Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολα εκείνα, που φέρνει ο αρχηγός

Δημοφιλή

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι από τους τύπους που όταν δίνει υποσχέσεις, κάνει τα πάντα για τις τηρήσει. Είχε, λοιπόν, υποσχεθεί πως θα επιστρέψει «πριν τα Χριστούγεννα».

Και όταν όλοι άκουσαν αυτή την υπόσχεση, το μυαλό τους πήγε στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση τον Δεκέμβριο. Ο αρχηγός των νταμπλούχων «έγραψε» τη πρώτη του συμμετοχή σε επίσημη αναμέτρηση μέσα στον Οκτώβριο, και όλοι περιμένουν – με πρώτο και αυστηρότερο κριτή τον εαυτό του – τον Βιεϊρίνια που με τη συνολική του παρουσία έβαλε το λιθαράκι του στις κατακτήσει των τίτλων των δυο τελευταίων ετών, στα οποία φορά ξανά τη φανέλα με τις άσπρες και μαύρες ρίγες και τον Δικέφαλο στο στήθος.

Στη δεύτερή του θητεία στον ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια έχει «γράψει» 49 συμμετοχές ως αριστερό μπακ, 6 συμμετοχές ως δεξί εξτρέμ, 5 συμμετοχές ως δεξί μπακ και μια συμμετοχή ως αριστερό εξτρέμ. Σε όποια θέση και αν αγωνίστηκε, έδειξε όλες τις αρετές του, αυτές που τον διατήρησαν όλα αυτά τα χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Και ο ίδιος έχει βάλει στοίχημα όχι απλά να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, αλλά να μπορέσει να κλείσει την παρένθεση που άνοιξε εκείνο το βράδυ στο AEL FC Arena και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, η στατιστική του Αντρέ Βιεϊρίνια έγραφε πως μετρούσε 82 ενέργειες (ανασταλτικές ή δημιουργικές) μέσα στο γήπεδο ανά 90λεπτο, με ποσοστό επιτυχίας στο 68.6%, που είναι από τα υψηλότερα στην κατηγορία. Ο Βιεϊρίνια έγραψε ένα μέσο όρο με 53 πάσες ανά 90λεπτο, με ποσοστό ευστοχίας στο 80,7%.

Βέβαια στις πάσες, η ουσία δεν είναι άλλη από τα πεπραγμένα του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, εκεί που είχε κατά μέσο όρο 10 πάσες με ποσοστό επιτυχίας στο 73%, ενώ στο 79% ήταν το ποσοστό ευστοχίας τους στις συνολικές πάσες με κατεύθυνση προς τα μπροστά, με μέσο όρο 24 πάσες ανά 90λεπτο. Ακόμα και στις μακρινές μεταβιβάσεις, που είχε σχεδόν 8 ανά 90λεπτο, το ποσοστό επιτυχίας άγγιζε το 60%.

Ο ΠΑΟΚ έχει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας ένα «χαρτί» που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν στη μάχη του τίτλου. Ενα «χαρτί» ποτισμένο με τη νοοτροπία του πρωταθλητισμού, έναν ποδοσφαιριστή που άπαντες βγάζουν το καπέλο για την συνολική του παρουσία, εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Εναν ποδοσφαιριστή που δεν συμβιβάζεται με τη συμμετοχή, με την επιστροφή στη δράση, παρά μόνο με τη νίκη, παρά μόνο με την υπεράσπιση των κεκτημένων που ο ίδιος και οι συμπαίκτες του κατέκτησαν δυο φορές εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά τους επετράπη μόνο τη μια να το πανηγυρίσουν.

ΟΣΑ ΔΕΝ «ΠΙΑΝΟΥΝ» ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Το να αναλύσεις όλα όσα έχει προσφέρει ο Αντρέ Βιεϊρίνια σε επίπεδο αριθμών είναι ίσως το μόνο εύκολο, κάτι που θα μπορεί να το κάνει και ο ιστορικός του μέλλοντος. Εκείνο όμως που φέρνει ο Βιεϊρίνια επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση είναι αυτό που έχει κάνει τη Τούμπα να σηκωθεί στο πόδι και, μαζί με εκείνον, να τρώνε σίδερα, να λυγίζουν τον οποιονδήποτε. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη κραυγή «πάμε», σε φάση στην οποία έπεσε στα πόδια του Τοροσίδη και έκανε τάκλιν στη μπάλα, μην επιτρέποντας τον αντίπαλό του να κάνει το γέμισμα; Κανείς, και κυρίως οι αντίπαλοι. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ομιλία του λίγα λεπτά πριν τον επαναληπτικό με την Βασιλεία, όταν έχει μόλις τραυματιστεί και τίθεται εκτός 11άδας; Αυτά είναι πράγματα που δεν τα λένε «τα κομπιούτερ και οι αριθμοί» αλλά η καρδιά του πρωταθλητή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Σβαμπ ξεπέρασε τον εαυτό του

Το γκολ του Στέφαν Σβαμπ στο φινάλε του αγώνα με τη Λαμία δεν έφτασε, με τον ΠΑΟΚ γλιτώνει την...

Στην ίδια κατηγορία