Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Λουτσέσκου για Ζίβκοβιτς, Πασχαλάκη, Ροντρίγκο κι Εσίτι

Δημοφιλή

Τις εντυπώσεις του από την εικόνα του ΠΑΟΚ στο φιλικό με την Αϊντχόβεν ανέλυσε στις δηλώσεις του ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός, μάλιστα, δεν δίστασε ν’ αναφερθεί ειδικά και σε κάποιους από τους παίκτες του.

Χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε για την εμφάνιση των Ζίβκοβιτς-Πασχαλάκη και για το αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τερματοφύλακα, απάντησε: «Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται τερματοφύλακα. Το παιχνίδι ήταν μια προπόνηση της αμυντικής λειτουργίας και ανταπεξήλθαν πλήρως. Ενδεχομένως ο Πασχαλάκης να έκανε κάποια λάθη κατά την ανάπτυξη, αλλά δεν είναι κάτι που μας επηρεάζει άμεσα. Είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας και είμαστε καλυμμένοι στη συγκεκριμένη θέση».

Για το τι έλειψε στον ΠΑΟΚ απέναντι στην Αϊντχόφεν: «Παίξαμε απέναντι σε έναν αντίπαλο, βρισκόμενοι στην αρχή της προετοιμασίας μας. Ανέφερα στους ποδοσφαιριστές ότι θα γίνουν λάθη, παρόλα αυτά θέλαμε να επιμείνουμε και να κάνουμε πράξη την ιδέα στην οποία δουλεύουμε κατά την διάρκεια της προπόνησης. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο ένα στυλ παιχνιδιού και σε αυτό που θέλουμε εμείς να καταφέρουμε, οπότε ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε είναι προσπαθώντας συνεχώς να το εφαρμόσουμε».

Για το αν περίμενε να δει περισσότερα πράγματα από τους παίκτες του: «Δεν περίμενα κάτι παραπάνω, αυτό που ήθελα να δω ήταν η θέληση και η προσπάθεια των παικτών απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Με ικανοποιεί το ότι οι παίκτες μου δεν τα παράτησαν ποτέ και έκαναν αυτά που είπαμε. Είχαμε και δύο παίκτες που ενσωματώθηκαν την Δευτέρα στις προπονήσεις (σ.σ. Ολιβέιρα-Σφιντέρσκι). Ο Ομάρ επέστρεψε και έπαιξε το πρώτο φιλικό. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την φάση στην οποία βρισκόμαστε. Είμαι επίσης πολύ ικανοποιημένος από τον Ροντρίγκο, από το πώς έπαιξε τη θέση η οποία δεν είναι και η θέση του (σ.σ. αριστερός μπακ), αλλά έβγαλε προσωπικότητα, και μας έδειξε ότι θα μπορέσει να αποτελέσει λύση και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Και γενικά υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία που μπορούμε να κρατήσουμε από το παιχνίδι».

Για όσα κρατά από το παιχνίδι σε θέματα τακτικής, συνεργασιών και προσώπων: «Όπως σας είπα, ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι πολύ πιο έτοιμη από εμάς, μια ομάδα που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα τις υποχρεώσεις της στο Champions League. Παρόλα αυτά, κρατώ την επιμονή μας σε ό,τι ζητήσαμε, τη θυσία των παικτών όταν έπρεπε να τρέξουν και να κάνουν τα έξτρα πράγματα που χρειαζόταν να κάνουν. Θα πρέπει να αναφερθώ ξανά στον Εσίτι, έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο είχα τελείως διαφορετική εικόνα. Συνέχισε και σήμερα τις καλές εμφανίσεις, με τη θέληση του. Ήταν καλός και στο προηγούμενο φιλικό. Συνέχισε και σήμερα, με την ίδια θέληση, να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού που είχε και να προσαρμοστεί σε έναν διαφορετικό τρόπο. Βρισκόμαστε στη δέκατη μέρα της προετοιμασίας, χθες είχαμε διπλή προπόνηση, προχθές ταξιδέψαμε και μετά είχαμε προπόνηση. Τα πόδια είναι βαριά, δεν υπάρχει η ίδια ενέργεια, ο ίδιος χρόνος αντίδρασης και σκέψης. Γι’ αυτό θα πρέπει να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Τελευταία νέα

Χείμαρρος Λουτσέσκου πριν την πρεμιέρα

O Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε στην κάμερα της NOVA για την έναρξη της σεζόν, ενώ πέταξε και τις σπόντες του...

Στην ίδια κατηγορία