Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Live Stream: Η παρουσίαση του «ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ DOUBLE PAOK»

Δημοφιλή

Στο Ολυμπιακό Μουσείο (Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί η παρουσία του βιβλίου του συγγραφέα Κώστα Βασιλόπουλου με τίτλο «ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ DOUBLE PAOK», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φερενίκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ο εκδότης Χρήστος Ζαμπούνης και ο συγγραφέας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος.

Το «ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ DOUBLE PAOK» του Κώστα Βασιλόπουλου, διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία «ΙΑΝΟΣ», «ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ», «ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ» και το κατάστημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στο γήπεδο της Τούμπας.

Έχετε τη δυνατότητα να το παραγγείλετε (παράδοση 1-3 εργάσιμες), σε όλα τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και τέλος να το προμηθευτείτε ΕΔΩ κατόπιν ηλεκτρονικής παραγγελίας.

Δείτε την παρουσίαση παρακάτω ζωντανά με εικόνα και ήχο μέσα από το FORZA Group TV:

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ελλάδας το 2019, αποτελεί για τον ΠΑΟΚ τη κορυφαία επίδοση στην ιστορία του.

Η συναρπαστική περιγραφή του Ραζβάν Λουτσέσκου για όσα διαδραματίστηκαν στο εσωτερικό της ομάδας εκείνη τη σεζόν, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν ο ίδιος και οι παίκτες του μέχρι να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου τους, προκαλεί δέος.

Δέος προκαλούν επίσης και οι αφηγήσεις των πρωταγωνιστών (ποδοσφαιριστών και διοικητικών παραγόντων) εκείνης της απίθανης για την οικογένεια του ΠΑΟΚ σεζόν.

Σε ένα βιβλίο συγκεντρώθηκαν γνωστές και κυρίως άγνωστες πληροφορίες της επιτυχίας του ΠΑΟΚ, που αναγνωρίστηκε από όλη τη φίλαθλη Ελλάδα.

Παραθέτουμε την αρχική περιγραφή του Ραζβάν Λουτσέσκου από την εισαγωγή του βιβλίου…

«Αρχικά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και θα είμαι ευθύς πάνω σ’ αυτό, ότι η προηγούμενη σεζόν (2017-2018) κι ότι συνέβη κατά την διάρκεια της, μου έδωσε ένα πολύ μεγάλο έναυσμα κι μ’ έκανε να πιστέψω, ότι την επόμενη σεζόν θα φτάσουμε εκεί που έπρεπε να φτάσουμε. Να κερδίσουμε δηλαδή, το πρωτάθλημα. Δεν είναι κάτι που πρέπει να προσπεράσουμε σαν αμελητέα ποσότητα, είναι κάτι που έδωσε πραγματική δύναμη κι αποφασιστικότητα, σε μένα τουλάχιστον, και την πεποίθηση ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

Κατά τη γνώμη μου, είναι πέντε τα γεγονότα, τα οποία συνδέονται με την ψυχολογία τη δική μου και της ομάδας, όσον αφορά την πορεία μας προς το πρωτάθλημα.

Το πρώτο ήταν όταν ανέλαβα την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Στις επαφές που είχα με τα media και τους δημοσιογράφους, ήθελα να παρουσιάσω την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος σαν όνειρο. Θεωρούσα ότι αυτό θα έδινε μία ιδιαίτερη σημασία και θα αποφόρτιζε την ομάδα, γιατί μιλώντας για το όνειρο που είχα, δεν θα αισθανόντουσαν τόση πίεση όση αν τους το έθετα ως ένα στόχο.

Δέχτηκα πολλή κριτική για το ότι μιλούσα για όνειρο και από τους φιλάθλους και από τους ανθρώπους που ήταν κοντά στην ομάδα. Αυτό με απογοήτευσε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, σε ένα meeting, που είχα με τον κ. Σαββίδη, ουσιαστικά το αφεντικό της ομάδας, μου είπε ότι έπρεπε να σταματήσω να λέω ότι είναι ένα όνειρο, γιατί είναι υποχρέωση του ΠΑΟΚ. Εκείνη τη στιγμή είπα στον εαυτό μου…

“Ραζβάν πρέπει να το «βουλώσεις”, πρέπει να σταματήσεις και όντως πρέπει να φέρεις εις πέρας αυτή την αποστολή. Αυτό όμως το θεώρησα άδικο, γιατί ήθελα να το παρουσιάσω μ’ έναν τρόπο, ώστε να αποφορτίσω την ομάδα, όπως είπα πριν, αλλά δημιουργήθηκαν λανθασμένες εντυπώσεις

Το αφεντικό, ήταν πολύ σκληρό απέναντι μου σ’ εκείνη τη συνάντηση. Ήταν η συνάντηση στην διάρκεια της οποίας συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να το σταματήσω όλο αυτό, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω και το θεώρησα άδικο, το πώς γίνεται να είναι υποχρέωση για την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ έχει τόσα πολλά χρόνια να φτάσει στη συγκεκριμένη διάκριση.

Παρ’ όλα αυτά, σ’ εκείνη τη συνάντηση έγινε το κλικ μέσα μου κι έθεσα ως στόχο το πρωτάθλημα. Από κείνη τη στιγμή και μετά, μου έγινε εμμονή να κερδίσουμε τον τίτλο. Κάθε στιγμή έλεγα μέσα μου ότι πρέπει να το πάρουμε και τελικά αυτό συνέβη. Χωρίς άλλη δικαιολογία, όλοι στην ομάδα είχαμε εστιάσει στον στόχο».


Τελευταία νέα

Η «ασπρόμαυρη» αγκαλιά που ταξίδεψε έως τη Κορέα

Παγκόσμιο viral έγινε μέσα από τα social media η παρουσία του μικρού Γιαννάκη στην αγκαλιά του Στέφαν Σβαμπ, κατά...

Στην ίδια κατηγορία