Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Κλόσνερ, η “μπούκα” και οι ενοχές του Σιδηρόπουλου

Δημοφιλή

Οσα πέρασε ο Ελβετός, Στέφαν Κλόσνερ, στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, δεν τα έχει ζήσει στην 20ετή παρουσία του στη διαιτησία. Γι’ αυτό και στην ηλεκτρονική καταγραφή τής έκθεσής του, μετά το παιχνίδι, τονίζει δυο φορές ότι ένιωσε ότι απειλείται σ’ ένα χώρο, που υποτίθεται απαγορεύεται η είσοδος στους παράγοντες των ομάδων, ιδιαίτερα στο ημίχρονο, όπου διαιτητής, βοηθοί και τέταρτος διαιτητής, πηγαίνουν για να ηρεμήσουν και να πάρουν ανάσες ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Το γεγονός ότι μπούκαραν μάσα στα αποδυτήρια ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, μαζί με τον εξωδιοικητικό παράγοντα της Ενωσης, Γιάννη Παπαδόπουλο, εκτός ότι είναι από μόνης της μια πράξη παράνομη, συνοδεύτηκε από δυνατές φωνές και βαριές κουβέντες, που έβγαιναν από τα στόματα τους, με τάση επιθετικότητας και χωρίς να τους σταματά κανείς, από τα επιφορτισμένα αστυνομικά όργανα.

Ο Κλόσνερ, μη γνωρίζοντας την γλώσσα, παρακολουθούσε αποσβολωμένος, αφού μεταξύ των παραγόντων της ΑΕΚ, που ήταν έξαλλοι, παρεμβάλονταν ο τέταρτος διαιτητής, Βαγγέλης Μανούχος, που προσπαθούσε να τους κατευνάσει και να τους απομακρύνει, αφού οι Ελβετοί είχαν χάσει το  χρώμα τους από μια τέτοια ιταμή και απαράδεκτη επίθεση.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Ελβετός διαιτητής, αλλά και οι βοηθοί του, όταν τελικά Μελισσανίδης και Παπαδόπουλος αποχώρησαν, ρωτούσαν να μάθουν από τον τέταρτο και τον παρατηρητή αγώνα, τί ζητούσαν με τις άναρθρες  κραυγές τους από εκείνους, για να εισπράξουν την διπλωματική τοποθέτησή τους πως «τους έλεγαν να δώσουν κανένα φάουλ παραπάνω στην ΑΕΚ». Κάτι που είχε βάση, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν καταπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο και η αντίπαλός του ήταν κομπάρσος, άλλο που οι ευκαιρίες δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Το αποτέλεσμα από την επίθεση αυτή, ήταν να βγει ο Κλόσνερ επηρεασμένος στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο. Κι όταν χρειάστηκε, να πάει ο ίδιος για να δει με τα μάτια του τη φάση με το φάουλ, που δεν καταλόγισε σε βόρος του Κρίστιτσιτς, που έφερε και το 2-2, αρκέστηκε να είναι θεατής και να του υποδεικνύει από το κέντρο του VAR  στο Μαρούσι ο Σιδηρόπουλος, πως κατά την άποψή του δεν υπήρχε παράβαση.

Εν ολίγοις, αντί ο Σιδηρόπουλος να καλέσει τον Ελβετό διαιτητή, ως όφειλε, να δει τη φάση στο βίντεο και να αποφασίσει αυτός αν υπάρχει (που υπάρχει) ή όχι, φάουλ στο μαρκάρισμα του Κρίστιτσιτς στον Ντόουγκλας Αουγκούστο, αυτός πήρε μόνος του την απόφαση, και τους άφησε όλους σύξυλους, παραβιάζοντας αποκάλυπτα το πρωτόκολλο.

Με βάση το πρωτόκολλο του VAR, ο διαιτητής που βρίσκεται μπροστά από τις οθόνες, ΔΕΝ υποδεικνύει παράβαση ή μη, αλλά αφήνει τον διαιτητή της συνάντησης να αποφανθεί. Κάτι που δεν συνέβη, γι’ αυτό και ο ΠΑΟΚ ζήτησε να μελετηθούν οι ηχογραφημένες συνομιλίες από την  ΚΕΔ και παράλληλα να αρχίσει η επιτροπή διαιτησίας να τις δίνει στις ομάδες για να λαμβάνουν γνώση.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο Ελβετός θα έπρεπε να πάει στο μόνιτορ και να δει την επίμαχη φάση, προκειμένου να πάρει την απόφαση εκείνος κι όχι ο Σιδηρόπουλος, που έγινε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ το κόκκινο πανί στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ. Η όλη ανάμειξή του, ήταν ωμή παρέμβαση γι’ αυτό και ο ΠΑΟΚ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, ζητεί να ενημερωθεί για τον ρόλο, που έπαιξε ο Ρόδιος διαιτητής στην συγκεκριμένη φάση, που απέφερε την ισοφάριση (2-2).

 

Η ΕΚΘΕΣΗ, ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΝ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τo σημαντικό είναι πως όταν ο Κλόσνερ μετέφερε μέσω του τέταρτου διαιτητή τα συμβάντα του ημιχρόνου στην διοργανώτρια, στέλνοντας μέσα από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ  την έκθεσή του, κι αφού κατέβηκε και ο Μαρίν, που ήταν παρατηρητής, έφυγαν σχεδόν τελευταίοι από το γήπεδο για το ξενοδοχείο, προκειμένου να δειπνήσουν.

Κι ενώ ο Σιδηρόπουλος ήταν ένα… τσιγάρο απόσταση από το ΟΑΚΑ, αφού βρίσκονταν στο κέντρο του VAR (στην οδό Φραγκοκκλησιάς), ως δια μαγείας, έγινε… Λούης και δεν εμφανίστηκε στο δείπνο, όπου, παρουσία και του Νο 2 της ΚΕΔ, Ισπανού Μαρίν, ασφαλώς και θα συζητιόταν η επίμαχη φάση.

Ο Σιδηρόπουλος προτίμησε να χαθεί στην Αθήνα, αφού πτήση εκείνη την ώρα δεν υπήρχε, για να επιστρέψει στην  Ρόδο, κι είναι εκτεθειμένος στο φίλαθλο κόσμο για την όλη του συμπεριφορά στη φάση του 2-2, που ήταν καθοριστική, μια και διαμορφώθηκε παράτυπα το τελικό αποτέλεσμα.

Φυσικά δεν περνάει απαρατήρητη και η ενορχηστρωμένη επίθεση, που έκαναν εφημερίδες και σάιτ προσκείμενα στην ΑΕΚ, παραμονές του ντέρμπυ κατά του διεθνή διαιτητή και δεν αποκλείεται να τον επηρέασαν. Κάτι που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι συνέβη, αφού ο Σιδηρόπουλος χρόνια τώρα ακροβατεί, γιατί θέλει να τα έχει μ’ όλους καλά. Πλέον, τον πήραν είδηση.

Κλείνοντας, πρέπει να σταθούμε και στα όσα είπε ο Βασίλης Δημητριάδης στην πειθαρχική επιτροπή, πως δήθεν ο Μελισσανίδης μπήκε κατά λάθος στα αποδυτήρια των διαιτητών! Τι άλλα ψέματα θα επιστρατεύσουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα! Οπότε, εδώ ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή ρήση «είστε τζάμπα μάγκες»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία