Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Δημοφιλή

Εντέλει, όλη αυτή η ιστορία τους τοποθέτησε όλους εκεί που αισθάνονται πιο βολικά. Τον Ολυμπιακό στις δικαστικές αίθουσες. Τους πολιτικούς στο καθεστώς της λαϊκής κατακραυγής. Τον ΠΑΟΚ στον ρόλο του κυνηγημένου και τον κόσμο του στους δρόμους. Μερικά πράγματα φαίνεται ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ…

Ο ΠΑΟΚ σύρθηκε σε μία υπόθεση που ότι κι αν γίνει αποκλείεται να φύγει αλώβητος, δίχως μώλωπες, πληγές, φθορά. Σε όλα, μα όλα, τα σενάρια ο βασικός κερδισμένος είναι αυτός που προσπαθεί να τον καθαιρέσει από την κορυφή.

Στο ακραίο σενάριο του υποβιβασμού, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί ξανά να παίζει χωρίς αντίπαλο, όπως συνήθιζε να κάνει τόσα χρόνια.

Αν τελικά η ποινή είναι οποιαδήποτε αφαίρεση βαθμών, τότε ο Ολυμπιακός γίνεται το ακλόνητο φαβορί για να επιστρέψει στην κορυφή, ακόμα κι αν έχει συγκεντρώσει λιγότερους βαθμούς μέσα στα γήπεδα -ιστορικά ουδέποτε είχε τέτοια ηθικές αγκυλώσεις.

Στο σενάριο της (προσωρινής) διακοπής του πρωταθλήματος, ο κερδισμένος θα είναι πάλι ο ίδιος. Η ερυθρόλευκη ρητορική από την ημέρα που οριστικοποιήθηκε η πρόκριση στους 32 του Europa League, η επωδός ήταν η ίδια: Διακόψτε το πρωτάθλημα. Επαναλαμβανόταν σε κάθε, μα κάθε αγωνιστική, ακόμα πριν σκάσει η υπόθεση. Ο λόγος προφανής. Με το ματς της Τούμπας «σφηνωμένο» ανάμεσα στις αναμετρήσεις με την Άρσεναλ, έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος για να αλλάξει το καλαντάρι πάση θυσία.

Ακόμα και στο σενάριο της πλήρης αθώωσης του ΠΑΟΚ, ο νικητής είναι πάλι ο ίδιος. Η αναμπουμπούλα, ο θόρυβος, η σεναριολογία, η κινδυνολογία, όλο αυτό το σούσουρο είναι αδύνατον να αφήσει ανεπηρέαστο έναν ζωντανό οργανισμό, όπως μία ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους. Από ανθρώπους που ενημερώνονται, διαβάζουν, ακούν, φοβούνται. Τα πρώτα σημάδια φάνηκαν στο παιχνίδι με τον Βόλο, όπου όλοι στο γήπεδο ήταν… αλλού. Αν το μυαλό συνεχίζει να τρέχει, τότε τα πόδια θα πάψουν να το κάνουν και η ζημιά θα έχει γίνει, με κερδισμένο της υπόθεσης και πάλι τον Ολυμπιακό.

Όσοι παίζουν στοίχημα θα το πιάσουν σίγουρα. Όταν έχεις παίξει ένα μόνο αποδεκτό, τρως ένα κοροϊδίστικο γκολ από το πουθενά στο πρώτο λεπτό και αίφνης σου

προσφέρεται ως cash-out σχεδόν τα λεφτά σου πίσω, τότε το παίρνεις. Εκτός αν είσαι σίγουρος για αυτό που ποντάρεις. Αν είσαι πεπεισμένος ότι έχεις κάνει την σωστή επιλογή.

Αν ο επίσημος ΠΑΟΚ είχε την παραμικρή φοβία, την παραμικρή ένδειξη, την παραμικρή γνώση ότι έχει πράξει ως ΠΑΕ κάτι παράνομο, κάτι που μπορεί να επισύρει ανυπολόγιστες ποινές κι έναν ιστορικό λεκέ στην ιστορία της ομάδας, τότε πιθανότατα θα συνθηκολογούσε. Θα κατέβαζε τα μούτρα και θα έπαιρνε την νέα τροπολογία με την αφαίρεση βαθμών που ψήφισε το κυβερνών κόμμα. Από το ενδεχόμενο να μείνει ταπί και ψύχραιμος στην Football League, λογικά θα έκανε τουμπεκί, θα θυσίαζε το φετινό πρωτάθλημα, θα έπαιρνε το -5 έως -10 και η ζωή θα συνεχιζόταν.

Η οργίλη αντίδραση σε αυτή την κυβερνητική πρωτοβουλία που λες και έγινε φωτογραφικά για να εκθέσει επικοινωνιακά ΠΑΟΚ (και Ξάνθη) πριν καν γίνει η δίκη και να τις καταστήσει ενόχους στα μάτια της κοινής γνώμης, μαρτυρά πολλά.

Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει χάρες, ούτε μεσοβέζικες λύσεις. Δεν θέλει σκιές, ούτε συμψηφισμούς. Δεν θέλει να γίνει το δεδικασμένο με ελαστικούς νόμους για δίκες που έρχονται, για πιο σοβαρά αδικήματα. Το μόνο που θέλει είναι μία δίκαιη δίκη. Με κανονικούς δικαστές κι όχι με διορισμένους επιτρόπους από την κυβέρνηση. Αν είναι ένοχος, να

τιμωρηθεί όπως προβλέπει ο νόμος. Αν είναι καθαρός, να τρίψει την απόφαση στα μούτρα των απανταχού συκοφαντών. Το καθαρό κούτελο είναι πολύ πιο σημαντικό από

ένα κερδισμένο ή χαμένο πρωτάθλημα είναι μία αδιαπραγμάτευτη ιστορικά κόκκινη γραμμή, στην οποία χωράνε εκπτώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Στην τελική ευθεία για Ολυμπιακό (video)

Προπονήσεων συνέχεια στον ΠΑΟΚ ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό (12.05) για την εξ αναβολής 5η αγωνιστική...

Στην ίδια κατηγορία