Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ο Ιβάν Σαββίδης (ξανα)πληρώνει τη ζημιά

Δημοφιλή

Στα 140 εκατομμύρια ευρώ θα φτάσει το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ με τις αλλεπάλληλες “ενέσεις” της ιδιοκτησίας.

Η ανακοίνωση ήταν συνηθισμένη και λιτή. Η ΠΑΕ καλεί σε γ. σ. στις 30/5 με βασικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση θα είναι ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, θα καλυφθεί από τον Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εταιρία και να καλυφθούν ζημίες που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην τρέχουσα σεζόν.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει ακόμη να φτάσει σε επίπεδα αυτοχρηματοδότησης και κάθε χρόνο χρειάζονται “οικονομικές ενέσεις” από την ιδιοκτησία για να κλείσει η σεζόν.

Είναι ενδεικτικό ότι η περσινή σεζόν (2022-23) έκλεισε με ζημίες περίπου 22,5 εκατομμυρίων ευρώ και βέβαια με ζημίες θα κλείσει και η φετινή.

Η τελευταία αύξηση ύψους 6,1 εκατομμυρίων έγινε τον Δεκέμβριο για να καλυφθούν οι περσινές ζημίες, η αύξηση της 30ης Μαΐου θα καλύψει ένα μέρος της φετινής ζημίας. M’ εκείνη την αύξηση το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ έφτασε τα 134,5 εκατομμύρια, που στη συντριπτική πλειοψηφία είναι η συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη.

Η περσινή ζημία των 22,5 εκατομμυρίων κάπως δικαιολογείται αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε Ευρώπη, καθώς αποκλείστηκε από τη Λέφσκι.

Φέτος παρά τα ευρωπαϊκά έσοδα, που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια, αλλά και τις πωλήσεις που έγιναν το καλοκαίρι, η ΠΑΕ θα έχει πάλι ζημιογόνο χρήση (τα μεγέθη θα αποτυπωθούν στον ισολογισμό, όταν κλείσει η χρήση), αφενός γιατί το αγωνιστικό μπάτζετ έχει ανέβει κι αφετέρου γιατί τα βασικά έσοδα που έχει μια ΠΑΕ όπως ο ΠΑΟΚ, υπολείπονται των εσόδων που έχουν οι άλλες ΠΑΕ.

Συγκριτικά με τους άλλους τρεις, ο ΠΑΟΚ έχει σχετικά μικρό τηλεοπτικό συμβόλαιο (κάτι παραπάνω από 7 εκατομμύρια, όταν οι άλλοι έχουν διπλάσια και ισχύει και την επόμενη σεζόν), ενώ φέτος ήταν λιγότερα και τα έσοδα των αγώνων, καθώς ουσιαστικά έγινε μόνο ένα sold out (με τη Μπριζ) και σε ελάχιστα παιχνίδια ξεπεράστηκαν τα 20.000 εισιτήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πλησιάζει στην Μπούντουτσνοστ πρώην του ΠΑΟΚ

Ο Ντέρεκ Ογκμπέιντε, ο οποίος έχει περάσει και από τον ΠΑΟΚ, είναι αρκετά πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του...

Στην ίδια κατηγορία