Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο αινιγματικός και ριψοκίνδυνος πρόεδρος

Δημοφιλή

Επί προεδρίας Γιώργου Μπατατούδη είναι η περίοδος, που διατίθενται αρκετά εκατομμύρια, πραγματοποιούνται μεγάλες μεταγραφές, παρουσιάζονται χιλιάδες προβλήματα, τόσο οικονομικά, όσο και διοικητικά, και εμφανίζονται σημάδια διάλυσης και αποσύνθεσης. Η πολυδιαφημισθείσα dream team αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών και η κατάσταση αποκαρδιωτική.

Αναλυτικά: 8η θέση, ευρωλίγκα φάση των 16, με προπονητές τους Κώστα Φλεβαράκη, Γιάννη Σφαιρόπουλο και αστέρια με τις πιο εντυπωσιακές μεταγραφές της περιόδου: Αγγελο Κορωνιό, Παναγιώτη Λιαδέλη, Γιώργο Σιγάλα, Αντονι Εϊβεντ, Ζόζεφ Μπλερ, Φρεντερίκ Βάις, Βαλερί Νταϊνένκο και τους παλιούς Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Γιάννη Γιαννούλη και τους μικρούς Κώστα Βασιλειάδη και Γιώργο Αποστολίδη.

Σχετικά με την καινούρια «τριαρχία» του μπάσκετ, εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι πως είχε όλη την καλή διάθεση, είχε τη στήριξη του μεγαλομετόχου, προσπάθησε, συγκρότησε μια καινούρια ομάδα με μεταγραφές μεγάλου επιπέδου, αλλά η συγκυρία δεν τους βοήθησε. Η ομάδα δεν απόκτησε ποτέ τη χημεία, που ήταν απαραίτητη.

Μην ξεχνάτε πως η περίοδος εκείνη ήταν που το προεδρείο του ΠΑΟΚ, τον περισσότερο καιρό, παρέμενε στην Αθήνα… Τότε ήταν που υπέγραψα για λογαριασμό τους την επιταγή, προκειμένου να πληρωθεί κάποια στιγμή ο μάνατζερ του νεοαποκτηθέντος Ρώσου καλαθοσφαιριστή Βαλερί Νταϊνένκο, Κώστας Παπαδάκης το ποσοστό της μεταγραφής, και που δεν πληρώθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να τρέχω στα δικαστήρια για μια ολόκληρη επταετία…

Ο Θανάσης Ακριβόπουλος έγινε πρόεδρος, όταν ανέλαβε την ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο Γιώργος Μπατατούδης και συνέστησε τη δική του τριανδρία με τους Γιάννη Καστανίδη και Γιώργο Συρίγο. Τους συνεργάτες του συμβούλευα τακτικά με τη φράση: «Μη μιλάτε», φράση που την επαναλαμβάνει ο Γιώργος Συρίγος σχεδόν σε κάθε ραδιοφωνική του εκπομπή. Μέλος του συλλόγου μας από το 1990και σύμβουλος των διοικήσεων της ΠΑΕ από το 1998.

Τον γνώρισα προς το τέλος της δεκαετίας του ΄90 και συνεργάστηκα μαζί του από την εποχή, που ήταν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ηταν, κατά τη γνώμη μου, ένας συμπαθητικός, νηφάλιος και διπλωματικός παράγοντας, αλλά και πολλές φορές… επιπόλαιος. Η τριανδρία του δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Δυστυχώς, όμως, για αυτόν, επωμίστηκε λόγω της ιδιότητας του ένα μέρος των κατά καιρούς χρεών της ΚΑΕ, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται δικαστικώς μέχρι και σήμερα, όπως και ο Βασίλης Οικονομίδης, η οικογένεια του αείμνηστου προέδρου Αριστείδη Κανάβη και ο Δημήτρης Νικηφόρος. Τελειώνοντας, θέλω να επισημάνω πως οι σχέσεις μας ήτα, και παραμένουν μέχρι και σήμερα εξαιρετικές και, να σημειώσω, πως κάθε φορά που με συναντά, τον ακούω να με προσφωνεί με το τι κάνετε κύριε «συγκατηγορούμενε»;

Στη συνέχεια αποχωρεί η «τριανδρία», η ομάδα παρουσιάζει σημάδια διάλυσης και ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ αναγκάζεται να διορίσει ένα νέο διοικητικό σχήμα Πρωτοδικείου, με επικεφαλής τον δοκιμασμένο παράγοντα Βασίλη Οικονομίδη. Χρηματοδότης παραμένει η Intersat του Γιώργου Μπατατούδη, αλλά η ομάδα δεν… τραβάει!

Είναι η περίοδος, που η ομάδα αντιμετωπίζει δισεπίλυτα προβλήματα, τόσο τρέχοντα, όσο και περασμένων ετών, μη δυνάμενη ν’ αντιμετωπίσει το βάρος των συσσωρευμένων παλαιών χρεών. Η ελπίδα όλων είναι στραμμένη πλέον στην πολιτεία, αναμένοντας την ποθητή λύτρωση.

2001-2002: 8η θέση, κύπελλο Κόρατς, φάση των 32, με προπονητές τους Λευτέρη Σούμποτιτς, Βαγγέλη Αλεξανδρή και αστέρια τους παλιούς άσσους της dream team με την προσθήκη των ξένων: Μπιλ Εντουαρντς, Νόρμαν Νόλαν, Αντρέ Γούλντριτζ, Πέρι Κάρτερ Γκριν, Ντάνιελ Κάλαχαν και τα μικρά ταλέντα της υποδομής Κώστα Βασιλειάδη, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Στο σημείο αυτό επιβάλλεται ν’ αναφερθούμε στον ηγέτη της «ΑΘΛΟΣ ΑΕ» Γιώργο Μπατατούδη, που είχε στα χέρια του τις τύχες της ΠΑΕ και της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Ηταν μια περίοδος πολύ δύσκολη και ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του να στηρίξω το έργο του. Με τοποθέτησε επικεφαλής των δύο εταιρειών ως γενικό διευθυντή της «ΑΘΛΟΣ ΑΕ», συνεργαζόμενος με τους δύο διευθυντές, της ΠΑΕ τον Σίμο Λάζαρη και της ΚΑΕ τον Σάκη Λάιο.

Ο Γιώργος Μπατατούδης ήταν ένας καλοπροαίρετος, δυναμικός και αποφασιστικός πρόεδρος, καθώς και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Στον ΠΑΟΚ προσέφερε πάρα πολλά. Τα χρήματα, που διέθεσε στον ΠΑΟΚ, ξεπερνούσαν κάθε προσδοκία. Ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο διέθεσε πολλά εκατομμύρια. Συγκρότησε μια πανίσχυρη ομάδα, η οποία με την καθοδήγηση δύο καταξιωμένων προπονητών, των Ντούσαν Μπάγεβιτς και Αγγελου Αναστασιάδη, πήρε τους δύο τελευταίους μας τίτλους. Τα κύπελλα Ελλάδας, το 2001, στη Φιλαδέλφεια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, νικώντας τον κατά κράτος με 4-2 και το 2003 στην Τούμπα με αντίπαλο τον συμπολίτη μας Αρη με σκορ 1-0. Το αυτό έπραξε και για την ομάδα μπάσκετ, με τη συγκρότηση της dream team, η οποία, όμως, για εντελώς διαφορετικούς λόγους, δεν μπόρεσε να διακριθεί.

Όμως, είχε διαπράξει ένα βαρύτατο σφάλμα. Επέλεξε λάθος ανθρώπους για να τον βοηθήσουν στο έργο του. Οι περισσότεροι τον εκμεταλλεύτηκαν, ενεργώντας ιδιοτελώς και όχι προς το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει πολλά χρήματα, να καταστραφεί οικονομικά και να αναγκασθεί να αποχωρήσει βιαίως…

*H FORZA δημοσιεύει αποσπάσματα από το βιβλίο του Δημήτρη Νικηφόρου «ΠΑΟΚ αγάπη μου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τακτική ενόψει ΑΕΚ

Με μοναδικό απόντα τον Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ ο ΠΑΟΚ εισέρχεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του με ΑΕΚ για...

Στην ίδια κατηγορία