Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κίριλ Ντεσπόντοφ: Γιατί είναι η κορυφαία μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού

Δημοφιλή

Ο «νάμπερ ουάν» ποδοσφαιριστής της Βουλγαρίας για το 2021, το 2022 και το 2023, έχει μετατραπεί σε ηγετική φυσιογνωμία για τον ΠΑΟΚ στο δρόμο προς τον τίτλο.

Για τον Βούλγαρο εξτρέμ, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι είναι η κορυφαία μεταγραφή αυτής της σεζόν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι… Σολμπάκεν και ο κάθε Σολμπάκεν, που ήρθαν το καλοκαίρι, αποδεδειγμένα δεν μπορούν να συγκριθούν μαζί του. Ο «Ντέσπο» δείχνει σε κάθε αγώνα ότι είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής με εκπληκτική ικανότητα στο σκοράρισμα, ο επιθετικός που κάνει τη διαφορά.

Η αγωνιστική εικόνα του Κίριλ Ντεσπόντοφ επιβεβαιώνει σε ένα βαθμό το «ό,τι δίνεις, παίρνεις», αρκεί να έχεις σχέδιο και ποδοσφαιρικό πλάνο, δικαιώνοντας τον αγώνα που έγινε από τους «ασπρόμαυρους» το καλοκαίρι για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Είμαστε ακόμα στις αρχές Φεβρουαρίου και ο Βούλγαρος έχει «double-double» σε γκολ (11) και ασίστ (10).

Ο αρχηγός της εθνικής Βουλγαρίας έχει πλέον συνεισφορά σε 21 από τα 91 γκολ του ΠΑΟΚ, είτε σκοράροντας ο ίδιος είτε δίνοντας κάποια ασίστ κι αν λάβει κανείς υπόψη του τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στο ξεκίνημα της σεζόν, οι αριθμοί του αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία. Αυτή την στιγμή φιγουράρει στις πρώτες θέσεις σημαντικών στατιστικών κατηγοριών, είναι ο Νο1 επιθετικός που χρειάζεται τις λιγότερες τελικές προσπάθειες (2,7) για να σκοράρει, δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος (9 γκολ) δίχως να εκτελέσει πέναλτι, δεύτερος και στις ασίστ (7) πίσω από τον Τάισον (9 ασίστ).

«Μου έδωσαν πίστωση χρόνου, δεν με πίεσαν μέχρι να αρχίσω να κάνω καλά παιχνίδια. Αυτό δηλαδή για το οποίο πλήρωσαν πολλά χρήματα», λέει ο ίδιος. Από τις δημόσιες τοποθετήσεις του καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι στην Τούμπα βρήκε το περιβάλλον που αναζητούσε και δείχνοντας πλέον ότι έχει εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις του προπονητή και την τακτική του προσέγγιση, θα αποτελέσει ένα από τα πολύ σημαντικά «όπλα» του Λουτσέσκου στην πορεία για τον τίτλο.

Υστερα από πέντε γεμάτους μήνες στην Τούμπα ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του, αν και επιμένει πως «δεν έχω προσαρμοστεί στο 100%, όταν ήρθα χρειαζόμουν χρόνο, όπως κάθε παίκτης σε μια νέα ομάδα, μέρα με τη μέρα θα γίνομαι καλύτερος».

«Ημουν σίγουρος ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλά για μένα εδώ στον ΠΑΟΚ», λέει ο Βούλγαρος που αποκτήθηκε για να αγωνιστεί στα άκρα και η πρώτη σκέψη του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν να τον τοποθετήσει στο αριστερό άκρο, καθώς στο δεξί βρισκόταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Όμως, ένας τραυματισμός του Σέρβου και η μετακίνησή στα δεξιά εκτόξευσαν τον «Κύριλλο του ΠΑΟΚ».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

«Επιστρέψαμε σε… εργοστασιακές ρυθμίσεις»

Για τον τρίτο ημιτελικό της Α1 Χάντμπολ γυναικών, ο ΠΑΟΚ mαteco αντιμετώπισε τον ΑΕΣΧ Πυλαίας, επικρατώντας με 26-19 και με 2-1 νίκες, έχοντας «καρπωθεί» την πρόκριση...

Στην ίδια κατηγορία