Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο καλύτερος προπονητής για τον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Η κουβέντα για τον Ράζβαν Λουτσέσκου και την επίδρασή του στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ, πολλές φορές πήγε να ξεφύγει από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα. Το θέμα βέβαια είναι, πως πολλοί λειτουργούν σα να έχουν χάσει επεισόδια της ιστορίας του κλαμπ.

Όταν ο Ιβάν Σαββίδης πιέστηκε από τον Μάκη Γκαγκάτση και τον Κυριάκο Κυριάκο για την επιστροφή του Ρουμάνου, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θέλησε να μιλήσει και με άλλο κόσμο μέχρι να καταλήξει στη τελική του απόφαση. Όλοι μα όλοι, του είπαν το ίδιο πράγμα. «Ο Λουτσέσκου είναι πετυχημένος και απέδειξε πως το έχει, άρα προς τι ο προβληματισμός»; Μπορεί σε όλους να μη χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια λόγια, αλλά το πόρισμα σε όλες τις κουβέντες που είχε κάνει τότε ο μεγαλομέτοχος ήταν αυτό.

Με τα στελέχη του ΠΑΟΚ συμφωνώ σε ένα πράγμα. Μπορεί ο Λουτσέσκου να μην είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, όμως είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου για τον ΠΑΟΚ.

Αν αναλύσεις τις ιδιαιτερότητες του κλαμπ, τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ανθρωπογεωγραφία του, τον Τύπο του, την οπαδική του παιδεία, στο τέλος θα προτιμήσεις σίγουρα τον Ράζβαν απέναντι σε οποιοδήποτε άλλο μεγάλο όνομα προπονητή.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έχει το βασικό στέλεχος για να χτίσει αυτό που θέλει. Δεν είναι τυχαίο πως στην εποχή της πίεσης, ο Ιβάν Σαββίδης ούτε που σκέφτηκε να θέσει θέμα προπονητή. Αφού ήταν κατανοητό πως αυτό που ζητήθηκε από τον Ρουμάνο, ήθελε τον χρόνο του.

Με υπομονή, με καλή ποιοτική δουλειά, με σωστές αποφάσεις, στήθηκε αρχικά ένα γκρουπ που κατανόησε πως ο προπονητής είναι δίκαιος και στη συνέχεια μπήκαν τα στοιχεία που έπρεπε για να ανεβάσει ρυθμό.

Πολλοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν την δυνατότητα του Λουτσέσκου να διαχειριστεί ποδοσφαιρικά πρότζεκτς. Αν τον ήξεραν βέβαια, θα καταλάβαιναν πως από τη στιγμή που δέχτηκε να το κάνει, θα βρισκόταν ο τρόπος.

Ο μύθος του Ράζβαν που δεν βάζει μικρούς, έπεσε σαν χάρτινος πύργος και οι επικριτές του κρύφτηκαν.

Και τώρα τι; Ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Η δημιουργία ενός ισχυρού κορμού για του χρόνου. Για τα υπόλοιπα, παιχνίδι με παιχνίδι και βλέπουμε. Πάντα ταπεινά και πάντα με σεβασμό στο άθλημα.

Έτσι κι αλλιώς, στον ΠΑΟΚ δεν ταιριάζει ούτε η έπαρση ούτε η υπερβολή. Δουλειά, ρεαλισμός και ουσία είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει έτσι ώστε να φτάσει εκεί που θέλει.


Τελευταία νέα

Οι διαιτητές του ΠΑΟΚ-Απόλλων Πάτρας

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το Σάββατο (30/1, 18:00) στο Παλατάκι τον Απόλλωνα Πάτρας, για την 1η αγωνιστική των Play Out...

Στην ίδια κατηγορία