Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ο Μπάμπα για όλα στη FORZA: Ποιόν χρίζει ΜVP κι η αποκάλυψη για την ομιλία του Ιβάν Σαββίδη

Δημοφιλή

O Ράχμαν Μπάμπα, στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στην πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Γκανέζος αριστερός μπακ μίλησε στη FORZA για όλα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έβγαλε τους δικούς του MVP, αποθέωσε Λουτσέσκου και Σαββίδη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις φήμες γύρω από τον ίδιο.

– Όταν το περασμένο καλοκαίρι επέστρεφες στον ΠΑΟΚ, τι σκεφτόσουν;

«Ήρθα να συνεχίσω αυτό που άφησα. Ήθελα να συνεχίσω από εκεί που έμεινα στην πρώτη μου θητεία. Όλο αυτό το διάστημα, που δεν ήμουν παίκτης της ομάδας, ο ΠΑΟΚ επικοινωνούσε μαζί μου σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Με ήθελαν πολύ και αυτό έκανε την απόφαση ακόμη πιο εύκολη. Ένιωσα αγάπη εδώ και για αυτό γύρισα».

– Νιώθεις τον ΠΑΟΚ πλέον σαν οικογένεια, σαν το σπίτι σου;

«Ναι, σίγουρα. Την πρώτη σεζόν που αγωνίστηκα στον ΠΑΟΚ υπήρχε ο κόβιντ και ήταν όλα… κρύα στα γήπεδα και δεν ένιωσα πολλά. Τώρα από την αρχή έως το τέλος ήταν όλα υπέροχα. Ο κόσμος με έκανε να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ναι, ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια για εμένα».

– Ο Μπάμπα τoυ 2021 με τον Μπάμπα του 2023-2024 έχει διαφορές;

«Ο Μπάμπα του 2021 προερχόταν από τραυματισμό και δεν ήμουν στο 100%, αλλά πάλι προσέφερα και γενικότερα, ήταν άλλη ομάδα, άλλοι παίκτες, άλλο σύστημα. Φέτος, όλα ήταν καλύτερα, εγώ ήμουν στο 100%, οι παίκτες ήταν πιο ποιοτικοί. Οπότε θα πω ότι προτιμώ τον φετινό Μπάμπα, αλλά μην ξεχνάμε πως στην πρώτη θητεία ήμουν τραυματίας».

– Ποιες θεωρείς τις πιο σημαντικές νίκες του ΠΑΟΚ στην πορεία προς τον τίτλο;

«Θεωρώ πως είναι οι τελευταίες τέσσερις. Εκεί τα παίξαμε όλα για όλα. Ήταν απίστευτο αυτό που πετύχαμε. Μετά τη Λαμία πίστεψα ότι χάθηκαν όλα, ότι δωρίσαμε τον τίτλο στην ΑΕΚ. Ήταν όλα απέναντι μας, αλλά το τέλος ήταν απίστευτο. Τους νικήσαμε όλους και στεφθήκαμε πρωταθλητές. Ήταν η πιο μεγάλη μας στιγμή»

– Ποιους θεωρείς MVP της σεζόν;

«Πρώτα θα πω τον Τάισον, μετά τον Κοτάρσκι, ε, και μετά… εμένα!»

– Έξω από την Τούμπα όσο ήσουν πάνω στο ανοικτό λεωφορείο ένιωσες για τα καλά την αγάπη του κόσμου. Ήταν κάτι μοναδικό αυτό για εσένα;

«’Ηταν κάτι… μαγικό όλο αυτό που περιγράφεις. Ζήσαμε απίστευτες στιγμές ως το τέλος, έως το πρωί. Πήραμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο του Άρη. Ποτέ δεν θα το ξεχάσω. Το γήπεδο να έχει 50.000 φιλάθλους, οι δρόμοι να είναι γεμάτοι, όλοι να πανηγυρίζουν. Μια εμπειρία ζωής που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

– Αλήθεια, έχεις καταλάβει τι πετύχατε φέτος; Πόσο μεγάλο είναι αυτό που καταφέρατε;

«Θα πω ναι. Το φετινό είναι κάτι τεράστιο, είναι σαν όνειρο αυτό που καταφέραμε. Με αυτό το γκρουπ ωστόσο θα μπορούσαμε να πετύχουμε ακόμα πιο πολλά. Μπορούσαμε να βρεθούμε και στον τελικό του Κυπέλλου, εύχομαι να είχα και το τρόπαιο του Κυπέλλου»

– Ο διαιτητής σφυρίζει και ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής. Οι πρώτες σου σκέψεις ποιες είναι;

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν: «Ναι, είμαστε πρωταθλητές!», δεν ήξερα που να τρέξω, που να πανηγυρίσω. Έλεγα από μέσα μου: «Τελείωσε; Το πήραμε; Το ζω όλο αυτό αλήθεια;» Θα ήθελα όμως όλο αυτό να έχει συμβεί στο γήπεδο μας, θα ήταν αλλιώς να συνέβαινε αυτό στην Τούμπα. Στην έδρα του Άρη η ατμόσφαιρα δεν ήταν τόσο καλή για εμάς, αλλά δεν μας ένοιαζε, είμαστε πρωταθλητές».

– Όταν ξεκινούσε η σεζόν δεν πίστευε κανείς στον ΠΑΟΚ, δώσατε μια απάντηση σε όλη την Ελλάδα;

«Αλήθεια είναι αυτό, ναι. Κοίτα, ο κόσμος και όλοι γύρω γύρω μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Όμως εμείς οι παίκτες γνωρίζαμε την ποιότητα μας. Όλοι αυτοί δεν είχαν δει τη δυναμική μας. Μπορεί να έλεγαν ο τάδε παίκτης δεν κάνει, ο τάδε δεν είναι καλός, αλλά ο  προπονητής ήξερε τι πρέπει να κάνει με τον καθένα από εμάς. Μου περνούσε αδιάφορο τι έλεγαν. Μπορώ να σου πω ότι μετά τα ματς με την Μπεϊτάρ είπα πως το πρωτάθλημα θα το πάρουμε εμείς».

– Ποια ήταν η πιο δύσκολη νύχτα φέτος;

«Για μένα ήταν μετά τη Λαμία. Μου πήρε 2-3 μέρες να συνέλθω και να πιστέψω πως κάτι έμεινε ακόμα μέσα μας. Είχα χάσει την ελπίδα. Τα είχαμε όλα στα χέρια και ήταν σα να τα διαλύσαμε όλα μόνοι μας».

– Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όλοι παγώσαμε με το χτύπημα σου. Εσύ πώς το βίωσες όλο αυτό;

«Αυτό το κομμάτι δεν το θυμάμαι. Θυμάμαι τον αγώνα, θυμάμαι πόσο καλά παίζαμε και μετά θυμάμαι να ξυπνάω στο νοσοκομείο. Την επόμενη ημέρα μου φαινόταν αστείο το γεγονός πως δεν θυμόμουν ένα μεγάλο κομμάτι του ματς. Δεν φοβήθηκα και δεν με επηρέασε γιατί το έχω πάθει ξανά στο παρελθόν».

– Μπαίνεις στην Τούμπα και βλέπεις πάνω από 50.000 ανθρώπους να πανηγυρίζουν, να κλαίνε…

«Ένιωσα πιο χαρούμενος από ποτέ, ένιωσα ευτυχισμένος! Κάναμε όλους αυτούς τους ανθρώπους χαρούμενους. Κάναμε την πόλη της Θεσσαλονίκης χαρούμενη».

– Πόσο σας βοήθησε ο Ιβάν Σαββίδης σε όλη αυτή τη διαδρομή;

«Ο πρόεδρος μας βοηθάει πάρα πολύ. Φυσικά, θα τον θέλαμε εδώ μαζί σας, αλλά αυτό δεν γίνεται. Πάντα μας μιλάει, μας μιλάει και ιδιωτικά, είναι πάντα όμορφες οι συνομιλίες μαζί του. Μας ανεβάζει και έχει πάντα τον τρόπο του να μας κάνει να νιώθουμε όμορφα. Είχε πίστη σε εμάς ακόμα και όταν χάναμε. Αυτό το πίστευε από την αρχή ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το εκτιμούμε αυτό».

– Τι σας είπε πριν το παιχνίδι ο Ιβάν Σαββίδης;

«Ήταν μια τρομερή ομιλία! Μας είπε να μπούμε με πίστη και αυτοπεποίθηση  είπε ότι θα κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο του ΠΑΟΚ σε όλο τον πλανήτη. Θυμάμαι να μας λέει πως πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλιώς δεν πρέπει να υπάρχουμε».

– Είναι η πρώτη χρονιά που συνεργάστηκες με τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Πώς σου φαίνεται ως προπονητής;

«Η επικοινωνία μαζί του είναι φανταστική ο Ράζβαν μιλάει αγγλικά και καταλαβαίνω αμέσως τι ζητά από μένα. Όλα είναι εύκολα μαζί του. Είναι ένας παθιασμένος προπονητής που… χοροπηδάει συνεχώς στους αγώνες. Ο τρόπος παιχνιδιού μας και η ποιότητα  της δουλειάς του είναι φανταστικά. Ο Ράζβαν πάντα έχει μια σωστή τακτική και ξέρει τι κάνει. Η πίστη του σε εμάς είναι πάντα έκδηλη».

– Είναι η καλύτερη σεζόν της καριέρας σου η φετινή;

«Είναι η καλύτερη. Εβαλα γκολ, έδωσα ασίστ, κατέκτησα πρωτάθλημα και έκανα και πολλά τάκλιν! Επίσης εμπόδισα αρκετό κόσμο να σκοράρει, ενώ η ομάδα σε κάποια ματς βασίστηκε σε εμένα και αυτό με χαροποίησε».

– Επιτέλους κατάφερες να σκοράρεις και μπροστά σε κόσμο. Στην πρώτη θητεία σου δεν το είχες καταφέρει.

«Πραγματικά καιρός ήταν! Επιτέλους το κατάφερα!»

– Έχεις κατακτήσει ένα Κύπελλο, ένα πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Πλέον είναι μπροστά είναι το όνειρο του Champions League

«Το να πάμε εκεί τον ΠΑΟΚ θα είναι κάτι ιστορικό. Είναι ένα όνειρο αυτό και το ονειρευόμαστε όλοι να το πετύχουμε. Θα δουλέψουμε για αυτό και μακάρι να το πετύχουμε, γιατί μόνο αυτό έμεινε!»

– Είπες νωρίτερα πως μετά τη Λαμία ήταν δύσκολα. Πώς άλλαξε όμως όλο αυτό το κλίμα;

«Μετά από αυτό το παιχνίδι μιλήσαμε πολλές φορές, με τον πρόεδρο, με τον κόσμο, με τον προπονητή, μεταξύ μας. Κάτσαμε κάτω και μιλήσαμε για όλα Πήγαμε για φαγητό και όλα αυτά μας βοήθησαν. Καθάρισε το μυαλό μας και ο προπονητής μας, μας έδειχνε πως πίστευε ακόμα στο πρωτάθλημα. Μετά τη Λαμίας μας το έλεγε συνεχώς».

– Με τον Τάισον ήσασταν στην ίδια πλευρά, πώς είναι να παίζεις μαζί του; Πραγματικά δεν σταματά να τρέχει…

«Ένας απίθανος άνθρωπος και ένας απίθανος αθλητής. Έχει όλα τα ποιοτικό χαρακτηριστικά. Του αρέσει να παίζει με εμένα. Ο λόγος είναι απλός, όταν έχει εμένα δεν χρειάζεται να έχει το νου του στην άμυνα. Θέλει να παίζουμε μαζί και θα πω πως είναι ο ιδανικός συμπαίκτης».

– Υπάρχουν αρκετές φήμες για εσένα και ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Τι λες εσύ για αυτό;

«Αυτή τη στιγμή είναι απλά φήμες. Αλλά ξέρεις πως είναι το ποδόσφαιρο. Ποτέ μη λες ποτέ, δεν ξέρω αν θα ενδιαφερθούν για εμένα».

– Στην εθνική Γκάνας θα επιστρέψεις;

«Ναι, θέλω να παίξω ξανά, αλλά τώρα δεν νιώθω ότι είναι η σωστή στιγμή να επιστρέψω. Δεν το αποκλείω για πάντα, άλλωστε είναι η πατρίδα μου. Όταν ήμουν μικρός έκανα όνειρα να παίξω με το εθνόσημο, όταν νιώσω ξανά έτοιμος θα επιστρέψω».

– Πώς είναι ο Μπάμπα εκτός γηπέδου; Τι κάνεις όταν δεν έχεις προπονήσεις ή αγώνες;

«Συνήθως κοιμάμαι. Μου αρέσει ο ύπνος αρκετά. Αλλιώς κάθομαι στο σπίτι με φίλους. Γενικότερα μου αρέσει να κάθομαι σπίτι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Παρί Σεν Ζερμέν: Κάνει δικό της το «διαμάντι» της Μπενφίκα

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ζοάο Νέβες βρίσκεται η Παρι Σεν Ζερμέν που διαπραγματεύεται με την Μπενφίκα τις τελευταίες...

Στην ίδια κατηγορία