Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Φρίντρικσον: «Τα πάντα για τον ΠΑΟΚ!»

Δημοφιλή

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη FORZA στις 17 Ιουνίου, όταν ακόμα το ρόστερ ήταν… άδειο, ο Φώτης Τακιανός είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Θα αποκτηθεί ένας πόιντ γκαρντ που θα νοιάζεται περισσότερο για την ομάδα και ουσιαστικά θα είναι floor manager. Θα την διοικεί μέσα στο γήπεδο και θα έχει επικοινωνία μαζί μου».

Τελικά, τον… floor manager που είχε στο μυαλό του, ο Έλληνας προπονητής τον βρήκε στο πρόσωπο του 28χρονου διεθνή Ισλανδού, Έλβαρ Φρίντρικσον, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα πέρσι τη Ρίτας Βίλνιους να φτάσει μέχρι τους τελικούς του λιθουανικού πρωταθλήματος, γεγονός που του χάρισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του καλύτερου Ισλανδού μπασκετμπολίστα!

Mιλώντας στη FORZA, o Φρίντρικσον απέφυγε τα μεγάλα λόγια και χαρακτήρισε πολλές φορές την παρουσία του στον ΠΑΟΚ ως ευκαιρία για την καριέρα του! «Δεν το σκέφτηκα πολύ όταν ο Έλληνας ατζέντης μου με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Ήξερα την ομάδα, την αντιμετώπισα και πέρσι ως παίκτης της Ρίτας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αποφάσισα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε, ανυπομονώ να αρχίσουν τα φιλικά και φυσικά οι αγώνες» τόνισε αρχικά ο διεθνής «άσος».

«Ό,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ»

Η επόμενη ερώτηση, είχε να κάνει με το αν του αρέσει περισσότερο να σκοράρει ή να μοιράζει ασίστ. «Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι να κερδίζει η ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να βοηθάω την ομάδα, με την οργάνωση του παιχνιδιού, με το σκοράρισμα, με τις ασίστ, με ό,τι χρειαστεί. Γνωρίζω πως ο προπονητής και ο κόσμος περιμένουν πολλά από εμένα, είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στις πολλές ευθύνες που θα έχω. Θα δώσω τα πάντα για την ομάδα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο» σχολίασε ο Ισλανδός.

«ΔΥΝΑΤΗ ΛΙΓΚΑ, ΜΠΟΝΟΥΣ Η ΕΥΡΩΠΗ»

Σε ό,τι αφορά τις γνώσεις του για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Φρίντρικσον είπε: «Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι υψηλό. Γνωρίζω τη δυναμική του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά και τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ, του Περιστερίου και των υπόλοιπων ομάδων της Λίγκας. Ανυπομονώ να παίξω εναντίον τους και όπως είπα να βοηθήσω στον μέγιστο βαθμό την ομάδα και να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου παρουσιάζεται».

Ερωτηθείς δε για τον ρόλο που έπαιξε στην απόφασή του να πει το «ναι» στον ΠΑΟΚ η παρουσία του Δικεφάλου στο BCL, ο διεθνής πόιντ γκαρντ απάντησε: «Δεν έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο, από την άποψη πως πιθανότατα θα απαντούσα θετικά στον ΠΑΟΚ, ακόμα και αν δεν αγωνιζόταν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Βεβαίως, η συμμετοχή στο BCL είναι ένας μπόνους για όλους όσους βρισκόμαστε στην ομάδα, είναι ας πούμε κάτι… έξτρα και όλοι θέλουμε να το απολαύσουμε».

«ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΗΡΕΜΙΑ»

Αναφορικά με το ότι αργούν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά και το αν έχει προσαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη; «Είναι καλό που αργούν τα επίσημα ματς, είμαστε μία νέα ομάδα που χτίζεται από το μηδέν. Ο προπονητής κάνει πολύ καλή δουλειά προκειμένου οι παίκτες να γνωριστούμε μεταξύ μας, να αποκτήσουμε την απαραίτητη χημεία, να μάθουμε τα συστήματα.

Οι πρώτες μου εντυπώσεις πάντως είναι οι καλύτερες. Όλα τα παιδιά είναι ωραίοι τύποι, όλοι δουλεύουμε σκληρά. Μιλώντας για όλους τους ξένους, μας υποδέχθηκαν πολύ καλά στην ομάδα, όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι. Μένω κοντά στους Αμερικανούς, εξερευνούμε μαζί την πόλη και τις γειτονιές της. Είχα την επιλογή να μείνω στο κέντρο, όμως προτίμησα να ζήσω λίγο μακριά από αυτό. Και εγώ και η σύζυγός μου μεγαλώσαμε σε μικρές πόλεις, οπότε μας αρέσει η ηρεμία, ενώ θεωρώ πως κάναμε την καλύτερη επιλογή για το μικρό αγοράκι μας, που τον ερχόμενο Οκτώβριο γίνεται τεσσάρων ετών».


Τελευταία νέα

Ορίστηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Στις 30/5 και ώρα 11 ορίστηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μάλιστα, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι...

Στην ίδια κατηγορία