Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μια Πρωταπριλιά στις Σέρρες κι η μοναδική αποβολή του Κωστίκου

Δημοφιλή

Μετά από δεκατρία χρόνια ο ΠΑΟΚ επιστρέφει σήμερα στις Σέρρες για ματς πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος έχει δέκα νίκες σε εκτός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό, εννέα ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Το παιχνίδι της σεζόν 1983-84 ήταν για την 25η αγωνιστική και είχε διεξαχθεί την Πρωταπριλιά. Ο ΠΑΟΚ ήταν μόλις 5ος και με διαφορά δέκα βαθμών από την κορυφή, ωστόσο προέρχονταν από τη νίκη με 1-0 επί του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Τούμπας. Από την άλλη, ο Πανσερραϊκός ήταν ουραγός της βαθμολογίας και, συνεπώς, «καίγονταν» για βαθμό ή βαθμούς. «Πρόκειται για παιχνίδι-ορόσημο στην ιστορία του συλλόγου. Για εμάς παίζεται ένα ολόκληρο πρωτάθλημα» δήλωνε χαρακτηριστικά, παραμονές του αγώνα, ο Σπύρος Κυριακίδης, πρόεδρος του Πανσερραϊκού.

Το παιχνίδι κρίθηκε προς το τέλος του, όταν ο Ψαρράς σημείωσε στο 78΄ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Από το 15΄ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο (αποβολή Κωστίκου), μέχρι που αποκαταστάθηκε η αριθμητικό ισορροπία με την αποβολή του Τόσιτς στο 72΄. Στον τελευταίο, μάλιστα, επιβλήθηκε, μια ημέρα μετά, πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ και διακοπή συμβολαίου, αφού είδε την κόκκινη κάρτα του Αθηναίου διαιτητή, Χρήστου Κολοκυθά και παρά τις αυστηρές συστάσεις, που του είχαν γίνει στο ημίχρονο από τον προπονητή του, Αχιλλέα Σαββίδη (παίκτης του ΠΑΟΚ κατά τη δεκαετία του 1960), να μη δώσει αφορμή στο διαιτητή.

Πανσερραϊκός: Σκούνας, Αϊβαζίδης, Τραϊανόπουλος, Αριτζής, Γεωργιάδης, Δημητρίου, Μίσιτς (57΄ Βούρτος), Μπάτης (35΄ Παπαδόπουλος), Παπαδημητρίου, Αναστασιάδης, Τόσιτς.

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Σκαρτάδος, Τσουρέλας, Ψαρράς, Αλαβάντας, Αποστόλου, Ιωσηφίδης, Μπανιώτης, Δαμανάκης, Αλεξανδρίδης, Κωστίκος.

Μετά το παιχνίδι ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Παλ Τσερνάι, είχε επικρίνει τον Γιώργο Κωστίκο για το γεγονός της αποβολής του μόλις στο 15΄ της αναμέτρησης, ανακοινώνοντας και την επιβολή προστίμου ύψους 50 χιλιάδων δραχμών.  «Ναι, ο Πανσερραϊκός έπαιξε βάρβαρα, οι Ιωσηφίδης και Κωστίκος έφαγαν πολλές κλωτσιές, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να συγκρατείς τα νεύρα σου. Δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε ο Κωστίκος, έβλαψε την ομάδα του, για μία ώρα οι συμπαίκτες του πάλευαν χωρίς αυτόν» είχε τονίσει στη συνέντευξη Τύπου.

Εκείνο το παιχνίδι ήταν σημαδιακό για τον Κωστίκο, μια και συμπλήρωνε 200 παρουσίες στην Α΄ εθνική κατηγορία (πρώτη αποβολή στην καριέρα του). Μιλώντας με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Γιώργο Παντελάκη, ο Κωστίκος τον διαβεβαίωνε ότι δεν είχε εξυβρίσει το διαιτητή (στο φύλλο αγώνα ο Κολοκυθάς είχε γράψει ότι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ τον είχε αποκαλέσει ‘καραγκιόζη’) και ότι μόνο του είχε διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι του είχε δείξει κίτρινη κάρτα, κι ενώ νωρίτερα είχε αφήσει ατιμώρητους τους αμυντικούς των γηπεδούχων, που τον κλωτσούσαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Μπράντον ευχήθηκε στα ελληνικά (videο)

Ο Μπράντον Τόμας μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2022, ωστόσο έχει καταφέρει...

Στην ίδια κατηγορία