Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Κοτάρσκι έχει παρελθόν στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Δημοφιλή

Επιστροφή στην Ευρώπη προσεχώς για τον ΠΑΟΚ κατόπιν του σύντομου διαλείμματος που είχε με την πρόκρισή του στους «16» του UEFA Europa Conference League, με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ να αναδεικνύεται η επικείμενη αντίπαλος του με γνώμονα την εξασφάλιση της παρουσίας του στην προημιτελική φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πέραν τούτων όμως αξίζει κανείς να σταθεί και στον Ντόμινικ Κοτάρσκι που συνιστά τον συνδετικό «κρίκο» των δύο ομάδων δεδομένου πως ο Κροάτης κίπερ γαλουχήθηκε στα τμήματα υποδομής της επικείμενης αντιπάλου του Δικεφάλου!

Σταδιακά το όνομα του Ντόμινικ Κοτάρσκι κυκλοφορούσε έντονα στην Κροατία όπως και στα στέκια ανιχνευτών ταλέντων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ως εκ τούτου μετατέθηκε στις ακαδημίες της. Πιο συγκεκριμένα, σε ηλικία 11 ετών η πανίσχυρη ομάδα της χώρας έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον και τον προσέγγισε σε πρώτη φάση δοκιμαστικά, με τους γονείς του να συναινούν στο ενδεχόμενο μετακόμισής του στο Ζάγκρεμπ, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το πατρικό του σπίτι.

«Διαγράφοντας» αξιοσημείωτη πορεία σε δύο τουρνουά Παίδων, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες απόκτησης του δελτίο του! Δύο χρόνια πηγαινοερχόταν καθημερινά ενώ τα χρέη οδηγού-συνοδού μοιραζόταν είτε με τον πατέρα του είτε με την μητέρα του κάτι που εξαρτιόταν από τις ανάγκες του σπιτιού. Λίγα χρόνια μετά και αντιλαμβανόμενη το αδιαμφησβήτητο ταλέντο του, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ αποφάσισε να επενδύσει ακόμη περισσότερο πάνω του δεδομένου πως πόνταρε πολλά σε εκείνον κάτι που απέδειξε εμπράκτως με την κίνηση να τον πάρει μόνιμα στο Ζάγκρεμπ, εξασφαλίζοντάς του στέγη (στις εστίες του κλαμπ), φαγητό και μόρφωση, νοικιάζοντάς του διαμέρισμα έως το 2016.

Προφανώς μία τέτοια μετάβαση φάνταζε ιδιαιτέρως δύσκολη για έναν μικρό έφηβο, με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να επισημαίνει πως σε όλη αυτή τη διαδικασία είχε στο πλευρό του την οικογένειά του. «Xωρίς την υποστήριξή τους, θα ήταν πολύ δύσκολο», έχει ομολογήσει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η επαφή του με τον Γκόραν Μπορόμισα του έκανε καλό, έχοντάς τον ως μέντορα και καθοδηγητή τερματοφυλάκων. «Του είμαι ευγνώμων, είχαμε μια υπέροχη σχέση και ήταν πάντα εκεί για να μου επισημάνει όσα έπρεπε να διορθώσω». Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός πως κατά την παραμονή του στο Ζάγκρεμπ συνοδευόταν και από έναν παιδοψυχολόγο της Ντιναμό με τον οποίο «η κουβέντα με βοήθησε πάρα πολύ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Μπράντον ευχήθηκε στα ελληνικά (videο)

Ο Μπράντον Τόμας μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2022, ωστόσο έχει καταφέρει...

Στην ίδια κατηγορία