Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Λουτσέσκου όπως… Βενγκέρ»

Δημοφιλή

Είναι κοινά αποδεκτό πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει βάλει τη «σφραγίδα» του στην πορεία που έχει διαγράψει ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από τα θεωρητικά δύσκολα της προσαρμογής των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων στο «άνοιγμα» του ροτέισον από πλευράς ΠΑΟΚ, με τον χρόνο να λειτουργεί υπέρ και το αγωνιστικό τμήμα πλέον να θέτει τον πήχη ακόμη ψηλότερα γίνεται αντιληπτό πως ο Ρουμάνος τεχνικός έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω του.

Αποφεύγοντας ενστικτωδώς από την προετοιμασία κιόλας να συγκεκριμενοποιήσει στόχους, ο 54χρονος τεχνικός έθεσε σε προτεραιότητα την επικοινωνία με το γκρουπ ποδοσφαιριστών του προκειμένου να μεταδώσει τη φιλοσοφία του «κουμπώνοντας» χαρακτηριστικά σε μία προσπάθεια να βρει την ισορροπία. Εκ του αποτελέσματος, το πρώτο μέρος πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων του ανήκει δεδομένου πως οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League (σ.σ απομένει το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Κηφισιά) μετά από περίπου δύο χρόνια, με την υποσημείωση πως του πιστώνεται μεγάλο κομμάτι και της ευρωπαϊκής πορείας που θα συνεχιστεί από τον Μάρτιο του 2024.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα πεπραγμένα του Ράζβαν Λουτσέσκου ξένα ΜΜΕ τοποθετούν στο επίκεντρο την προπονητική του ευφυΐα, φιλοξενώντας αντίστοιχο αφιέρωμα και κάνοντας μεταξύ άλλων λόγω στην επιρροή που ασκεί. «Ο Ραζβάν ξέρει», απηχώντας το διάσημο σύνθημα της Άρσεναλ κατά τη διάρκεια της εποχής του Αρσέν Βενγκέρ, «Ο Αρσέν ξέρει», επισημαίνεται σε πρώτη φάση ενώ η συνέχεια επιφυλάσσει την προσωπική του φιλοσοφία, τη σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη και την ανανέωσή του με τον ΠΑΟΚ.

Αναφορικά με τα επιτεύγματα του Δικεφάλου στην παρούσα φάση υπογραμμίζεται πως «το εργασιακό ήθος και το δυναμικό στυλ του Λουτσέσκου έχουν γίνει οι ακρογωνιαίοι λίθοι της ανόδου του ΠΑΟΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος. Η προσέγγισή του στο rotation της ομάδας, εξασφαλίζοντας φρεσκάδα και κίνητρο μεταξύ των παικτών, έχει αποδειχθεί αποτελεσματική. Η ομάδα, υπό την καθοδήγηση του Λουτσέσκου, δεν παίζει απλά. Ευδοκιμεί. Κάθε παίκτης αισθάνεται σημαντικός, έτοιμος να μοχθήσει και να θυσιαστεί με γνώμονα την ομάδα και όχι το ατομικό του όφελος».

Στο «κάδρο» τοποθετείται εν συνεχεία τόσο η προπονητική φιλοσοφία του όσο και οι άριστες σχέσεις που διατηρεί με τον Ιβάν Σαββίδη, έχοντας δοκιμαστεί εν πολλοίς και πλέον μπορεί να πει κανείς ότι ξεπερνά τα όρια του γηπέδου. «Η προπονητική φιλοσοφία του Λουτσέσκου ξεπερνά τα όρια του γηπέδου. Η άμεση επικοινωνία του με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, υποδηλώνει μια δυνατή σχέση που ξεπερνά τα επαγγελματικά όρια κάτι που φανερώνει και η διαφαινόμενη ανανέωσή του με την ομάδα. Η επιστροφή του Λουτσέσκου δεν έχει μόνο αποκαταστήσει την αρμονία στους ασπρόμαυρους μετά από μια ταραχώδη περίοδο μετά την κατάκτηση του double, αλλά έχει επίσης και μια νέα ώθηση για να επιτύχει ακόμη περισσότερα».

Κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε συν τοις άλλοις και η διαφαινόμενη ανανέωσή του με τον ΠΑΟΚ δεδομένης της λήξης του συμβολαίου του φέτος, με ξένα ΜΜΕ να παίρνουν τη σκυτάλη τονίζοντας πως «η ικανοποίηση που εντοπίζεται στο εσωτερικό των ασπρόμαυρων αναφορικά με την πορεία της ομάδας έχει συμβάλει μεταξύ άλλων σε αυτή την προοπτική».


Τελευταία νέα

Ο Σβαμπ κοντεύει τις 200 συμμετοχές σε τέσσερα χρόνια!

Από τα συμβόλαια, που ολοκληρώνονται στο τέλος της σεζόν, είναι κι αυτό του Στέφαν Σβαμπ. Ο Αυστριακός κεντρικός χαφ,...

Στην ίδια κατηγορία