Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Γιαννούλης «απάντησε» μέσα στο γήπεδο

Δημοφιλή

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν ένα από τα πλέον κρίσιμα για την καριέρα του Δημήτρη Γιαννούλη, καθώς μετά την αλλαγή «καθηκόντων» ήρθε και η αλλαγή προπονητή.

Για τον Κατερινιώτη ακραίο αμυντικό, η πρόκληση ήταν διπλή. Ούτως ή άλλως γνώριζε εξ’ αρχής πως καλείται να «γεμίσει» τα παπούτσια του Αντρέ Βιεϊρίνια, σε μια από τις πλέον απαιτητικές συγκρίσεις. Η αλλαγή σκυτάλης στη τεχνική ηγεσία τον επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο τρόπος παιχνιδιού του Αμπέλ Φερέιρα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο αριστερό μπακ. Ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε να στηριχθεί στον Γιαννούλη και ο βαθμός ανταπόκρισης του θα έκρινε ακόμα και το μεταγραφικό σχεδιασμό του Δικεφάλου. Ο Γιαννούλης έχει καταφέρει να κερδίσει τους πάντες με την αγωνιστική του παρουσία στο ξεκίνημα της σεζόν. Και στους «πάντες» συμπεριλαμβάνεται και ο πλέον απαιτητικός κριτής, που δεν είναι άλλος από τη κερκίδα της Τούμπας.

Αυτή τη βοή που δεν κρύβει τα συναισθήματά της. Και ο Δημήτρης Γιαννούλης, που έπρεπε να «απαντήσει» στο αν μπορεί να καλύψει τη θέση στην οποία πέρυσι «αλώνιζε» ο Βιεϊρίνια και το αν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της θέσης όπως αυτές της ορίζει ο Φερέιρα, έδωσε δυο πειστικές απαντήσεις. Μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως παρόμοιο αγωνιστικό ρόλο – το να έχει επωμιστεί όλη την αριστερή γραμμή – είχε και στη θητεία του στον Ατρόμητο, αλλά το γιατί αυτή η σύγκριση είναι άνιση εξηγήθηκε νωρίτερα με την αναφορά στη κερκίδα της Τούμπας, που απορρέει από τη διαφορά βάρους των απαιτήσεων της φανέλας των δυο συλλόγων. Οι «εξόφθαλμοι» αριθμοί – αυτοί δηλαδή που δεν χρειάζεται μεγάλο ψάξιμο για να τους βρεις – μιλάνε για 1 γκολ και 3 ασίστ σε 10 αναμετρήσεις, όταν πέρυσι ο Γιαννούλης είχε 5 ασίστ σε 33 αναμετρήσεις, και τη σεζόν 2017-18 είχε 9 ασίστ σε 32 συμμετοχές.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Ακόμα και σε κάποιες επιμέρους κατηγορίες στατιστικών, ο Δημήτρης Γιαννούλης, στην «αναμέτρησή» του με τον Αντρέ Βιεϊρίνια, στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων. Πιο συγκεκριμένα, σε επίπεδο γεμισμάτων, ο Βιεϊρίνια ολοκλήρωσε τη περσινή σεζόν με 3.78 γεμίσματα ανά 90λεπτο, και ποσοστό επιτυχίας στο 28.5%. Ο Γιαννούλης ξεκίνησε τη σεζόν με 4.28 γεμίσματα ανά 90λεπτο και ποσοστό επιτυχίας στο 27.7%. Στις έναν εναντίον ενός μονομαχίες με ντρίμπλα, εκεί που ο Βιεϊρίνια είναι… «μανούλα», είχε πέρυσι 3.94 ντρίμπλες ανά 90λεπτο, με ποσοστό επιτυχίας στο 58%. Ο Γιαννούλης φέτος έχει 3.42 ντρίμπλες ανά 90λεπτο, με ποσοστό επιτυχίας στο 55.1%, κοντράροντας τον Βιεϊρίνια σχεδόν στα ίσια. Στις συνολικές διεκδικήσεις της μπάλας ο Βιεϊρίνια είχε πέρυσι 18.2 ανά 90λεπτο με ποσοστό επιτυχίας στο 54.2% και ο Γιαννούλης έχει 20.35 ανά 90λεπτο με ποσοστό επιτυχίας στο 55.4%. Η αλήθεια είναι πως ο Βιεϊρίνια περίμενε πως και πως να αγωνιστεί ως μεθοεπιθετικός και για να γινόταν αυτό θα έπρεπε να βρεθεί κάποιος να περάσει τον πήχη στο ύψος που τον έβαλε, με τον Γιαννούλη να γίνεται ο άνθρωπός του…

ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 

Ο Δημήτρης Γιαννούλης έχει καταφέρει να σταθεί σωστά και στα ανασταλτικά του καθήκοντα, εκεί που τα πράγματα είναι και πιο σύνθετα όσον αφορά το τακτικό κομμάτι. Ο Αμπέλ Φερέιρα, από τη στιγμή που ζητά από τον Γιαννούλη να αγωνιστεί σε όλο το μήκος της αριστερής γραμμής, έχει φροντίσει ώστε η κάλυψη των μετόπισθεν να γίνει με βοήθειες. Η στατιστική κάλυψη των επιδόσεων του Δημήτρη Γιαννούλη τη φετινή σεζόν αναφέρει πως ο Κατερινιώτης ακραίος αμυντικός δίνει κατά μέσο όρο 6.79 ανασταλτικές μονομαχίες, με το ποσοστό πετυχημένων επεμβάσεων να είναι στο 65.5%. Άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο ο Γιαννούλης έχει τραβήξει αρκετά βλέμματα από το εξωτερικό δεν είναι άλλος από την ικανότητά του να συνδυάζει τις δημιουργικές με τις ανασταλτικές κινήσεις στο παιχνίδι του, στοιχείο που είναι στα… προαπαιτούμενα για να μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να σταθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού, όπως συμβαίνει με τον Γιαννούλη στον ΠΑΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE απεργεί!

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΜΘ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ...

Στην ίδια κατηγορία