Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Νικολαΐδης: «Μπορούμε να επιστρέψουμε στους τίτλους»

Δημοφιλή

Ακόμα μια σεζόν ολοκληρώθηκε για το τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ, με τους «ασπρόμαυρους» να κατακτούν την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Τον δικό του απολογισμό για την πορεία του συλλόγου έκανε, βγαίνοντας «Τετ Α Τετ» στη FORZA, o αρχηγός του Δικεφάλου, Νίκος Νικολαΐδης, μιλώντας μεταξύ άλλων και για το πρότζεκτ του συλλόγου.

Μια ακόμα σεζόν έφτασε στο τέλος της. Τι «γεύση» σας άφησε;

«Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για εμάς. Άλλαξε η πλειοψηφία της ομάδας κι αυτό μας δυσκόλεψε στην αρχή της σεζόν. Παρόλα αυτά, βρήκαμε τα πατήματα μας και παίξαμε όμορφο χάντμπολ, έχοντας και κάποια καλά αποτελέσματα στην πορεία της χρονιάς. Συμπερασματικά, θεωρώ ότι η τρίτη θέση είναι αντιπροσωπευτική και δίκαια των όσων εμφανίσαμε στο γήπεδο. Σίγουρα θα θέλαμε πολλά παραπάνω, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που πρέπει να διεκδικεί τίτλους από τη φύση του».

Υπήρχε κάτι που σας άφησε πικρία;

«Στην Ευρώπη δυστυχώς κληρωθήκαμε με μια ισχυρή ομάδα από την Κροατία και αποκλειστήκαμε πρόωρα με δύο ήττες. Αυτό που μας πίκρανε αρκετά ήταν το Κύπελλο. Αποκλειστήκαμε στα νοκ άουτ από τον Δούκα. Αν είναι κάτι που μας χαλάει την εικόνα από τη φετινή σεζόν, είναι αυτό».

Δημιουργεί άγχος ότι μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, έχει μείνει για χρόνια μακριά από τους τίτλους;

«Δυστυχώς τα μεγέθη έχουν αλλάξει στο χάντμπολ, ειδικά στους δύο της Αθήνας. Το νεανικό σύνολο που έχει δημιουργήσει ο προπονητής και η διοίκηση του ΠΑΟΚ, ανταπεξέρχεται και προσπαθεί να δείξει το μέγεθος του συλλόγου και της φανέλας του. Αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Δείχνουμε ότι πραγματικά μέσα στο γήπεδο παλεύουν, μοχθούν και ιδρώνουν τη φανέλα. Αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία του ΠΑΟΚ, του συλλόγου και του λαού. Η πάλη και η προσπάθεια μέχρι τέλους».

Ποιος ο ρόλος του αρχηγού, ειδικά σε ένα νεανικό σύνολο;

«Το να είσαι αρχηγός σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, πρέπει αρχικά να μοιραστείς όλη την εμπειρία που έχεις αποκτήσει, με τους συμπαίκτες σου. Υπάρχει και η διαχείριση ισορροπιών μεταξύ αποδυτηρίων, διοίκησης και λοιπά. Εμείς έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα, κι αυτό ήταν που μας κράτησε μετά από δύσκολα αποτελέσματα».

Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει το πρότζεκτ της ομάδας;

«Κάθε χρόνο μπαίνουν στόχοι, και πάντα θα θες να φτάσεις ψηλότερα. Μετά από τρία χρόνια που έχει ξεκινήσει αυτή η ανανέωση, θεωρώ ότι φτάνει σε ένα σημείο που θα μπορέσει να συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο, και να έρθει τελικά ένας τίτλος. Τον περιμένουμε κι εγώ, κι οι συμπαίκτες μου όπως και ο κόσμος του ΠΑΟΚ».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Δυστυχώς το χάντμπολ δεν μπορεί να είναι αμιγώς επαγγελματικό στην Ελλάδα. Οπότε βιοπορίζομαι από το κομμάτι της εστίασης όσον αφορά το επιχειρείν. Σαν επάγγελμα βλέπω και το χάντμπολ, αν σκεφτείς τις «εργατοώρες» που γράφεις σε προπονήσεις και αγώνες».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Είμαι οδηγός μηχανής. Αποκλειστικά μηχανής. Οπότε σαν χόμπι, όποτε έχω ελεύθερο χρόνο, μου αρέσει να πηγαίνω κοντινά και μακρινά ταξίδια με τη μηχανή μου. Αναμφισβήτητα μια από τις τελευταίες εκδρομές που έμειναν ήταν αυτή στον Όλυμπο, και στο φαράγγι της Καλυψώς. Είναι μοναδικό, και αξίζει να το επισκεφθεί ο καθένας».

Προγραμματίζεις κάποιο μεγάλο ταξίδι;

«Πάντα υπάρχουν πλάνα για μακρινά ταξίδια. Στο τέλος της σεζόν αφιερώνω ένα δεκαήμερο στον εαυτό μου, για ένα ταξίδι με τη μηχανή. Εκεί που θα ήθελα να πάω είναι στο Νόρθ Καπ, στη Νορβηγία. Είναι το βορειότερο σημείο της Ευρώπης, και πρέπει να διασχίσεις 17 χώρες και 4000 χιλιόμετρα».


Τελευταία νέα

Γκολ ο Βιεϊρίνια και… πανζουρλισμός στην Τούμπα! (video)

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια έμελλε να ήταν αυτό που «κλείδωσε» τη μεγαλύτερη φετινή νίκη του ΠΑΟΚ, μέχρι την επόμενη, κόντρα...

Στην ίδια κατηγορία