις σε προκριματικούς γύρους (Λοκομοτίβα – Ριέκα – Χάιντουκ), ενώ απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ οι αναμετρήσεις ήταν για τους ομίλους του Europa League.

Άξιο αναφοράς πως οι δύο ομάδες είχαν συνυπάρξει το 2010-11 στον ίδιο ευρωπαϊκό όμιλο, με την επισήμανση πως εκείνη την αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να αποσπάσει δύο νίκες απέναντι στην ομάδα από την Κροατία, αρχικά στη Θεσσαλονίκη με 1-0 στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 με το γκολ του Βλάνταν Ίβιτς και στις 15 Δεκεμβρίου 2010 στην Κροατία πάλι με 1-0 χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Λαμβάνοντας υπόψιν το σερί που έχει διαμορφώσει ο ΠΑΟΚ με τις κροατικές ομάδες δε ΜΜΕ της χώρας σε σχετικές αναφορές τους ξεκαθάρισαν πως «η πλάστιγγα γέρνει ξεκάθαρα προς το μέρος των ασπρόμαυρων» ενώ προ λίγων μηνών δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ελληνικές ομάδες που συνιστούν την αχίλλειο πτέρνα της Ντιναμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η «διαφήμιση» του ελληνικού μπάσκετ κι η πικρή αλήθεια

Το… αιώνιο ερώτημα επιστρέφει: Τι σημαίνει για το ελληνικό μπάσκετ η μεγάλη επιτυχία της ταυτόχρονης παρουσίας του Ολυμπιακού και...

Στην ίδια κατηγορία