Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κρμέντσικ-Μπάμπα-Πέλκας: Τι έκαναν μακριά από την Τούμπα;

Δημοφιλή

Οι Μίκαελ Κρμέντσικ, Μπάμπα Ράχμαν και Δημήτρης Πέλκας έχουν προταθεί και εξετάζονται από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, και η FORZA καταγράφει την πορεία τους από τότε που έφυγαν από το Δικέφαλο.

Το πέρασμά τους από τους ασπρόμαυρους δεν είναι το μόνο στοιχείο που ενώνει τον Τσέχο φορ, τον Έλληνα μεσοεπιθετικό και τον Γκανέζο ακραίο μπακ. Και οι τρεις συνδύασαν την παρουσία τους στην Τούμπα, με τίτλο, με τον Πέλκα να έχει μετρήσει τέσσερα τρόπαια και τους Κρμέντσικ και Μπάμπα να είναι πρωταγωνιστές στο κύπελλο του 2021.

Τόσο ο Μίκαελ Κρμέντσικ όσο και ο Μπάμπα Ράχμαν είχαν εμπλακεί σε συζητήσεις παραμονής τους στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2021, όταν και ο εξάμηνος δανεισμός τους ολοκληρώθηκε. Τα οικονομικά δεδομένα που υπήρχαν έβαλαν εμπόδια, με τον Κρέμντσικ να παραχωρείται εκ νέου δανεικός από την Μπριζ, και να συνεχίζει στην Σλάβια Πράγας και τον Μπάμπα Ράχμαν να επιστρέφει και να μένει στην Αγγλία με την Ρέντινγκ να τον κάνει δικό της και να τον κρατά με τη μορφή δανεισμού για δυο χρόνια.

Στην εξίσωση μπαίνει και ο Δημήτρης Πέλκας που έκλεισε μια τριετία εκτός ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος τον παραχώρησε με μεταγραφή στην Φενερμπαχτσέ, εκεί που αγωνίστηκε για δυο σεζόν. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός παραχωρήθηκε στη Χαλ με τη μορφή δανεισμού και ο κύκλος του στη Φενέρ ουσιαστικά έκλεισε στις 30 Απριλίου. Αυτή ήταν η τελευταία μέρα στην οποία η τουρκική ομάδα είχε δικαίωμα να ανανεώσει μονομερώς το συμβόλαιό του για έναν επιπλέον χρόνο, κάτι που δεν έγινε και ο Πέλκας θα μείνει και τυπικά ελεύθερος στις 30 Ιουνίου.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ

Το καλοκαίρι του 2021, ο Μίκαελ Κρμέντσικ βρέθηκε στη Σλάβια Πράγας, με τη φανέλα της οποίας πρόλαβε να γράψει 22 συμμετοχές με 7 γκολ και 5 ασίστ. Και λέμε «πρόλαβε» διότι στα τέλη Φεβρουαρίου υπέστη ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο, ένας τραυματισμός με τον οποίο η σεζόν τελείωσε πρόωρα για εκείνον. Οι αγωνιστικές του επιδόσεις ήταν ικανοποιητικές με βάση το χρόνο συμμετοχής τους, καθώς από τις 22 συμμετοχές του, μόλις οι πέντε ήταν ως βασικός, έχοντας μετρήσει συνολικά μόλις 733 αγωνιστικά λεπτά, με έναν μέσο όρο σχεδόν 34 λεπτών ανά συμμετοχή. Ακολούθησε η απόφασή του να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Ινδονησίας και στην Περσίγια με την οποία είχε 10 γκολ και μια ασίστ σε 23 αγώνες έχοντας 1558 λεπτά συμμετοχής. Με το επίπεδο του πρωταθλήματος της Ινδονησίας να είχε χαμηλότερου του ελληνικού, αυτό που σίγουρα μπορεί να καταγραφεί είναι το γεγονός πως ο Κρμέντσικ έδειξε να αφήνει πίσω του τον τραυματισμό που είχε την άνοιξη του 2022, κάτι που αποτελούσε και ερωτηματικό.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Ο Κρέμτσικ βρίσκεται στην ασπρόμαυρη λίστα με βάση με τον φάκελό του να έχει περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο αναφορικά με τα αγωνιστικά του πεπραγμένα. Οι μέσοι όροι του σε γεμίσματα και κερδισμένες μονομαχίες ήταν καλύτεροι στην θητεία του στον ΠΑΟΚ από ότι στο πέρασμά του από τη Σλάβια Πράγας, Στην Ινδονησία ο Κρέμντσικ πήρε… ψυχολογία και ένα παχυλό συμβόλαιο και αναζητά την επιστροφή στην Ευρώπη.

ΦΟΡΤΣΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Στην περίπτωση του Μπάμπα , η διετία που κύλισε μετά από την παρουσία του στον ΠΑΟΚ χωρίζεται σε δυο μέρη. Το ένα αφορά την 1,5 σεζόν από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι και το Μουντιάλ του Κατάρ. Ο Ράχμαν ήταν από τους διασωθέντες της Ρέντιγκ σε μια μέτρια σεζόν, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά σε κερδισμένες μονομαχίες (62%), και αξιόλογους μέσους όρους σε ανακτήσεις κατοχής (5,4), ντρίμπλες (65%), πάσες κλειδιά (0.5), πάσες (78%). Μετά το παγκόσμιο κύπελλο έγραψε μόλις οκτώ συμμετοχές. Ένα λάθος του στην αναμέτρηση με τη Σάντερλαντ και ο τραυματισμός του στο επόμενο ματς, με τη Ρόδεραμ έφεραν την αποκαθήλωση του όχι απλά από την 11άδα αλλά και από την ομάδα, καθώς δεν αγωνίστηκε ξανά από τις 14 Φεβρουαρίου και έπειτα με τη Ρέντινγκ να υποβιβάζεται στην τρίτη κατηγορία. Αγωνιστικά, ο Μπάμπα είχε συνολικά καλή παρουσία στο διάστημα αφότου έφυγε από τον ΠΑΟΚ, με το φινάλε της φετινής χρονιάς να του αφήνει πικρή γεύση.

ΕΚΕΙ ΕΠΑΙΞΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Στην τριετία στην οποία ο Δημήτρης Πέλκας απουσιάζει από τον ΠΑΟΚ, έγραψε συνολικά περισσότερα παιχνίδια από όσα την τελευταία του τριετία στον Δικέφαλο. Συνολικά, από το καλοκαίρι του 2017 ως και το καλοκαίρι του 2020, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μέτρησε 111 συμμετοχές με 25 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τις φανέλες του ΠΑΟΚ και της εθνικής ομάδας. Από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι και τώρα, ο Πέλκας μέτρησε 121 συμμετοχές με 16 γκολ και 10 ασίστ. Η καλύτερή του σεζόν ήταν η πρώτη στην Κωνσταντινούπολη όταν και είχε γράψει 57% στις ντρίμπλες με 3.5 κατά μέσο όρο, 41% στις μονομαχίες, σχεδόν μια πάσα κλειδί ανά 90λεπτο και 79% στις πάσες. Φέτος, στη Χαλ, με την οποία μέτρησε 29 συμμετοχές, στις αντίστοιχες στατιστικές κατηγορίες είχε 51% στις ντρίμπλες με 1.4 κατά μέσο όρο, 40% στις μονομαχίες, 0.55 πάσες κλειδιά και 76% στις πάσες. Τις δυο τελευταίες σεζόν, ο Πέλκας είχε τρεις τραυματισμούς που τον άφησαν έξω για συνολικά 6 μήνες, οι οποίοι δεν ήταν μυικοί, με τους δυο να προέρχονται από χτυπήματα αντιπάλων, όντας εξαιρετικά άτυχος και στις τρεις περιπτώσεις, ενώ την δεύτερή του σεζόν στην Τουρκία είχε και ένα επεισόδιο με τον τότε προπονητή του, Βίτορ Περέιρα, που τον είχε παραγκωνίσει μέχρι να απομακρυνθεί.

 


Τελευταία νέα

Νέα αποκάλυψη για την δολοφονία Λυγγερίδη: Οι εκβιασμοί και η δράση των αρχιχούλιγκαν

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα την δολοφονία του αστυνομικού...

Στην ίδια κατηγορία