Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Νταμπλ και βήμα παραπάνω στην Ευρώπη»

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε για ακόμα μια χρονιά ότι είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, κατακτώντας το νταμπλ για τρίτη συνεχόμενη σεζόν! Η τερματοφύλακας του Δικεφάλου, Εμμανουέλα Τσικνάκη κάνει μέσω της FORZA τον απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε και θέτει τον πήχη… ψηλότερα, στοχεύοντας σε  μια ακόμα καλύτερη πορεία στην Ευρώπη.

Μια ακόμα χρονιά που σας βρήκε νταμπλούχες. Τι σου αφήνει η σεζόν που ολοκληρώθηκε;

«Αρχικά είμαστε πολύ χαρούμενες που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την χρονιά χωρίς να σταματήσουμε σχεδόν καθόλου, εν αντιθέσει με άλλες ομάδες που δεν ήταν τόσο τυχερές. Επίσης είμαστε χαρούμενες και περήφανες που τελειώσαμε τη χρονιά με το νταμπλ. Κάτι ξεχωριστό είναι η καλή μας παρουσία στην Ευρώπη, που φτάσαμε μέχρι τους «8». Συνεπώς είμαστε διπλά χαρούμενες γιατί κάτω από δύσκολες συνθήκες καταφέραμε να διατηρήσουμε τα σκήπτρα μας και να πάμε καλά και στην Ευρώπη».

Τι σας έδωσε η καλή σας πορεία στην Ευρώπη;

«Μας έδωσε παιχνίδια στα πόδια μας, όταν το πρωτάθλημα είχε διακοπεί. Παίξαμε με ομάδες του δικού μας επιπέδου αλλά και μεγαλύτερου από εμάς όπως η Μάλαγα. Αυτές οι αναμετρήσεις μας έδωσαν εμπειρία σαν σύνολο αλλά και σε κάθε αθλήτρια ξεχωριστά, και έτσι αντιμετωπίσαμε πιο εύκολα τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε στα παιχνίδια των εγχώριων διοργανώσεων».

Θεωρείς ότι θα μπορούσατε να φτάσετε ακόμα ψηλότερα;

«Μιλάμε για την ομάδα που κατέκτησε τελικά  την διοργάνωση. Δεν ξέρω αν μπορούσαμε να προκριθούμε αλλά σίγουρα μας αφήνει μια πικρία το πρώτο παιχνίδι, στο οποίο κρίθηκαν όλα. Η διαφορά ήταν εντελώς πλασματική και θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερη, ακόμα και να κερδίσαμε. Παρόλα αυτά είμαστε χαρούμενες γιατί τους κερδίσαμε στο δεύτερο παιχνίδι».

Προσωπικά, ποιές είναι οι στιγμές που κρατάς;

«Οι στιγμές είναι δύο. Η μια είναι ο δεύτερος τελικός του πρωταθλήματος με τη Βέροια, γιατί με αυτό το παιχνίδι τελειώσαμε με τον καλύτερο τρόπο μια δύσκολη σεζόν. Η γλυκόπικρη είναι ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, που θεωρώ ότι δεν έπρεπε να γίνει με αυτόν τον τρόπο Στο πρώτο παιχνίδι με την Μάλαγα και η δική μου απόδοση δεν ήταν πολύ καλή. Αν γυρνούσα να ξαναπαίξω ένα παιχνίδι, θα ήταν αυτό».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν παίζατε χωρίς τον κόσμο σας. Πόσο σας έχει λείψει;

«Ο κόσμος είναι σημαντικός για εμάς, είναι ο όγδοος παίκτης. Μας δίνει ενέργεια, ώθηση και σίγουρα μας έλειψε αρκετά φέτος. Τον θέλουμε οπωσδήποτε δίπλα μας την επόμενη χρονιά»

Σε τι επίπεδο θεωρείς ότι βρίσκεται το χάντμπολ γυναικών στην Ελλάδα;

«Το επίπεδο έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια. Βλέπουμε αρκετές ομάδες να βελτιώσουν το σύνολο τους. Η Βέροια φέτος έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια, η Νέα Ιωνία προσπαθεί κάθε χρόνο να είναι ανταγωνιστική. Βέβαια ακόμα έχουμε μεγάλη διαφορά από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό, ωστόσο βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Ποιοι οι στόχοι για την επόμενη χρόνια;

«Εννοείται ότι για ακόμα μια χρονιά θέλουμε να παρουσιάζουμε καλό και ποιοτικό χάντμπολ και φυσικά να διατηρήσουμε το νταμπλ. Επιπλέον, μετά την φετινή ευρωπαϊκή εμπειρία, θέλουμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα στην Ευρώπη. Προσωπικά θέλω συνεχίσω να βελτιώνομαι και να βοηθήσω την ομάδα μέσω της δουλειάς να κατακτήσει τους στόχους της».

Μια μακρά και δύσκολη σεζόν ολοκληρώθηκε. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα σου από δω και πέρα;

«Το καλοκαίρι δεν ξεκινάει ακόμα για εμένα λόγω… εξεταστικής. Οπότε αφού ξεκουραστώ για μερικές ημέρες, θα ασχοληθώ με το διάβασμα και με την ατομική μου προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν. Φυσικά στο πλάνο υπάρχουν και οι διακοπές. Πρώτα στην Κρήτη, από όπου κατάγονται οι γονείς μου και στη συνέχεια στη Θάσο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία