Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο μη… αναμενόμενος Τάισον

Δημοφιλή

Κατά ριπάς σκοράρισμα από πλευράς ΠΑΟΚ στην Ευρώπη εξ ου και η πρώτη καλύτερη επίθεση που κατοχυρώθηκε στην εντυπωσιακή πορεία των «ασπρόμαυρων» στο UEFA Europa Conference League έχοντας ως επόμενο αντίπαλο την Κλαμπ Μπριζ με γνώμονα την πρόκριση στην ημιτελική φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αναμφίβολα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη ξέφρενη πορεία έως τους «8» φέρνουν πολλοί παίκτες του ασπρόμαυρου ρόστερ, όπως ο Ντόμινικ Κοτάρσκι με τις κομβικές του επεμβάσεις, ωστόσο, ειδική μνεία αξίζει να γίνει και για τον Τάισον.

Ενδεικτικό πως προ λίγων ημερών ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός γνώρισε την αποθέωση από την ευρωπαϊκή διοργάνωση δεδομένου πως τον συμπεριέλαβε εντός των πιο επιδραστικών ποδοσφαιριστών έχοντας σημειώσει τρεις ασίστ. Νούμερο που τον τοποθετεί στην πέμπτη θέση πίσω από τους ΦρεντΝτόουγκλας ΛούιςΓκάμπι Κανικόφσκι και Φαρές Τσάϊμπι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο 36χρονος εξτρέμ του ΠΑΟΚ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στις xA με 2.5, έχοντας μπροστά του ξανά τον νεαρό μεσοεπιθετικό των Γερμανών με 3.38.

 

Τι είναι όμως οι expected asists (αναμενόμενες ασίστ);

Με δεδομένο πως οι ασίστ που μοιράζει ο εκάστοτε παίκτης εξαρτούνται από την ευστοχία των συμπαικτών του προκειμένου να του πιστωθούν, έχει δημιουργηθεί μία νέα μέθοδος με στόχο να αντανακλά με καλύτερη προσέγγιση τη δημιουργικότητα ενός παίκτη, λαμβάνοντας υπόψιν διάφορους παράγοντες.

Μεταξύ αυτών προσμετρώνται η θέση από την οποία έγινε η πάσα του ποδοσφαιριστή και ο τύπος της είτε κατέληξε σε σουτ ή όχι. Καθ΄αυτόν τον τρόπο καθορίζεται ο αριθμός των ασίστ που μπορούσε να έχει στο ενεργητικό του ο παίκτης σε περίπτωση που οι ευκαιρίες του μετατρεπόταν σε ασίστ ανά μέσο όρο. Για τον Τάισον οι 2.5 xA που του πιστώνονται αφορούν σε πάσες του που είχαν έναν συντελεστή καταγραφής της πιθανότητάς τους να μετατραπεί σε… τάισμα.

«Ζω την κάθε στιγμή και να δίνω το 100% στο κάθε παιχνίδι, μου δίνει κίνητρο να κερδίσω τίτλους, κάθε μέρα μιλάω με τους μικρούςδυστυχώς θα υπάρξει κάποια μέρα που θα σταματήσω το ποδόσφαιρο, οπότε κάθε στιγμή προσπαθώ να την απολαμβάνω, οπότε ευχαριστώ την στήριξη που δέχομαι απ’ όλους. Ο προπονητής είναι φανταστικόςδουλεύω πολύ καλά μαζί του και είμαι μέλος της οικογένειαςγιατί συνεργάστηκα και με τον πατέρα τουΕμείς προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε» επισημαίνει ο Τάισον που συνολικά έχει αγωνιστεί στα 40 από τα 47 επίσημα παιχνίδια του Δικεφάλου, έχοντας ως απολογισμό πέντε γκολ και 13 ασίστ σε 2.701 αγωνιστικά λεπτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι ευχές του ΠΑΟΚ στον Γιαννάκη (pics)

Αφορμή δοθείσης από τα γενέθλια που έχει τη σημερινή (28.04) μέρα ο πιστός φίλαθλός του, Γιαννάκης, ΚΑΕ και ΑΣ...

Στην ίδια κατηγορία