Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Ιρλανδός που τρελάθηκε με τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα!

Δημοφιλή

Με αφορμή τον αυριανό (13/10) αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο, οι Irish Times φιλοξένησαν στις σελίδες τους τον Ντόμινικ Φόλεϊ. Άλλωστε, ο 47χρονος – πλέον – πρώην Ιρλανδός διεθνής επιθετικός είναι από τους ελάχιστους ντόπιους που έχουν την εμπειρία του ελληνικού πρωταθλήματος. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος μάλιστα, μια ασπρόμαυρη φανέλα του ΠΑΟΚ κοσμεί ακόμα έναν τοίχο του σπιτιού του!

Ήταν στη μακρινή σεζόν 1998-1999, όταν ο Φόλεϊ είχε έρθει στο δεύτερο μισό για λογαριασμό του Εθνικού Πειραιώς. Κατάφερε να πετύχει τρία γκολ με χατ-τρικ σε ένα ματς, από τα επτά συνολικά που αγωνίστηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 1999.

Το προτελευταίο από αυτά ήταν στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που είχε υψηλές βλέψεις ενώ οι Πειραιώτες προέρχονταν από 14 ήττες και επτά ισοπαλίες, και ήταν φαβορί για υποβιβασμό. Οι πολλές απουσίες και τραυματισμοί ανάγκασαν τον Φόλεϊ να παίξει στην αριστερή πλευρά. Μάλλον για να ζήσει από πιο… κοντά την Τούμπα.

«Καθώς βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, είδαμε τους ένθερμους οπαδούς του ΠΑΟΚ να σκαρφαλώνουν προς τον ουρανό στα απέραντα κάγκελα που πλαισίωναν το γήπεδο. Ήταν απόλυτα τρελό, ανέβαιναν 25-30 μέτρα σε αυτά τα πράγματα» δήλωσε αρχικά ο Φόλεϊ και πρόσθεσε:

«Είχαμε μια μέτρια ομάδα, έπρεπε να παίξω στα αριστερά της μεσαίας γραμμής – ποτέ δεν έτρεξα τόσο πολύ στη ζωή μου. Δουλέψαμε τόσο σκληρά ως ομάδα σε εκείνο το παιχνίδι, αμυνθήκαμε για περίπου 90 από τα 93 λεπτά και πήραμε την ισοπαλία. Στο τελευταίο σφύριγμα ένιωσα σαν να είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα!»

Πριν επιβιβαστεί σε αεροπλάνο της επιστροφής στην Ιρλανδία λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Φόλεϊ έβαλε στις αποσκευές του μια φανέλα του ΠΑΟΚ. Ήταν καθ’ οδόν για να ενταχθεί στη Γουότφορντ, όπου έκανε 11 εμφανίσεις τη σεζόν 1999-2000 στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ανάμεσα στα τοποθετημένα αναμνηστικά σε έναν τοίχο στο σπίτι του βρίσκεται μια πάντα σε κάδρο αυτή η φανέλα με τις ασπρόμαυρες ρίγες. Έπειτα από μια τέτοια βραδιά στην Τούμπα, είχε φροντίσει να μη φύγει από το γήπεδο χωρίς μία τέτοια…


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία