Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ξεκάθαρος ο μεγάλος στόχος της Χάιντουκ: το πρωτάθλημα

Δημοφιλή

Φέτος υπάρχει μόνο μία λέξη που ακούς σε κάθε στενό του Σπλιτ: «πρωτάθλημα». Λέμε κάθε στενό του Σπλιτ, διότι οι έρευνες λένε ότι πάνω από το 80% των κατοίκων της Δαλματίας υποστηρίζουν την Χάιντουκ, οι περισσότεροι εξ’ αυτών φανατικά και με πάθος.

Το δείχνουν αυτό και τα νούμερα. Στα 112α γενέθλια του συλλόγου, ο στόχος είναι να φτάσει τις 112.000 μέλη, ήδη το νούμερο έχει ξεπεράσει τις 85.000, όσο για τα διαρκείας, πάμε οσονούπω να σπάσουμε το φράγμα των 20.000.

Το ερώτημα είναι άλλο. Είναι το πρωτάθλημα ένας ρεαλιστικός στόχος μετά από 18 χρόνια ανομβρίας και 6 συνεχόμενους τίτλους για την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, που έχει σηκώσει τα 17 από τα τελευταία 18 τρόπαια;

Η απάντηση δόθηκε στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος. Η ισόβια πρωταθλήτρια Κροατίας ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, όμως από ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της ο Λιβάγια ισοφάρισε στο 74ο λεπτό, ενώ στις καθυστερήσεις ο πιτσιρικάς Ρόκας Πούκστας έδωσε την χαριστική βολή για το 1-2.

Το αποτέλεσμα αυτό προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στους οπαδούς της Χάιντουκ, ειδικά από την στιγμή που συνοδεύτηκε με δεύτερη σερί νίκη (1-0 την Ριέκα) πάλι με γκολ του 19χρονου Αμερικανού χαφ, Πούκστας που είναι η αποκάλυψη της σεζόν.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο κόσμος ζει και αναπνέει περισσότερο για το επερχόμενο ματς πρωταθλήματος με την Σλάβεν Μπελούπο, παρά για το ματς με τον Δικέφαλο.

Το Conference League δίνει δόξα και χρήμα, όμως φέτος ο μεγάλος στόχος είναι ξεκάθαρος: το πρωτάθλημα. Η Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει και αποπροσανατολισμό, να φέρει κούραση και φθορά, σε ένα ρόστερ που δεν έχει το απαιτούμενο βάθος για να αντέξει τα πάντα.

ΒΡΗΚΕ ΡΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑ

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στον πάγκο της κατάφερε και αποβλήθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ απέναντι στην μισητή Ντινάμο Ζάγκρεμ και να «φάει» 5 αγωνιστικές.

Ο γνώριμός μας από το πέρασμα του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ (ως βοηθός του Ιγκόρ Τούντορ) Ιβάν Λέκο έχει πιάσει το νόημα (και τον σφυγμό του κόσμου) από νωρίς και έχει ανεβάσει τους τόνους εντός συνόρων. Τακτικά εμπιστεύεται το 4-2-3-1, έχει πάει σε πολύ μικρό πυρήνα παικτών που χρησιμοποιεί (μόλις 15) και πιστώνεται την απόκτηση του παλιού χαφ του Ολυμπιακού, Βαντίς Οτζίτζα-Οφόε (μαζί για πολλά χρόνια στο Βέλγιο), ο οποίος παρότι υπέρβαρος έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα χάρη στην ποιότητα του.

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει με τον τραυματισμό στο γόνατο του 19χρονου υπερταλαντούχου χαφ Πούκστας (σκόραρε και στις δύο πρώτες αγωνιστικές) που θα λείψει από το πρώτο ματς, ενώ οι άλλοι 10 που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη μοιάζουν ήδη γνωστοί και είναι οι: Λούτσιτς – Μουφί, Σάρλια, Φέρο, Μέλνιακ, Κροβίνοβιτς, Σαλίχι, Οτζίτζα-Οφόε, Μλακαρ και Λιβάγια.

Ό,ΤΙ ΠΕΙ Ο ΜΑΡΚΟ…

Η είδηση του καλοκαιριού δεν ήταν κάποια ηχηρή μεταγραφή, αλλά η ανανέωση του συμβολαίου του Μάρκο Λιβάγια μέχρι το καλοκαίρι του 2027!

Ο παλιός επιθετικός της ΑΕΚ λατρεύεται σαν Θεός στο Σπλιτ, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί το Α και το Ω της ομάδας.

Πέρσι έκανε σεζόν με 21 γκολ και 15 ασίστ, πρόπερσι είχε 32 γκολ και 7 ασίστ, πήρε δύο σερί σεζόν τον τίτλο του MVP στο εγχώριο πρωτάθλημα, έγινε μόνιμος μέλος της Εθνικής Κροατίας, έπαιξε στο Μουντιάλ και έχει βρει την Ιθάκη του, μετά από ατελείωτες περιπλανήσεις.

Γύρω του, η Χάιντουκ στελέχωσε ένα ρόστερ με αρκετούς έμπειρους παίκτες (Κροβίνοβιτς, Φέρο, Σάρλια, Οτζίτζα-Οφόε), ψάχνοντας το καστ που θα την φέρει ξανά στην κορυφή.

Τα πάντα στο γήπεδο κινούνται γύρω από τον 30χρονο επιθετικό, ο οποίος παίζει μπροστά σε ελεύθερο ρόλο και είναι το απόλυτο βαρόμετρο. Είναι όμως οξύθυμος κι αυτό πολλές φορές λειτουργεί σαν μπούμερανγκ για όλη την ομάδα του Σπλιτ.


Τελευταία νέα

Και τώρα… Παναθηναϊκός

Με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνορ να βρίσκεται σε τρελά «κέφια» αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ και την αύξηση των απολαβών του,...

Στην ίδια κατηγορία