Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ δεν ξέρει (ακόμη) σε ποιο γήπεδο θα παίξει

Δημοφιλή

Κόντρα στην Λέφσκι Σόφιας θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στη Βουλγαρία στις 21/7, και η ρεβάνς της Τούμπας θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 28.

Έτσι η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου πιθανότατα θα δώσει το πρώτο επίσημο της παιχνίδι στη βουλγαρική πρωτεύουσα και τη φυσική έδρα της Λέφσκι, «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ», που χωράει 25.000 φιλάθλους.

Ωστόσο υπάρχει συζήτηση στη Βουλγαρία για το αν θα πρέπει να διεξαχθεί το παιχνίδι στο μεγαλύτερο «Βασίλ Λέφσκι», στο οποίο αγωνίζεται η Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας.

Πρόκειται για το εθνικό και μεγαλύτερο στάδιο της χώρας και χωράει 43.230 ανθρώπους. Το «Βασίλ Λέφσκι» χτίστηκε το 1953 και ανακαινίστηκε το 2012.

Εκτός από την Εθνική, εκεί διεξάγεται κάθε χρόνο και ο τελικός του εγχώριου Κυπέλλου (κάτι σαν το ΟΑΚΑ στην Ελλάδα), ενώ η εγκατάσταση χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων για άλλες αθλητικές δραστηριότητες και συναυλίες.

Η φυσική έδρα της Λέφσκι είναι ένα γήπεδο που άνοιξε για πρώτη φορά το 1963, ενώ ανακαινίστηκε δύο φορές, το 1999 και το 2016, όπου και πήρε την σημερινή μορφή του.

Το απόλυτο ρεκόρ θεατών βέβαια έχει μείνει από την παλιά χωρητικότητα, όταν το 1970 βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου περίπου 60.000 άνθρωποι για το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Γκόρνικ. Η τοποθέτηση των θέσεων και οι δύο ανακαινίσεις ήταν αυτές που «έριξαν» την χωρητικότητα μόλις στις 25.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γήπεδο έχει πάρει το όνομα του από τον θρύλο της ομάδας, Γκεόργκι Ασπαρούχοφ που έφυγε από τη ζωή το 1971 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ έχει ψηφιστεί ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ιστορίας του βουλγαρικού ποδοσφαίρου.

Δείτε φωτογραφίες από τα δύο γήπεδα παρακάτω:

«Βασίλ Λέφσκι»

«Γκεόργκι Ασπαρούχοφ»


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία