Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Μεϊτέ απέδειξε γιατί ο Λουτσέσκου επέμεινε για την απόκτησή του

Δημοφιλή

Η εμφάνιση του Σουαλιό Μεϊτέ απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήταν μια ηχηρή απάντηση για τους λόγους που ο Ραζβάν Λουτσέσκου κράτησε το όνομά του στη λίστα από τα τέλη Ιουνίου και τον έφερε στην Τούμπα δυο μήνες μετά.

Ο Σουαλιό Μεϊτέ έκανε το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, και το έκανε στο θεωρητικά πιο απαιτητικό παιχνίδι ως τώρα για τον Δικέφαλο. Ο Γάλλος μέσος ήταν το σημείο αναφορά του Δικεφάλου στη μεσαία γραμμή απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του.

Όταν οι «ασπρόμαυροι» βρισκόταν κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας δανεισμού του Μεϊτέ από την Μπενφίκα, ήταν αρκετοί εκείνοι που έθεταν αρκετά αγωνιστικά ζητήματα γύρω από τον Γάλλο. Και η πρώτη κουβέντα τους είχε να κάνει με την ταχύτητά του. Ο Μεϊτέ έδωσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης μια σειρά από απαντήσεις αναφορικά με τις αγωνιστικές του αρετές και τους λόγους που κατάφερε να βρεθεί να αγωνίζεται στο Καμπιονάτο.

Πολλές φορές, η πλέον εύκολη απάντηση σε τέτοιες συζητήσεις είναι η εξής: Αν ο Μεϊτέ, πλην όλων των άλλων αγωνιστικών του γνωρισμάτων ήταν και ταχύς δεν θα τον βλέπαμε ποτέ σε ελληνική ομάδα. Η αμέσως επόμενη σκέψη από αυτή τη διαπίστωση είναι το αν ο Μεϊτέ θα μπορέσει να δείξει όλα τα υπόλοιπα αγωνιστικά του στοιχεία και τα περισσότερα εξ’ αυτών τα παρουσίασε απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ ΑΤΟΥ

Όταν η FORZA σκιαγράφησε το προφίλ του Σουαλιό Μεϊτέ, ένα από τα στοιχεία τα οποία υπερτονίστηκαν ήταν η ικανότητά του στις μακρινές μεταβιβάσεις, που βοηθούν μια ομάδα είτε να προωθήσει το παιχνίδι της είτε να κάνει γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης. Στην αναμέτρηση απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο Μεϊτέ επιχείρησε έξι μακρινές μεταβιβάσεις, με τις πέντε εξ’ αυτών να είναι εύστοχες. Πρόκειται για μια εξαιρετική επίδοση, με βάση και τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης. Ο Μεϊτέ βοήθησε πολύ με τις μεγάλες πάσες καθώς ο ΠΑΟΚ είτε την ευκαιρία να τρέξει στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει φέτος ότι έχει βελτιωθεί πολύ στο επιθετικό transition με την ανάπτυξή του να είναι πολλές φορές τέτοια που δημιουργεί προϋποθέσεις αντεπίθεσης.

«ΒΡΑΧΟΣ» ΣΤΙΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Η σωματοδομή του Μεϊτέ είναι αυτή που τον κατατάσσει στους μέσους από τους οποίους περιμένεις να κυριαρχούν στις προσωπικές μονομαχίες, και αυτό έκανε ο Γάλλος μέσος στην αναμέτρηση με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο Μεϊτέ δεν κέρδισε μόνο όλες τις εναέριες μονομαχίες αλλά είναι και μια ντρίμπλα και μια ακόμα κερδισμένο μονομαχία στο έδαφος. Η ανασταλτική του παρουσία αποτέλεσε, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, σημείο αναφοράς για τον ΠΑΟΚ και τον τρόπο που ο Δικέφαλος κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι και να μην αφήσει τους Γερμανούς να κινηθούν στον άξονα. Την ίδια στιγμή,, ο τρόπος με τον οποίο οι ασπρόμαυροι κάλυψαν τα άκρα τους, παρά τα συχνά ανεβάσματα των Βιεϊρίνια και Μπάμπα, ήταν και αυτό ένα σημείο αναφοράς στο πρώτο μέρος, με τις βοήθειες που ήρθαν από τον άξονα να είναι αυτές που έπαιξαν το ρόλο τους.

Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μένει από την εμφάνιση του Σουαλιό Μεϊτέ είναι ένα ματς στο οποίο κατάφερε να δείξει όλα όσα έλεγε το αγωνιστικό του βιογραφικό και έκαναν τον ΠΑΟΚ να τον έχει «κυκλώσει» από τα μέσα Ιουνίου και να φτάνει να τον αποκτήσει δυο μήνες αργότερα δείχνοντας υπομονή για μια από τις πλέον κομβικές μεταγραφές. Την ίδια στιγμή ο Ραζβάν Λουτσέσκου και το επιτελείο του δούλεψε προκειμένου να μπορέσει να τον εντάξει το συντομότερο δυνατό στο ροτέισον ώστε να μπορέσει να τον αξιοποιήσει.


Τελευταία νέα

Επιτέλους ΠΑΟΚ, «τσάκισε» την ΑΕΚ 3-2!

Με σούπερ απόδοση στο β΄ μέρος, ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 3-2, αν και στο...

Στην ίδια κατηγορία