Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μεϊτέ, ένας «βράχος» στον άξονα του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ έβαλε στο στόχαστρο του τον Σουαλιχό Μεϊτέ από τον Ιούνιο και έφτασε στην απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού σχεδόν 2,5 μήνες αργότερα προσθέτοντας στο ρόστερ του έναν παίκτη με χαρακτηριστικά που έλειπαν.

Ο ΠΑΟΚ προσθέτει στη μεσαία του γραμμή έναν ποδοσφαιριστή που είχε «βολιδοσκοπήσει» από τις αρχές της μεταγραφικής περιόδου και έφτασε σε συμφωνία με τον ίδιο και την ομάδα του όταν οι συνθήκες έγιναν τέτοιες που έφεραν τα δεδομένα στα μέτρα του. Ο Σουαλιχό Μεϊτέ διαθέτει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πακέτο το οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε να προσθέσει στο ασπρόμαυρο ρόστερ.

Ο 29χρονος Γάλλος έχει παραστάσεις από το Ιταλικό πρωτάθλημα, στο οποίο έχει γράψει κάτι περισσότερες από 120 συμμετοχές με τις φανέλες τριών διαφορετικών ομάδων. Το ύψος του (1.87) και η σωματοδομή του είναι αυτά που καθορίζουν και το κύριο στυλ παιχνιδιού του. Αυτό που έκανε τον Μεϊτέ να σταθεί στο επίπεδο της Serie A είναι η ικανότητά του να παίζει και με τη μπάλα.

Ο 29χρονος Γάλλος ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με τη φανέλα της Κρεμονέζε έχοντας 55% στις μονομαχίες εδάφους και 62% στις μονομαχίες αέρος. Ο Μεϊτε, τα δυο τελευταία χρόνια, έδειξε να προσαρμόζεται στις ανάγκες των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε, ομάδων που είχαν διαφορετικούς στόχους και κατ’ επέκταση τρόπο παιχνιδιού.

Τη σεζόν 2021-22 η Μεϊτέ αγωνίστηκε στη Μπενφίκα, η οποία έπαιζε στο Champions League και διεκδίκησε το πρωτάθλημα. Την περσινή σεζόν ο Γάλλος βρέθηκε στην Κρεμονέζε, η οποία ανέβηκε στη Serie A για πρώτη φορά μετά το 1990 και έδωσε μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Στις στατιστικές του επιδόσεις τα ποσοστά ευστοχίας στις πάσες πάνω από τη μεσαία γραμμή ήταν υψηλά. Μετρημένος στις ντρίμπλες και πολύ δυνατός στις μονομαχίες, που είναι άλλωστε και το στοιχείο του.

Ο Μεϊτέ έρχεται για να προσθέσει όγκο στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, να συνδράμει στο κομμάτι της πίεσης και της ανάκτησης της κατοχής σε δεύτερο χρόνο (όταν αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με το άμεσο πρέσιγκ στο πρώτο τρίτο του γηπέδου) αλλά και να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας. Μια παράμετρος που είναι σημαντική είναι αυτή της ικανότητάς του στις μακρινές μεταβιβάσεις. Στην Κρεμονέζε, την περσινή σεζόν, το ποσοστό του ήταν λίγο πάνω από το 50%. Στη σεζόν 2021-22,, όταν και αγωνιζόταν στη Μπενφίκα, το ποσοστό στις μακρινές μεταβιβάσεις ήταν στο 70%. Και η συγκεκριμένη διαφορά έχει να κάνει και με τον τρόπο παιχνιδιού των δυο ομάδων, με το ποσοστό που «έγραψε» με μια ομάδα που έπαιζε κυριαρχικό ποδόσφαιρο, όπως παίζει ο ΠΑΟΚ στη πλειοψηφία των αναμετρήσεων, αποτελεί ένα σημείο αναφοράς. Ουσιαστικά ο Μεϊτέ μπορεί να προσφέρει μια ακόμα λύση στην κυκλοφορίας τής μπάλας όταν ο αντίπαλος είναι πίσω από αυτή, μι δυνατότητα που συνδυάζεται με τις ανασταλτικές του ικανότητες. Σε όλα τα χρόνια θητείας του στον ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν στόχευσε ποτέ σε κάποιο «καθαρόαιμο» εξάρι και ο Σουαλιχό Μεϊτε έχει αρκετά στοιχεία «οχταριού» στο παιχνίδι του. Πρόκειται για έναν χαφ που μπορεί να δώσει στήριγμα στους πιο δημιουργικούς μέσους με την πίεση που ασκεί αλλά ταυτόχρονα να βοηθήσει και στην κυκλοφορία της μπάλας. Η αλήθεια είναι πως αρκετοί, βλέποντας τη σωματοδομή του Σουαλιχό Μεϊτε θυμήθηκαν τον Άντερσον Εσίτι όμως η διαφορά των δυο ποδοσφαιριστών στο κομμάτι του παιχνιδιού με τη μπάλα στα πόδια είναι τέτοια που δεν «επιτρέπει» τη σύγκρισή τους.

 


Τελευταία νέα

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα εισιτήρια με Ολυμπιακό

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας πως τα εισιτήρια για τον αγώνα του Δικεφάλου με τον Ολυμπιακό...

Στην ίδια κατηγορία