Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησε με το αριστερό το 2024 ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ mateco δεν τα κατάφερε στο Game 1 των Play in του Basketball Champions League, αφού ηττήθηκε με το βαρύ 63-95 από την Τόφας Μπούρσα.

Με διαιτητικές αλητείες σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε ποτέ να αντιδράσει και να πλησιάσει στο σκορ. Μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο μπόρεσε να βρει τα καλάθια, τα οποία ροκάνισαν την τεράστια διαφορά που είχε δημιουργηθεί στο ημίχρονο.

Σε ένα ματς με πολλά προβλήματα και στα δύο μέρη του παρκέ, ξεχώρισαν οι διψήφιοι ΜακΝίς, Χάρισον και Μπελιάουσκας.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζα, Γκίλμορ και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα. Ο κόουτς των «ασπρόμαυρων» είχε να αντιμετωπίσει τρεις απουσίες, αφού νοκ άουτ τέθηκαν οι Κένταλ Σμιθ, Αριστοτέλης Σωτηρίου και Μιχάλης Τσαϊρέλης.

Καλύτερη ήταν η εκκίνηση της Τόφας στο παιχνίδι, καθώς έτρεξε σερί 7-0, με τους Χόουμσλι και Ο΄Μπράιεν να σκοράρουν και να βάζουν την τουρκική ομάδα σε ρόλο οδηγού. Ο Τζαμάνι ΜακΝίς πέτυχε το πρώτο «ασπρόμαυρο» καλάθι και το πρώτο του μετά από δύο μήνες.

Οι Τούρκοι βρήκαν πρωταγωνιστές στην επίθεση τον Χόουμσλι και τον Ο’ Μπράιεν, οι οποίοι πέτυχαν σχεδόν όλους τους πόντους της ομάδας (12) στα μισά της πρώτης περιόδου. Ο Δικέφαλος τα βρήκε σκούρα στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Φώτη Τακιανό να παίρνει τεχνική ποινή για διαμαρτυρία με το καλησπέρα, αφού είχαν γίνει βήματα από τον Ο’ Μπράιεν και δεν υποδείχθηκαν από τους διαιτητές. Με οκτώ πόντους προβάδισμα η Τόφας προηγούνταν μετά από επτά αγωνιστικά λεπτά (7-15).

Μόλις δύο σκόρερ είχε ο ΠΑΟΚ mateco στα πρώτα δέκα αγωνιστικά λεπτά, αφού από έξι πόντους πέτυχαν ΜακΝίς και Χάρισον, με την ομάδα να ζορίζεται πολύ στην επίθεση και την διαιτησία να είναι τουλάχιστον αυστηρή μαζί του. Το πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλό για τους «ασπρόμαυρους», καθώς έμειναν πίσω με 15 πόντους (12-27).

Με φανερό πρόβλημα στα ριμπάουντ ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, καθώς η Τόφας είχε την ευκαιρία να σκοράρει με τον Σάκιτς (14-30), έχοντας κερδίσει τρία επιθετικά ριμπάουντ στην ίδια φάση. Στην εξίσωση των τριπόντων για τους Τούρκους μπήκε και ο Ντένμον, ο οποίος αύξησε τη διαφορά στους 17 (16-33), με τους Θεσσαλονικείς να μοιάζουν κουρασμένοι και χωρίς συγκέντρωση και στα δύο μέρη του παρκέ.

Η Τόφας βρέθηκε στο +22 (16-38) με την διαιτησία να κλείνει τα μάτια σε πολλές φάσεις, με αποκορύφωμα την δεύτερη τεχνική ποινή στον Φώτη Τακιανό και την αποβολή του. Ο κόουτς του Δικεφάλου ζήτησε αντιαθλητικό στο φάουλ του Ντένμον πάνω στον Χάρισον, με τους διαιτητές να τον αποβάλλουν και να αναλαμβάνει ο Στάθης Νεραντζάκης. Μέχρι το ημίχρονο είχε δεχθεί τέσσερις τεχνικές ποινές ο ΠΑΟΚ και η συγκέντρωση όλων είχε χαθεί, με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 26-53.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Δικέφαλος σκόραρε με 40% στο δίποντο και 18% στο τρίποντο, μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν 55% και 47% αντίστοιχα. Διπλάσια ριμπάουντ είχε η Τόφας (25 έναντι 12), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε διπλάσια λάθη (6 έναντι 3).

Με την πεντάδα της έναρξης του αγώνα μπήκε στο παρκέ ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι με τον Νεραντζάκη στην τεχνική ηγεσία στο δεύτερο μέρος, μπήκε με στόχο να ροκανίσει την τεράστια διαφορά που δημιουργήθηκε. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να βρει καλάθια από μακριά, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα άστοχος.

Αποκορύφωμα της διαιτητικής αλητείας ήταν η τεχνική ποινή για φλόπινγκ στον Λαουρίνας Μπελιάουσκας, ο οποίος σκοράρει από μακριά και του έγινε φάουλ από τον Ντένμον. Οι διαιτητές χωρίς ντροπή του έδωσαν τεχνική ποινή, διαμορφώνοντας το 42-77 του τρίτου δεκαλέπτου.

Διαδικαστικό ήταν το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ mateco να κάνει υπερπροσπάθεια να μαζέψει τη χαώδη διαφορά. Με διαδοχικά καλάθια του ΜακΝίς η διαφορά μειώθηκε στους 34 (48-82), ωστόσο τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα. Σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα των «ασπρόμαυρων», ο Τζάστιν Άλστον αποχώρησε κουτσαίνοντας έξι λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

Οι «ασπρόμαυροι» το πάλεψαν στην τέταρτη περίοδο να πλησιάσουν στο σκορ, αλλά οι Ντένμον και Ο’ Ομπράιεν ήταν απίστευτα εύστοχοι στο περιφερειακό σουτ.

Ο Δικέφαλος ηττήθηκε με το βαρύ 63-95 από την Τόφας και πρέπει να ανασυνταχθεί πλέον για τη συνέχεια των υποχρεώσεών του στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, όταν ο Δικέφαλος θα υποδεχθεί το Μαρούσι στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League.

ΠΑΟΚ – Τόφας Μπούρσα: 63-95

Τα δεκάλεπτα: 12-27, 26-53, 42-77, 63-95


Τελευταία νέα

Ο Σάστρε «ντύθηκε» Βιεϊρίνια και σήκωσε στο πόδι την Τούμπα! (video)

Με το γκολ του Ζοάν Σάστρε, ο ΠΑΟΚ έκανε μια σπουδαία ανατροπή και πήρε την νίκη με 3-2 απέναντι...

Στην ίδια κατηγορία