Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, πού χάθηκες;

Δημοφιλή

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι ένας πολύ ωραίος τύπος. Φιλικός, προσιτός, για πολλούς είναι ο ποδοσφαιριστής με τα ποιοτικότερα χαρακτηριστικά απ’ όλο το «ασπρόμαυρο» ρόστερ. Όμως, η φετινή – τέταρτη- χρονιά του στην Τούμπα εξελίσσεται κάπως απρόσμενα για τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ. Καμία σχέση με την περσινή σεζόν, πολύ περισσότερο όταν μας πρωτοσυστήθηκε το 2016 με άκρως εντυπωσιακά νούμερα και εμφανίσεις.

Οι αριθμοί δείχνουν μια απότομη πτώση στην απόδοση του «Μπίσε», που ξεκίνησε την σεζόν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, αλλά φαίνεται πως έχει πάθει… λάστιχο! Λες και έμεινε στις εντυπωσιακές εμφανίσεις κόντρα στον Άγιαξ το περασμένο καλοκαίρι. Οι συμπατριώτες του δεν πίστευαν στα μάτια τους, θυμήθηκαν το 17χρονο παιδαρέλι που είχε εμπιστευτεί το 2005 ο Ρουντ Γκούλιτ με τη φανέλα της Φέγενορντ, αλλά η συνέχεια μοιάζει να είναι απογοητευτική για τα δεδομένα και την ποιότητα του.

ΠΤΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

Ο Σουριναμέζος στην καταγωγή μεσοεπιθετικός έχει καταγράψει 28 συμμετοχές την τρέχουσα σεζόν και το 58% έγινε στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας. Ο Αμπέλ Φερέιρα στήριξε την επιλογή και την επιμονή στο πρόσωπο του. Ο Πορτογάλος συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής, «μπορεί να αγωνιστεί μεταξύ των γραμμών και να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη εστία», είχε πει όταν ρωτήθηκε, ωστόσο οι αριθμοί του Μπίσεσβαρ δεν τον δικαιώνουν. Σε 2.014’ λεπτά και σε 28 συμμετοχές, έχει σκοράρει 4 φορές, μέτρησε  6 ασίστ, με  μόλις 7% συμμετοχή στα (70) γκολ του «Δικεφάλου».

Στα 21 παιχνίδια του πρωταθλήματος, είτε ως αριστερός χαφ (11), είτε ως επιτελικός μέσος (10), ο Ντιέγκο εμφανίζει μια πτώση σ’ όλες τις στατιστικές κατηγορίες: τελικές προσπάθειες (29), σουτ εντός και εκτός περιοχής (14-14), 16/53, εύστοχα γεμίσματα, πάσες (132), λάθη (100), κλεψίματα (15), φάουλ κατά (21), φάουλ υπέρ (44).

Φέτος έχει σκοράρει μόλις μία φορά στο πρωτάθλημα (ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-0), ενώ έχει αστοχήσει δύο φορές σε ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι. Μέχρι φέτος, αν κάτι λέει αυτό, μετρούσε 3/3 πέναλτι με την «ασπρόμαυρη» φανέλα!

ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΠΕΡΣΙ

Στην περσινή πορεία προς το αήττητο πρωτάθλημα ο Μπίσεσβαρ είναι ξεκινήσει ως βασικός στο 88% των αγώνων, συμπληρώνοντας το 78% του χρόνου συμμετοχής. Μέτρησε 8 γκολ και 7 ασίστ σε 27 συμμετοχές, σημείωσε 1 γκολ ανά 5,5 τελικές και βρέθηκε στην 4η θέση των ποδοσφαιριστών με τα πιο εύστοχα γεμίσματα (40/116) του πρωταθλήματος. Η εμπλοκή και η καθοριστική συμβολή του στο παιχνίδι της ομάδας του Λουτσέσκου αποτυπώθηκε από τις πολύ πιο πολλές πάσες (170), τα περσότερα κλεψίματα (39) και τα κερδισμένα (63) φάουλ.

Τα περσινά νούμερα (συνολικά σε 40 συμμετοχές είχε 10 γκολ και 10 ασίστ) ήταν κατά πολύ πιο ανεβασμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπου συγκριτικά με το σύνολο της παρουσίας του στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, είχε παίξει το λιγότερο χρόνο (1.513’ σε 32 αγώνες), μετρώντας μόλις 3 γκολ και 4 ασίστ.

ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ο «Ντιέγκο των φτωχών» βρέθηκε το καλοκαίρι του 2016 στη Θεσσαλονίκη από… σπόντα! Ο Βλάνταν Ίβιτς είχε άλλον ποδοσφαιριστή ως πρώτη επιλογή για τη θέση του επιτελικού μέσου, όμως όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, μέσω των ατζέντηδων του Χουμπ Στέφενς, ο Σέρβος είπε αμέσως το «ναι». Μάλιστα ήταν εκείνος που αντιμετώπισε τους πρώτους μήνες την γκρίνια και τη μουρμούρα του κόσμου και του Τύπου, «για τα παραπανίσια κιλά» και για «το εσωθερμικό που φοράει», αν και το περασμένο καλοκαίρι ο ίδιος ο «Μπίσε» εξήγησε τους λόγους που αγωνίζεται χειμώνα-καλοκαίρι με εσωθερμικό (έχει να κάνει με μια πάθηση του δέρματός του).

Ο τελικός του κυπέλλου στο Βόλο, όπου σκόραρε και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, ήταν η δικαίωση του. Εκείνο το γκολ παραμένει ακόμη και σήμερα «το αγαπημένο μου γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ». Εκλεισε την πρώτη του σεζόν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας με εκπληκτικά νούμερα. Σε 30 συμμετοχές μαζί με τα πλέι οφ πέτυχε 5 γκολ, είχε 5 ασίστ, 58/159 εύστοχα γεμίσματα, έδωσε 302 πάσες, έκανε 33 κλεψίματα (αριθμός-ρεκόρ) και κέρδισε 56 φάουλ. Συνολικά είχε 44 συμμετοχές, 7 γκολ, 10 ασίστ και 2.853’ παρουσίας στο γήπεδο.

ΤΑ ΦΛΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Η απότομη πτώση στην απόδοσή του, στα νούμερα του και κυρίως η εικόνα του στο χορτάρι προβληματίζει και αποτελεί θέμα συζήτησης πέριξ της Τούμπας. Μόνιμη συζήτηση σε κάθε πηγαδάκι πριν και μετά τα παιχνίδια.

Παιδί του Άμστερνταμ, εκεί όπου βρέθηκαν από το Σουρινάμ ο γιγαντόσωμος πατέρας του, οδηγός λεωφορείων στα νιάτα του και φανατικός φίλος του ποδοσφαίρου, με τη μητέρα του στα τέλη της δεκαετίας του ’70, με το σπίτι του να απέχει μόλις έξι χιλιόμετρα από το προπονητικό κέντρο του Άγιαξ, ουδέποτε ένιωσε άνετα με τη δοξασμένη φανέλα του «Αίαντα». Γι’ αυτό έπαιξε στη μισητή Φέγενορντ.

Στην Τουρκία οι «παπαράτσι» τον κυνηγούσαν σε κάθε βήμα του, σε κάθε έξοδό του, άλλωστε με τη δημοσιότητα ο Ντιέγκο δεν τα΄ χε ποτέ καλά. Μπορεί τα φλας να άστραφταν, οι εφημερίδες να έγραφαν το όνομά του, όμως ο ίδιος έχοντας από μικρός φιλοσοφήσει την κατάσταση, παρέμενε ο πλακατζής τύπος της παρέας, ο πατέρας που θα περάσει ένα ολόκληρο απόγευμα στο πάρκο παίζοντας στις κούνιες με τα παιδιά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Στην τελική ευθεία για Ολυμπιακό (video)

Προπονήσεων συνέχεια στον ΠΑΟΚ ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό (12.05) για την εξ αναβολής 5η αγωνιστική...

Στην ίδια κατηγορία