Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Κεσκεσέ» Σμυρλής;

Δημοφιλή

Η FORZA έψαξε και βρήκε τις απαντήσεις για το ποιος είναι ο 19χρονος ακραίος επιθετικός, Λάμπρος Σμυρλής, που έχοντας υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ «ανέβηκε» στην πρώτη ομάδα.

Τα παλαιά μυαλά έχουν τη θέση που τους αξίζει, στην ιστορία του εν Ελλάδι επαγγελματικού φούτμπολ. Τα καινούργια πρόσωπα, τα άφθαρτα, τα ξεκολλημένα από παρελθόν και τις αγκυλώσεις είναι αυτά που ιντριγκάρουν. Οτιδήποτε καινούργιο έχει κάτι να δώσει. Κι ένα καινούργιο πρόσωπο είναι ο Λάμπρος Σμυρλής.

Ο Χαλκιδικιώτης ακραίος επιθετικός δεν προέκυψε απ’ το πουθενά, ούτε προσγειώθηκε απ’ το… υπερπέραν στον «πλανήτη ΠΑΟΚ». Ο 19χρονος διεθνής, που κλήθηκε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην πρώτη ομάδα, είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα πολλά ταλαντούχα παιδιά των ακαδημιών, που ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα.

Ο «Δικέφαλος», όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, στο κομμάτι των ακαδημιών του δεν λειτουργεί ευκαιριακά. Γι’ αυτό συνεχίζει να φέρνει συνειδητά από τις ακαδημίες ουκ ολίγους νεαρούς στη βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάτι που επιμένουν να μην κάνουν οι άλλοι τρεις (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε πείσμα των καιρών οι «ασπρόμαυρες» υποδομές παραμένουν ένα ισχυρό γκρουπ, μια ομάδα που αναδεικνύει, δεν θάβει, ό,τι έχει, γι’ αυτό και όλοι μιλούν για τον Κωνσταντέλια, τον Κουλιεράκη, τον Τζίμα, τον Τσιγγάρα, τον Μιχαηλίδη, τον Λύρατζη, τον Βρακά και πάει λέγοντας…

«Ο Σμυρλής είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της φουρνιάς του», έγραψε ένας φίλος του ΠΑΟΚ. Αλήθεια, ποιος είναι ο Λάμπρος Σμυρλής; Τι είδαν πάνω του ο Γενικός Διευθυντής των Τμημάτων Υποδομής και Ανάπτυξης, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος και ο Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Χρήστος Καρυπίδης, που επέμεναν τόσο πολύ για τον 19χρονο ακραίο επιθετικό όταν έγινε η συζήτηση για την κάλυψη του κενού, που άφησε η αποχώρηση του Κάλεντ Νάρεϊ;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Ο Λάμπρος Σμυρλής άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 4 ετών στα τμήματα υποδομής του δήμου Κασσάνδρας. Δεν έπαιζε μόνος του. Είχε για παρέα τον μεγαλύτερο αδερφό του, ο οποίος κατά γενική ομολογία ήταν μεγαλύτερο ταλέντο, έχοντας πάρει το δρόμο για τις ακαδημίες του Άρη. Ο μικρός έπαιξε στα τμήματα υποδομής Shooters, πέρασε κι αυτός από τα τμήματα των «κιτρινόμαυρων» και λίγο πριν υπογράψει το πρώτο δελτίο του με τον Άρη, σε ηλικία 10 ετών, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κατάφεραν να τον φέρουν στην Τούμπα.

Η ιστορία θυμίζει λίγο από… Τζίμα, με τον Στέφανο να παίζει στον ΠΑΟΚ και ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Χρήστος, στον Άρη. Οι «ασπρόμαυροι» γνώριζαν τις δυσκολίες, λόγω της παρουσίας του αδερφού του στον Άρη, ωστόσο ο Απόστολος Παπαβασιλείου, νυν προπονητής στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, προσέγγισε την οικογένεια, κέρδισε την εμπιστοσύνη της, κάπως έτσι ο ένας γιος παρέμεινε να αγωνίζεται στον Άρη κι ο άλλος πήρε το δρόμο για την Τούμπα!

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ

Ας απαντήσουμε, όμως, στο ερώτημα «ποιος είναι ο Σμυρλής;». Σύμφωνα, με όσους έχουν εργαστεί τα οκτώ χρόνια που βρίσκεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, πρόκειται για έναν ακραίο επιθετικό με αξιοπρόσεκτη κι όχι συνηθισμένη ταχύτητα. Με ικανότητα να παίξει και στις δύο πλευρές, έχοντας τη δυνατότητα χρησιμοποίησης και των δύο ποδιών.

Επίσης, μπορεί με ευκολία να παίζει ανάμεσα στις γραμμές, είναι πολύ καλός στο «1 Vs 1» και με πολύ υψηλή αντιληπτική ικανότητα. Φτάνει στο γκολ εύκολα, όπως και στη δημιουργία φάσεων.

 


Τελευταία νέα

Μπορείς και εσύ να κερδίσεις φανέλα Κουλιεράκη!

To FORZA Group TV προσφέρει σε έναν τυχερό μια φανέλα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη! Τα βήματα για να κερδίσετε τη φανέλα...

Στην ίδια κατηγορία