Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο διακόπτης γύρισε με συγκεκριμένο τρόπο

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει… γυρίσει τον διακόπτη και πλέον έχει 5 νίκες σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια (4 στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο) χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί γκολ σε κανένα από αυτά. Μάλιστα, ο Δικέφαλος κατάφερε να ρίξει τη διαφορά από την κορυφή του πρωταθλήματος και τον Παναθηναϊκό στους 10 βαθμούς, αλλά και αυτή από τη δεύτερη θέση και την ΑΕΚ στους τέσσερις.

Οι «ασπρόμαυροι» μοιάζουν μια εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με την εικόνα που είχαν έως και την 10η αγωνιστική όταν ηττήθηκαν στην Αγία Σοφία από την ΑΕΚ με 2-0. Εκεί ήταν το σημείο κλειδί για το σύνολο του Λουτσέσκου. Μπορεί μια ήττα να δημιουργήσει μια τέτοια αντίδραση; Και όμως μπορεί!

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μίλησαν επιτέλους μεταξύ τους. Τα είπαν όλα, όλες τις σκέψεις που κρατούσαν μέσα τους.

Ακόμα και τα παράπονα που είχαν ο ένας από τον άλλο. Μέσω αυτής της κουβέντας λύθηκαν όποιες παρεξηγήσεις υπήρχαν και όλοι αμέσως ένιωσαν πιο δεμένοι και αυτό το δέσιμο φαίνεται και στο γήπεδο.

Αυτό όμως είναι το ένα κομμάτι, αυτό των παικτών. Αυτός που ουσιαστικά άλλαξε το mentality της ομάδας για ακόμα μια φορά είναι ο προπονητής της, ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος είναι ένας προπονητής που βασίζει πολλά στην ψυχολογία και στο οικογενειακό κλίμα που θέλει να υπάρχει στην εκάστοτε ομάδα που προπονεί. Ο τεχνικός του Δικεφάλου, είχε ξεκινήσει να δένει την ομάδα μέσα στα αποδυτήρια πριν γίνει η συζήτηση που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Μάλιστα, σε κουβέντες που είχε με στελέχη της διοίκησης του ΠΑΟΚ ανέφερε τη σημαντικότητα που παίζει η ενότητα στον σύλλογο, προκειμένου να υπάρχει ένα όμορφο κλίμα γύρω από τους ποδοσφαιριστές.

Οι ομιλίες του στην ομάδα είχαν γίνει καθημερινό συνήθειο και τα λόγια του Ρουμάνου τεχνικού προσανατολίζονταν κυρίως στο οικογενειακό κλίμα που πρέπει να υπάρχει εντός της ομάδας.

Φυσικά, ο Λουτσέσκου δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Είχε και προσωπικές συναντήσεις με ποδοσφαιριστές, που ένιωθαν παραγκωνισμένοι, όπως ο Φιλίπε Σοάρες, ο Σάστρε και ο Ράφα Σοάρες, ενώ σε κάθε προπόνηση είχε τετ α τετ με τον Κωνσταντέλια προκειμένου να τον κάνει να καταλάβει πως αν εμπεδώσει αυτά που του ζητάει στο τακτικό κομμάτι θα πάρει την ευκαιρία του.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως ο τεχνικός του Δικεφάλου τόλμησε να αλλάξει και πρόσωπα στην ενδεκάδα. Ο Κούρτιτς έκατσε στον πάγκο, ο Ντάντας το ίδιο και τη θέση τους πήραν οι Φιλίπε και Σβαμπ. Ο Κωνσταντέλιας κλείδωσε τη θέση του βασικού αριστερού εξτρέμ και ο Ράφα Σοάρες είναι πλέον από 3η επιλογή ο βασικός και αναντικατάστατος αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ.

Μέσα σε όλα αυτά η επιστροφή του Ελ Καντουρί από τον τραυματισμό του, έδωσε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι σημαντικό boost στον τομέα της δημιουργίας.

Ο ΠΑΟΚ δεν άλλαξε τίποτα στο τακτικό κομμάτι, απολύτως τίποτα, όμως κατάφερε να βρει τη νοοτροπία νικητή που έκρυβε μέσα του και όλα τα υπόλοιπα πήραν τον δρόμο τους.


Τελευταία νέα

Ακόμη μια κίνηση για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ συνεχίζει την ενίσχυσή της στο φετινό ρόστερ, με σκοπό να εμφανιστεί και πάλι...

Στην ίδια κατηγορία