Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι κόντρα στην Καρδίτσα

Δημοφιλή

Το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου της Basket League θα δώσει σήμερα (23/12, 17:15) ο ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος φιλοξενεί στο Παλατάκι την Καρδίτσα.

Ο Δικέφαλος προέρχεται από ήττα στο πρωτάθλημα, πριν τη διακοπή, καθώς είχε ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό με 97-85 για την 10η αγωνιστική της Basket League.

Η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι «φτωχή», ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι, κερδίζοντας την θεσσαλική ομάδα δύο φορές στην κανονική διάρκεια της περασμένης σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην επίσημη ιστοσελίδα του:

«Ο ΠΑΟΚ mateco (5ος, 5-5), προέρχεται από την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό Aktor. Στην ως τώρα πορεία του δεν έχει κάνει σερί μεγαλύτερο των δύο νικών και των δύο ηττών. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα κρίνει αν θα κλείσει τον πρώτο γύρο με θετικό ή αρνητικό πρόσημο αποτελεσμάτων. Από τις 31 προηγούμενες σεζόν του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος είχε θετικό συντελεστή στις 22. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο απολογισμός του θα είναι κατώτερος του αντίστοιχου περσινού διαστήματος (7-4).

Η Καρδίτσα Ιαπωνική (12η, 1-9) προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες, εκτός από τον Παναθηναϊκό Aktor και εντός έδρας από τον Ολυμπιακό. Είναι μία από τις τρεις ομάδες της κατηγορίας που δεν έχουν εκτός έδρας νίκη, αφού οι άλλες είναι η ΑΕΚ Betsson και ο Απόλλων Carna (0-4). Με τις οχτώ ήττες που έκανε ως τώρα, η θεσσαλική ομάδα έφτασε τον συνολικό απολογισμό του 0-19 στα εκτός έδρας παιχνίδια της στη Stoiximan Basket League.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο ΠΑΟΚ mateco έκανε το 2/2 στα παιχνίδια της περασμένης σεζόν, της πρώτης δηλαδή της Καρδίτσας Ιαπωνική στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Στο ματς της Θεσσαλονίκης ωστόσο, συνάντησε περισσότερες δυσκολίες από εκείνες που είχε σε εκείνο της Καρδίτσας. Στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, που έγινε στις 19 Μαρτίου, επικράτησε με 87-79.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει πολύ καλά στο παιχνίδι προηγούμενοι με 19-11 στο 7’, όμως οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 13-0 και κατάφεραν να κλείσουν προηγούμενοι την πρώτη περίοδο. Έδειξαν μάλιστα να «καθαρίζουν» το παιχνίδι όταν άνοιξαν την «ψαλίδα» στους 17 (58-41 στο 24’). Η Καρδίτσα Ιαπωνική όμως δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και πλησίασε στους πέντε στα 39’’ από το τέλος (84-79).

Οι άμυνες όμως και ένα κάρφωμα του Νέιτ Ρένφρο «κλείδωσαν» τη νίκη για τον Δικέφαλο που είχε σε μεγάλη μέρα του Γιανίκ Φράνκε (35π, 6/7β, 4/6δ, 7/12τρ, 8ρ, 3ασ, 7κ.φ, 33 rank) ενώ σημαντική ήταν και η προσφορά του Ρένφρο (14π, 5/7δ, 4ρ, 5ασ, 3κλ, 4κοψ). Για την Καρδίτσα Ιαπωνική, κορυφαίοι ήταν ο Ρομπέρτο Γκάλινατ (20π, 8κ.φ) και ο Σον Έβανς (16π, 8ρ).

ΠΑΟΚ MATECO

MILESTONE

* Ο Σταύρος Σχίζας χρειάζεται πέντε πόντους για να φτάσει τους 700. Παράλληλα απέχει τρία κλεψίματα από τα 100 στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με μία τάπα θα μπει στη 15άδα των μπλοκέρ του ΠΑΟΚ mateco στη Stoiximan Basket League. Για να συμβεί αυτό, θα φτάσει τον Χουάν Αντόνιο Μοράλες που είχε 36 μπλοκ στη διετία 1997-99 και στη σεζόν 2001-02.

* Ο Έλβαρ Φρίντρικσον έφτασε σε double-double πόντων και ασίστ στα δύο προηγούμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος με τον Κολοσσό H Hotels και τον Παναθηναϊκό Aktor. Σε αυτά είχε 29 πόντους, με 5/7 βολές, 6/12 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 22 ασίστ και μόλις τρία λάθη.

* Ο Μάικλ Γκίλμορ είναι 10ος στα αμυντικά ριμπάουντ έχοντας 37 σε εννιά παιχνίδια (4,11 μέσος όρος).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο ΠΑΟΚ mateco είναι 4ος στα αμυντικά ριμπάουντ (23,8) και αυτή είναι το καλύτερο πλασάρισμα του σε οποιαδήποτε στατιστική κατηγορία.

– Ο Δικέφαλος έχει το τρίτο χειρότερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (31,1%) και συνολικά το τρίτο χειρότερο ποσοστό εντός πεδιάς (44,1%).

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ

MILESTONE

* Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ επιστρέφει στην Πυλαία για πρώτη φορά ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ mateco τη φανέλα του οποίου φόρεσε σε δύο διαφορετικές περιόδου (2016-17 και 2022-23) και θα πραγματοποιήσει την 50ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Τέβιν Μακ επιστρέφει στη Stoiximan Basket League μετά τα πέντε παιχνίδια που έκανε στην περασμένη σεζόν με τον Απόλλωνα Carna. Σε αυτά είχε 12+ πόντους, 2+ εύστοχα τρίποντα, 2+ ριμπάοουντ και 10+ ranking.

* Ο Μάρεκ Κλάσεν έχει οχτώ συνεχόμενα και 9/10 παιχνίδια με 1+ εύστοχο τρίποντο.

* Ο Νίκος Δίπλαρος, στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα είχε 4/8 τρίποντα αλλά στις υπόλοιπες οχτώ εμφανίσεις του μέτρησε 1/26.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η Καρδίτσα Ιαπωνική εξακολουθεί να είναι ψηλά στις κατηγορίες των επιθετικών (3η με 11,1) και των συνολικών ριμπάουντ (5η με 34,2).

– Η θεσσαλική ομάδα έχει τον μικρότερο μέσο όρο εύστοχων τριπόντων στην κατηγορία (6,1) και το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας (25%)».


Τελευταία νέα

Αλύγιστος και φέτος ο ΠΑΟΚ

Ακόμη μία εκπληκτική σεζόν διανύει το γυναικείο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ, το οποίο χρειάζεται έναν βαθμό στα τρία τελευταία παιχνίδια,...

Στην ίδια κατηγορία