Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κάθε συμβόλαιο και μια… ιστορία

Δημοφιλή

Ούτε ένα, ούτε δύο. Δέκα συμβόλαια παικτών έχουν μπει στον τελευταίο χρόνο τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον προγραμματισμό, που πρέπει να έχουν κατά νου οι υπεύθυνοι του Δικεφάλου ενόψει της επόμενης σεζόν.

Βέβαια, όλες οι περιπτώσεις αυτών των συμβολαίων δεν μπαίνουν στον ίδιο παρονομαστή. Αν το καλοσκεφθεί, μάλιστα, κανείς, στην πραγματικότητα κάθε συμβόλαιο συνιστά και μια ξεχωριστή περίπτωση από τις άλλες.

Ισως οι μόνες, που έχουν κοινά στοιχεία είναι αυτές των Αντρέ Βιεϊρίνια και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ ανανέωσε (για έναν ακόμη χρόνο), κατόπιν σχετικής επιθυμίας και του Ραζβάν Λουτσέσκου, την εμπιστοσύνη τους προς τις δύο «παλιοσειρές». Ο Βιεϊρίνια, βέβαια, δεν είναι ένας ακόμη παίκτης της ομάδας, δεν είναι καν μόνο ο αρχηγός του Δικεφάλου. Τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα μετρά συνολικά εννέα χρόνια παρουσίας στην Τούμπα (τρεισήμισι χρόνια θητείας με την ασπρόμαυρη φανέλα πριν μεταγραφεί στη Βόλφσμπουργκ κι άλλα πεντέμισι αφότου επέστρεψε από τη Γερμανία). Ο χρόνος, βέβαια, είναι αμείλικτος, τον Ιανουάριο ο Βιεϊρίνια θα κλείσει τα 37 του και μένει να φανεί στην εξέλιξη της σεζόν αν τα πόδια του κρατούν ακόμη για να παραμείνει στο επιθυμητό (κι από τον ίδιο) επίπεδο.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Μπίσεσβαρ, έστω κι αν είναι δύο χρόνια μικρότερος του Βιεϊρίνια. Ο Σουριναμέζος διανύει την έβδομη χρονιά του στον ΠΑΟΚ, αν και στο δεύτερο μισό της περιόδου 2020-21 είχε παραχωρηθεί δανεικός στον Απόλλωνα Λεμεσού, μια και τότε δεν συμπεριλαμβάνονταν στα σχέδια του Πάμπλο Γκαρσία.

Ο παίκτης, βέβαια, για τον οποίο ο ΠΑΟΚ επιζητά από τώρα την ανανέωση του συμβολαίου του, είναι ο Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός χαφ, που μετά από τρία χρόνια (και κάτι) θητείας στην Τούμπα προσεγγίζει τις 100 παρουσίες με την ασπρόμαυρη φανέλα (προς το παρόν μετράει 96 συμμετοχές), εφόσον δεν υπογράψει σύντομα νέο συμβόλαιο, τον Ιανουάριο θα μπορεί να διαπραγματευτεί (και να συμφωνήσει) με οποιαδήποτε ομάδα ενόψει του επόμενου καλοκαιριού και (σ’ αυτό το ενδεχόμενο) ο ΠΑΟΚ να μην πάρει ούτε ευρώ από την αποχώρηση του λατινοαμερικάνου.

Βασικός (κι αναντικατάστατος) στα σχέδια της τεχνικής ηγεσίας και τη φετινή σεζόν, ο Γιάσμιν Κούρτιτς διανύει το δεύτερο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Στην περίπτωση, βέβαια, του διεθνή Σλοβένου κεντρικού χαφ, πέρα από το πώς θα ανταποκριθεί στην εξέλιξη της τρέχουσας περιόδου, δεν μπορεί παρά να μη ληφθεί στα υπ’ όψιν κι η ηλικία του, μια και τον Ιανουάριο θα συμπληρώσει τα 34 του χρόνια.

Τον Νέλσον Ολιβέιρα δεν «τον πήραν τα χρόνια»-είναι 31 ετών-ωστόσο η εκκίνηση του Πορτογάλου φορ στη σεζόν δεν προσφέρεται και για… τυμπανοκρουσίες. Ευνόητο είναι ότι έμπειρος επιθετικός κρατά τις τύχες στα… πόδια του, μια και από τις επιδόσεις του στη σεζόν θα κριθεί το αν θα του προσφερθεί ή όχι νέο συμβόλαιο από τον ΠΑΟΚ το επόμενο καλοκαίρι.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμβολαίων ανήκει κι αυτό του Λέο Ζαμπά, για το οποίο, βέβαια, ο ΠΑΟΚ αναζητά τρόπους ν’ απεμπλακεί με το λιγότερο «αιματηρό» τρόπο.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ «ΣΥΝ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ»

Όταν το καλοκαίρι του 2021 ανανεώθηκαν (για δύο χρόνια) οι δεσμοί του ΠΑΟΚ με τον Ελ Καντουρί, στο συμβόλαιο του 32χρονου μεσοεπιθετικού υπήρξε η πρόβλεψη της επέκτασής του στο τέλος της σεζόν 2022-23, εφόσον ο Μαροκινός «πιάσει» ένα όριο συμμετοχών (ό,τι είχε συμβεί και με τον Στέφαν Σβαμπ). Στην ίδια… κατηγορία ανήκει κι ο 27χρονος Μπράντον Τόμας, ο οποίος εντάχθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο ρόστερ μετά τη μεταγραφή του Τσόλακ στη Ρέιντζερς.

Για τον Τιάγκο Ντάντας τα πράγματα είναι απλά. Στο τέλος της σεζόν ο ΠΑΟΚ θ΄ αποφασίσει αν θα δώσει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην Μπενφίκα για το 50% των δικαιωμάτων του 22χρονου χαφ (επτά εκ. ευρώ για το αντίστοιχο 100%). Τέλος, τον Ιούνιο του 2023 λήγει και το συμβόλαιο του νεαρού γκολκίπερ Χρήστου Ταλιχμανίδη.

 


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία