Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κουκμίσης: «Κάτι σαν… όνειρο ο ΠΑΟΚ!»

Δημοφιλή

Οι κινήσεις του τμήματος χάντμπολ του ΠΑΟΚ συνεχίζονται, με τον Κωνσταντή Κουκμίση να αποτελεί ένα από τα τελευταία μεταγραφικά του «χτυπήματα». Ο ταλαντούχος εξτρέμ εντάσσεται στον Δικέφαλο, όπου θα συναντήσει τον αδερφό του, Νικόλα, και μιλά στη FORZA για το μεγάλο αυτό βήμα, και τον στόχο της κατάκτησης ενός τίτλου.

Ποια τα συναισθήματα σου, μετά τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ;

«Πάντα μια μεταγραφή σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ είναι επιβράβευση, για κάθε αθλητή. Για εμένα είναι κάτι σαν όνειρο αυτό. Ήθελα πάντα να παίξω στον ΠΑΟΚ. Ήμουν χαρούμενος μόλις ήρθε η πρόταση, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ. Έκανα απευθείας εικόνα τον εαυτό μου στο γήπεδο, με την ασπρόμαυρη φανέλα και ήθελα να το ζήσω».

Τι περιμένεις από την επόμενη σεζόν;

«Κάθε χρονιά ο προσωπικός μου στόχος είναι να γίνομαι καλύτερος, και να βοηθάω στην επίτευξη των στόχων της ομάδας. Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι πάντα οι τίτλοι. Ο τίτλος λείπει από την ομάδα τα τελευταία χρόνια και νομίζω ότι είναι απαραίτητος. Το καλύτερο σενάριο για εμένα θα είναι να τα καταφέρουμε στο τέλος της επόμενης σεζόν. Έχω κατακτήσει το Κύπελλο με την Πυλαία, ξέρουμε πως γίνεται και ελπίζω να τα καταφέρουμε και με τον ΠΑΟΚ».

Μπορεί με τη διαμορφωμένη κατάσταση, ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τίτλους;

«Το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι σίγουρα το φαβορί για τους εγχώριους τίτλους, ξέρουμε ότι οι ομάδες της Αθήνας έχουν το μπάτζετ. Όμως έχουμε αποδείξει ότι το μπάτζετ δεν παίζει ρόλο. Η ομάδα, η συλλογική δουλειά, η συγκέντρωση και το πάθος είναι αυτά που κυριαρχούν».

Υπάρχει κάτι για το οποίο ανυπομονείς;

«Πέρσι όταν παίξαμε με την Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Εκείνη την ημέρα, είπα ότι θέλω να παίξω σε ένα τέτοιο γήπεδο, ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου, με τη βοήθεια του πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Πως περιμένεις τη συνύπαρξη με τον αδερφό σου, Νικόλα;

«Με τον Νικόλα αγωνιζόμασταν όλα τα χρόνια μαζί στην Πυλαία, εκτός από πέρσι που ήρθε στον ΠΑΟΚ. Για μένα είναι κάτι σύνηθες, με βοηθάει η παρουσία του μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο δεν είναι μόνο ο Νικόλας. Με πολλά από τα υπόλοιπα παιδιά έχουμε υπάρξει συμπαίκτες στην Πυλαία, γνωρίζω και τα άλλα παιδιά της ομάδας. Έχουμε άριστες σχέσεις, υπάρχει ήδη το οικογενειακό κλίμα».

Πως βλέπεις την προσέγγιση του ΠΑΟΚ, αναφορικά με τους Έλληνες αθλητές;

«Αυτή η προσέγγιση του ΠΑΟΚ είναι σωστή. Δεν γίνεται αυτό από άλλες ομάδες. Αυτή η ομάδα στηρίζεται στα δικά της παιδιά, στην εξέλιξη τους, για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Πότε ήρθε η πρώτη σου επαφή με το χάντμπολ;

«Το χάντμπολ το ξεκίνησα, μαζί με τον αδερφό μου, περίπου το 2008, στην Πυλαία, που ήταν η ομάδα της γειτονιάς μας. Μαζί μας ξεκίνησαν και τα υπόλοιπα αδέρφια, είμαστε πέντε συνολικά. Μας άρεσε το άθλημα, εξελιχθήκαμε και πήραμε τίτλους σε ηλικιακά. Θέλαμε να συνεχίσουμε και τελικά φτάσαμε να παίζουμε μια μέρα στον ΠΑΟΚ, και μάλιστα μαζί. Είναι κάτι που ούτε το είχαμε φανταστεί!».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Πέραν των υποχρεώσεων μου με το χάντμπολ, είμαι φοιτητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο Οικονομικό τμήμα, και βρίσκομαι στο τέταρτο έτος. Γενικά, πέραν της σχολής, η ημέρα μου όπως είναι λογικό περιλαμβάνει αρκετές ώρες προπόνησης στο γήπεδο».

Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Μου αρέσει αρκετά να κάνω βόλτες με την παρέα μου, κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εναλλακτικά, θα μαζευτούμε ολόκληρη η παρέα σε κάποιο σπίτι».


Τελευταία νέα

Τα παιχνίδια του Οζέγκοβιτς με ΠΑΟΚ

Μπορεί σερβικά δημοσιεύματα να ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον με τον επιθετικό της Κηφισιάς, Όγκνιεν...

Στην ίδια κατηγορία