Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Aυτό το καλοκαίρι δεν δικαιολογούνται λάθη…

Δημοφιλή

To πρωτάθλημα τελείωσε, ο καθένας πήρε στο φινάλε αυτό που του άξιζε και προχωράμε…

Σ΄ αυτό το σημείο είναι χρήσιμο να κάνουμε έναν πρόχειρο απολογισμό, για να δούμε τί έκανε και τι δεν έκανε ο καθένας, και φυσικά, τί πρέπει να κάνει για να έχει ενδιαφέρον στο επόμενο πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα το κατέκτησε η ομάδα με το καλύτερο ρόστερ και τις περισσότερες ποιοτικές επιλογές, που ήταν και πολύ δυνατή εκτός του αγωνιστικού χώρου. Δεν λέω η ομάδα “που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο”, αυτά είναι σχετικά, ούτε η ομάδα, “που είχε τον καλύτερο προπονητή”. Δεν πιστεύω ότι τον είχε.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναθηναϊκός, που παρότι έχει μικρό ρόστερ, το πάλεψε μέχρι το φινάλε, γιατί ο προπονητής του κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα που πολεμούσε μέχρι το τέλος, να παίζει πάνω από τις δυνατότητές της, που είχε συνοχή και μέχρι ενός σημείο πήγε με κεκτημένη ταχύτητα. Στο τέλος έχασε το πρωτάθλημα, γιατί δεν είχε το βάθος που έπρεπε στο ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός ήταν η προσωποποίηση της αποτυχίας στο φετινό πρωτάθλημα. Είχε μεγάλο ρόστερ, με αρκετή ποιότητα, μεγάλο μπάτζετ, αλλά δεν είχε προπονητή να το διαχειριστεί, χρησιμοποίησε σχεδόν 50 παίκτες και τρεις προπονητές που δεν έκαναν έναν κανονικό. Σωρεία λανθασμένων ποδοσφαιρικών αποφάσεων με αποτέλεσμα στο τέλος να “ξεγυμνωθεί” και να αντιδράσουν και οι οπαδοί του.

Ο ΠΑΟΚ είχε ποιότητα, αλλά όχι στο βάθος που θα έπρεπε για να είναι ανταγωνιστικός ως το φινάλε. Τη διαφορά την έκανε ο προπονητής του, που κατάφερε να φτιάξει αυτή την ομάδα να παίζει στα πάνω όρια της για σχεδόν 2-3 μήνες κι έτσι να φτάσει σε σημείο να ονειρεύεται το πρωτάθλημα. Αυτά τα όνειρα θα μπορούσαν να κρατήσουν λίγο παραπάνω, αν δεν του είχαν κλέψει εν ψυχρώ 5-6 βαθμούς ακόμη και με το VAR.

Όταν ήρθαν οι πρώτες στραβές, ο ΠΑΟΚ έχασε τη συνοχή του, το πολεμικό του πνεύμα και λύγισε.

Νομίζω ότι την επόμενη σεζόν η ΑΕΚ θα επενδύσει περισσότερα χρήματα για να βελτιωθεί και να είναι ανταγωνιστική και στην Ευρώπη, έχοντας μεγάλα έσοδα και από την Ευρώπη, αλλά και από το νέο της γήπεδο, που γεμίζει κάθε βδομάδα.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε ένα τεντωμένο σχοινί, μπορεί να κάνει βήματα πίσω, αλλά πιστεύω ότι επειδή έχει σχεδόν εξασφαλισμένο τον ευρωπαϊκό όμιλο κι επειδή ο Αλαφούζος έβαζε χρήματα ακόμη κι όταν δεν υπήρχε προοπτική, θα πέσουν χρήματα και θα βελτιώσει αρκετά το ρόστερ του.

Για τον Ολυμπιακό η ποιοτική αναβάθμιση είναι μονόδρομος, δεν θα μείνει δεύτερη σεζόν να βολοδέρνει με τον ανταγωνισμό σε εγρήγορση. Θα πέσουν χρήματα…

Ο ΠΑΟΚ είναι σε ένα μεταίχμιο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το αν θα πάρει το κύπελλο για να παίξει Ευρώπη στις 10/8 και να έχει χρόνο να δουλέψει, ενώ θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό και ευρωπαϊκό όμιλο, άρα και έσοδα.

Ο ΠΑΟΚ είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Πρέπει να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό, που ενισχύεται για να μη χάσει το τρένο. Το ρόστερ του έχει 3-4-5 χτυπητά κενά και αυτό το καλοκαίρι ΔΕΝ δικαιολογούνται λάθη.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τί θα γίνει…


Τελευταία νέα

Στενό μαρκάρισμα Ρουμάνων σε ΠΑΟΚ

Κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε η ισοπαλία που απέσπασε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία για την έβδομη αγωνιστική των...

Στην ίδια κατηγορία