Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Χατζόπουλος: «Είμαι εδώ για να παλέψω!»

Δημοφιλή

Λίγο μετά τις 14:00 ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, με τον Θανάση Χατζόπουλο να παίρνει πρώτος το λόγο και να κάνει τον δικό του απολογισμό σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο για την περσινή αγωνιστική χρονιά. Λίγες ημέρες, μετά την ανακοίνωση και διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2023-2024, ο Δικέφαλος άνοιξε τα χαρτιά του, με τον πρόεδρο της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ να αναφέρεται στην επόμενη ημέρα της ομάδας. Το παρόν στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν, επίσης, οι Βασίλης Τριλυράκης και Κωνσταντίνος Στεργίου.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

«Άλλη μια χρονιά, η τρίτη της διοίκησης τελείωσε, νομίζω ότι ήταν η καλύτερη χρονιά που έκανε η ομάδα, αν και υπήρχε μεγάλη αμφισβήτηση στην αρχή. Είχε δημιουργηθεί μια ομάδα με νέα παιδιά, που πάλεψαν όλο τον χρόνο σε όλες τις διοργανώσεις. Στο τέλος μας έκαναν περήφανους γι’ αυτά που κατάφεραν. Όλο το σταφ έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, προσωπικά τους είμαι ευγνώμων. Περάσαμε δύσκολες ημέρες με τρομερή αμφιβολία επιβίωσης, ωστόσο καταφέραμε και βγάλαμε τη χρονιά. Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, γιατί καταφέραμε να ξεχρεώσουμε τρεις από τις επτά ρυθμίσεις στην εφορία και μία ρύθμιση του ΙΚΑ. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να πάμε βήμα βήμα και να εξυγιανθεί η ομάδα.

Ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς με τα εισιτήρια διαρκείας. Υπήρχε ενθουσιασμός και μεγάλη στήριξη. Περάσαμε τα 300, είναι διπλάσιος ο αριθμός σε σχέση με πέρσι. Υπάρχει η ανανέωση για τους περσινούς κατούχους, που διαρκεί έως τις 21 Ιουλίου. Έχουμε ξεκινήσει το χτίσιμο μιας νέας ομάδας, δυστυχώς, αυτή είναι η μοίρα του ΠΑΟΚ: να γίνονται οι παίκτες καλύτεροι και να μην μπορεί να τους κρατήσει. Τεχνογνωσία υπάρχει στην ομάδα και μπορούμε να δημιουργήσουμε και πάλι ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να μας δώσει τις ίδιες και μεγαλύτερες χαρές. Υγεία να έχουμε για τη νέα χρονιά και με το καλό να ξεκινήσει η προετοιμασία και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις», ήταν η εναρκτήρια ομιλία του Θανάση Χατζόπουλου, ενώ έπειτα ακολούθησαν ερωτήσεις.

«Αυτή τη στιγμή το δημόσιο χρέος που μας μένει είναι στο 1.300.000. Κάποιες ρυθμίσεις μάς παίρνουν περισσότερο χρόνο. Με τα έσοδα που είχε πέρσι η ΚΑΕ, καταφέρναμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας κάθε μήνα, χωρίς να έχουμε καινούρια χρέη. Σε παλιούς προμηθευτές είναι άλλες 500.000 περίπ0ου. Το χρονοδιάγραμμα είναι σχετικό ανάλογα με τις δόσεις και τα έσοδα. Αν βρεθούν χρήματα, θα κλείσει άμεσα η ρύθμιση. Αυτό γίνεται, όμως, βάση των εσόδων, που έχουμε».

Για τα έσοδα της ομάδας και οι προσδοκίες για τα διαρκείας:

«Τα έσοδα χωρίζονται στις χορηγίες, στα εισιτήρια, το τηλεοπτικό, αλλά και τη φορολογία του στοιχήματος. Αυτά είναι τα νούμερα, που κινούν την ομάδα και πληρώνουν όλα τα έξοδα. Όσο καλύτερα μπορούμε να πάμε σε αυτά, τόσο καλύτερα θα πάνε τα πράγματα αναλογικά. Καταλαβαίνω ότι πρόπερσι η αγωνιστική μας εικόνα δεν ήταν καλή, αλλά η εικόνα που δείξαμε πέρσι ήταν καλή και ο κόσμος βλέπει την προσπάθεια που κάνουμε. Τα διαρκείας μας βοηθάνε πολύ, γιατί μας δίνει τη ρευστότητα να τρέξει η χρονιά μας. Το καλοκαίρι είναι μια νεκρή περίοδος από έσοδα, αλλά τα έξοδα τρέχουν, γιατί γίνονται μεταγραφές. Τα διαρκείας βοηθούν για να ξεκινήσει η χρονιά, να μπορεί να πληρώσουν. Βγάλαμε τη δεύτερη εγγυητική των 40.000 και θα κλειστούν μέχρι τα τέλη του Απριλίου. Αν δεν πληρώσεις, έχεις τελειώσεις, δεν θα μπορείς να πάρεις τα δελτία των παικτών και θα γίνει ανάκληση. Αυτό που πέτυχε η διοίκησή μας είναι η συνέπεια στο οικονομικό κομμάτι. Η ομάδα μας είναι φερέγγυα και το ξέρουν όλοι».

Από την πρώτη ημέρα, το όραμα ήταν ένα: να ξεχρεώσει αυτή η ομάδα. Το να κάνεις πραγματικά εξυγίανση με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι το ίδιο με παλιά. Ο καθένας μπορεί να το καταλάβει αυτό με το πώς επιβιώνει καθημερινά. Σε αυτούς που θυμούνται τα 90s θα τους πω ότι κι εγώ ήρθα με τα σημερινά δεδομένα να παλέψω και να σώσω την ομάδα μου, αν δεν θέλουν να παλέψουν, ας μην ασχολούνται. Κουράστηκα με αυτά που ακούω, που το μόνο που ξέρουν είναι να κράζουν.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το τμήμα:

«Το θέμα δεν είναι να κοιτάμε πάντα το παρελθόν. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Εμείς ήρθαμε για να παλέψουμε και δεν με νοιάζει ποιος δημιούργησε αυτά τα χρέη. Το νόημα είναι να κοιτάξουμε το μέλλον, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι “μαγαζί γωνία”. Να ξεμπερδέψουμε και να φτάσουμε ψηλά. Εγώ δεν μπορώ να φτιάξω μια ομάδα με μεγάλα μπάτζετ. Έχω σκεφτεί να φύγω, αλλά μετά σκέφτομαι ότι κανείς δεν θα μου στερήσει το δικαίωμα να παλέψω και να ξεχρεώσω την ομάδα».

Για διακανονισμούς και ΕΡΤ:

«Δεν έχουμε πάρει τη δόση από την ΕΡΤ. Εγώ είμαι ωμός, δεν είμαι πολιτικός, ούτε κάνω πολιτική. Μόλις πάρουμε τα χρήματα, είναι εξοφλημένοι άπαντες. Αυτή είναι η πολιτική μας, όλοι να πληρώνονται».

Για την ανανέωση του Φώτη Τακιανού:

«Ανανεώσαμε για τα επόμενα δύο χρονιά με τον κύριο Τακιανό. Στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωποφαγία, αλλά ένας προπονητής πρέπει να έχει χρόνο για να δείξει τη δουλειά του. Συμφωνήσαμε και ανανεώσαμε. Ξεκινήσαμε συζητήσεις για το ποιοι παίκτες μας ενδιαφέρουν και μπορούν να μας βοηθήσουν».

Για τις μεταγραφές και το αγωνιστικό κομμάτι:

«Έχουμε κλείσει τη θέση «4» με τον Μαργαρίτη και τον Γκίλμορ. Έχουμε κλείσει στο «1» με Τσιακμά και Φρίντρικσον. Έχουμε τον Τσαϊρέλη, που είναι καλός παίκτης και θα καλύψει τη θέση «3». Θέλουμε και «2», θέλουμε και «5». Η θέση του σέντερ έχει γίνει πολύ δύσκολη, για να βρεις κάποιον που να σου κάνει με τα οικονομικά δεδομένα. Θέλει ψάξιμο. Δεν είμαστε κοντά στο να ανακοινώσουμε κάποιον αυτή τη στιγμή. Είμαστε τυχεροί που κλείσαμε δύο παίκτες μέσα στο Σαββατοκύριακο (σ.σ. ο Φλάτεν και ο Φρίντρικσον). Ο Φρίντρικσον είναι ένα καλό παιδί και οικογενειάρχης. Ο Φλάτεν έχει τρομερά ποσοστά και ειδικά στο τρίποντο. Είναι ένα αθλητικό παιδί, τον έχω δει να κόβει, να καρφώνει, ένας πολύ καλός παίκτης. Η αλήθεια είναι μέσα στο γήπεδο και πώς θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Πρόπερσι είχαμε καλούς παίκτες, αλλά δεν είχαμε ομάδα. Πέρσι με πιο άπειρους παίκτες, καταφέραμε να φτιάξουμε ομάδα. Εμείς θα είμαστε κοντά τους, όπως πάντα».

Για τους στόχους της επόμενης χρονιάς:

«Όλες οι ομάδες επενδύουμε, εμείς πάμε με τα δικά μας δεδομένα, με χαμηλό μπάτζετ. Θέλουμε να είμαστε στα Play off και μέσα στην 6άδα. Θα φανεί πως θα δέσει η ομάδα, δεν έχει κλείσει ακόμη το ρόστερ. Θεωρητικά το να μπορέσουμε να μπούμε στην 6άδα είναι ένας εφικτός στόχος. Στην Ευρώπη θέλουμε να προκριθούμε στους «16» και να κάνουμε επιτέλους το επόμενο βήμα. Σιγά σιγά με τον καιρό να βελτιωνόμαστε, αυτός είναι ο στόχος.

Αν δεν μπορούμε σαν ΠΑΟΚ να έχουμε 5.000 διαρκείας, τότε τι συζητάμε. Πρέπει να έχουμε τουλάχιστον τα διπλάσια-τριπλάσια από την περσινή σεζόν. Είναι αμαρτία για την ομάδα για τα παιδιά που παλεύουν και ιδρώνουν στο γήπεδο. Ξέρουν οι παίκτες τι δυναμική υπάρχει στο τμήμα. Ο κόσμος πρέπει να είναι ευχαριστημένος για την περσινή σεζόν. Βάλαμε από κάτω ομάδες με τριπλάσια μπάτζετ, μακάρι να είχαμε κι εμείς τέτοια μπάτζετ».

Για το αν θα υπάρχει επενδυτής:

«Προχθές ο Τσαλόπουλος ανανέωσε για ακόμη μία χρονιά με μεγαλύτερο ποσό. Είμαστε κοντά στη χορηγία της φανέλας, είμαστε σε καλό δρόμο. Παλεύουμε όλοι μαζί στο κομμάτι των επενδυτών».

Την πρώτη χρονιά που κάναμε ΑΜΚ υπήρχε ένας ενθουσιασμός. Γενικώς οι ΠΑΟΚτσήδες είμαστε του ενθουσιασμού. Μετά, τη δεύτερη χρονιά, κάπου τα πράγματα πάγωσαν, έμειναν στάσιμα, κάτι που το έδειξε η ΑΜΚ. Υπάρχουν οι μέτοχοι, αλλά είναι οπαδοί της ομάδας και περιμένουν την αγωνιστική επιτυχία για να ξαναέρθουν κοντά στην ομάδα».

Για το αν θα γίνει κάτι αντίστοιχο φέτος με την εκδήλωση του Μπάνε Πρέλεβιτς:

«Θα το δούμε αυτό, υπάρχουν σκέψεις».

Για το αν υπάρχουν πράγματα που πανηγυρίζει και μετανιώνει στην πορεία του στη διοίκηση:

«Πρέπει να είμαστε περήφανοι ότι ο ΠΑΟΚ είναι φερέγγυο σωματείο. Είναι από τις πιο νοικοκυρεμένες ομάδες που παίζουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Εμείς έχουμε καταθέσει τους φακέλους μας σε ΕΣΑΚΕ και ΕΕΑ, πολύ πριν τις ημερομηνίες λήξης. Την τριετία που είμαστε διοίκηση έχουμε πληρώσει στην εφορία πάνω από 2.000.000 ευρώ, σε αθλητές 2.500.000, σε προμηθευτές 1.500.000. Αυτά για να πληρωθούν, έχει γίνει αγώνας.

Αποτυχία ήταν η αγωνιστική εικόνα της ομάδας πρόπερσι. Δεν μπόρεσε να γίνει ομάδα. Δυστυχώς δεν ήταν κάτι που επιθυμούσαμε. Είναι δύσκολο πράγμα να βρεθεί χημεία. Κοιτάμε πάντα να βρούμε παιδιά που να μην έχουν εξωγηπεδικά προβλήματα και να είναι επαγγελματίες. Έχω μετανιώσει που πέρσι δεν πούλησα τον Χαντς, έκανα κοτσάνα. Πολλοί λένε ότι καψουρίζουμε και παραπονιόμαστε. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ζητάμε να πηγαίνουμε όλοι μαζί στον πόλεμο».

Για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ:

«Δύο συνεχόμενες χρονιές προσπαθήσαμε να βγάλουμε νέα παιδιά, αλλά ο μάνατζέρ τους τούς πήγε στην Αμερική. Το ότι βλέπω 14χρονα και 15χρονα να έχουν μάνατζερ, με ξεπερνάει. Δεν υπάρχει πλέον το συναίσθημα. Δουλεύεις ένα παιδί, το βοηθάς να εξελιχθεί, αλλά… Ο Ρούμογλου πέρσι μάς παράτησε λίγες μέρες πριν την προετοιμασία. Ο προπονητής μας είχε πει ότι θα είναι στη 12άδα και θα παίξει μπάσκετ. Είναι κρίμα, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται παίκτες, αλλά φουσκώνουν τα μυαλά των παικτών και στο τέλος θα φτάσουμε να μην έχουμε Εθνική ομάδα. Εμείς πέρσι το είχαμε αποφασίσει και δουλέψαμε πάνω σε αυτό».

«Δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να δεσμεύει τους νεαρούς παίκτες να παίζουν στην ομάδα τους μέχρι κάποια ηλικία. Αυτομάτως, μόλις γίνει 18 μπορεί να φύγει. Όσα παιδιά κοιτάξαμε και σε ομάδες με αρκετά χρήματα, ούτε εκείνα τα παιδιά παίζουν», ήταν το σχόλιο του Βασίλη Τριλυράκη.


Τελευταία νέα

Ο Λουτσέσκου δεν ασχολήθηκε, αλλά έμαθε

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου άκουσε για την ένταση μετά τη λήξη του ματς με την ΑΕΚ, είδε τα βίντεο, αλλά...

Στην ίδια κατηγορία