Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο Καραμανλής επέρριψε τις ευθύνες για τα Τέμπη στο προσωπικό…

Δημοφιλή

Κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από την Eξεταστική Επιτροπή, ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής επέρριψε τις ευθύνες στο προσωπικό, που εργαζόταν την ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι «αν είχαν τηρηθεί οι διαδικασίες του Κανονισμού Κυκλοφορίας το δυστύχημα θα είχε αποτραπεί».

«Ακούστηκαν πολλές απόψεις και δόθηκαν διάφορες πτυχές των γεγονότων. Δεν υπήρξε όμως ούτε ένας ειδικός, ούτε ένας άνθρωπος από όσους γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο, το επαναλαμβάνω ούτε ένας, που να αρνήθηκε ότι αν έστω και μία πλευρά είχε τηρήσει τις διαδικασίες του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας το δυστύχημα θα είχε αποτραπεί. Από εργαζόμενους και συνδικαλιστές, μέχρι στελέχη Οργανισμών όλων των περιόδων, αλλά και τις διοικήσεις της ΡΑΣ» ανέφερε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα δεν επιθυμεί περισσότερο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, από εμένα», ενώ συμπλήρωσε πως «και τα συστήματα άνθρωποι τα χειρίζονται».

Την ίδια ώρα, βαθύτατη οδύνη του εξέφρασε δημοσίως για μία ακόμη φορά προς τις οικογένειες των θυμάτων και όλους τους επιζώντες της τραγωδίας των Τεμπών. «Ως γονέας σέβομαι τον πόνο τους», τόνισε ο κ. Καραμανλής, επαναλαμβάνοντας ότι νιώθει σε απόλυτο βαθμό την υποχρέωση να μιλήσει με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα και σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που τόσο άδικα χάθηκαν.

«Προσωπικά, είμαι εδώ για να μιλήσω για όλα όπως ακριβώς γνωρίζω ότι είναι», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής: «Ό,τι έχω να πω, θα το πω κοιτώντας στα μάτια εσάς, τους συναδέλφους μου, αλλά και όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες που θέλουν να μάθουν την αλήθεια.» Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι: «Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να με κάνει να ωραιοποιήσω την πραγματικότητα. Αλλά δεν πρόκειται να αφήσω να αιωρούνται αναπάντητες, απόψεις ανυπόστατες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η Ντόρτμουντ πέταξε έξω την Παρί και πήγε τελικό

Με γκολ του Χούμελς, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β΄ μέρους, η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε εκτός έδρας την...

Στην ίδια κατηγορία