Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Περήφανη αρχηγική ΕΞΟΔΟΣ!

Δημοφιλή

Η FORZA έχει όλο το παρασκήνιο της καρατόμησης του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης δεν είναι πολιτικός. Ποτέ του δεν υπήρξε πολιτικός. Δεν ήταν πολιτικός με έντονη εσωκομματική αναφορά. Όμως, προχώρησε σε μια κίνηση που τάραξε τα νερά και έβαλε βόμβα στα θεμέλια της Κυβέρνησης. «Κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ» φώναζε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και εμβληματικός αρχηγός του «Δικεφάλου» και της Εθνικής Ελλάδος, που δεν ανέχθηκε τον πόλεμο που δέχονται από το κυβερνών κόμμα η ομάδα και ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο «Ζαγόρ» πήρε ουσιαστικά το καπέλο του και έφυγε από τη Ν.Δ. και σε καμία των περιπτώσεων δεν ήταν ένα εύκολο «θύμα» ή μια «παράπλευρη απώλεια», όπως θέλησε να παρουσιάσει το «φάγωμά» του ο φίλα προσκείμενος τύπος στην κυβέρνηση. Η FORZA είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το παρασκήνιο μιας απόφασης που λήφθηκε «εν πτήση» από τη Θεσσαλονίκη στη Βρυξέλλες το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας λίγη μόνο ώρα μετά την προκλητική και παράνομη απόφαση της «επιτροπής Αυγενάκη».

Ο ιστορικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος αποφάσισε αυτή τη φορά να μην κάνει πίσω μπροστά στα νέα «εμπόδια» που περίτεχνα «έστησε» η Κυβέρνηση και ο Ολυμπιακός στο δρόμο προς τον φετινό τίτλο. Μπορεί το προηγούμενο διάστημα ο πρώην διοικητικός ηγέτης των «ασπρόμαυρων» να επικρίθηκε για τις αποστάσεις που κράτησε από την ομάδα σε παρόμοια σοβαρά θέματα, ωστόσο τώρα είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ν.Δ. ακόμη και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προχωρούσε στην καρατόμησή του από την κοινοβουλευτική ομάδας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Δε θα μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ μπροστά σ’ αυτό το διαφαινόμενο σκάνδαλο, δε θα ήμουν ήσυχος με την συνείδησή μου, ξέρετε τι είναι να θέλουν να υποβιβάσουν τον ΠΑΟΚ για ένα θέμα στο οποίο είναι αθώος, παρόλα αυτά όμως σέρνεται και παρουσιάζεται ως ο ευνοημένος μιας υπόθεσης, η οποία δεν έχει κριθεί από κανένα δικαστήριο, αλλά αποτελεί προϊόν μιας επιτροπής», έλεγε στους συνομιλητές του λίγες ώρες αφού ενημερώθηκε για την εισήγηση-σκάνδαλο της «επιτροπής Αυγενάκη».

Η απόφαση αποχώρησης μέσα του είχε ληφθεί και το γνωστοποίησε στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας, Σταύρο Καλαφάτη και τον επικεφαλής της Ευρωομάδας της Ν.Δ., Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αμφότεροι επιχείρησαν να τον αποτρέψουν, όμως τίποτα δεν άλλαξε την άποψή του.

Στην ανακοίνωσή του ναι μεν άφηνε ανοιχτή την ανεξαρτητοποίησή του, αφετέρου δε είχε αποφασίσει να αποχωρήσει σε περίπτωση που «δεν σταματούσε άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία» με τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και η κυβέρνηση διατηρούσε, όπως και τελικά έκανε, τον Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του. «Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν τη συγκεκριμένη Επιτροπή», ανέφερε στη δήλωσή του κάνοντας ολομέτωπη επίθεση στον Ηρακλειώτη υπουργό.

Με συνοπτικές διαδικασίες, η Νέα Δημοκρατία διέγραψε τον Θόδωρο Ζαγοράκη – αλλά αμέσως μετά αποφάσισε να προβεί σε τροπολογία για να μην επέλθει, όπως ήθελαν, ο υποβιβασμός του ΠΑΟΚ. Απίστευτο. Κωμικά πράγματα, κωμικές απόψεις και αποφάσεις. Μια φαρσοκωμωδία από την εκλεγμένη με 39,85% και περισσότερους από δύο εκατομμύρια πολίτες να την έχουν ψηφίσει πριν από λίγους μήνες κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης πέτυχε μια μεγάλη πολιτική νίκη για τα μέτρα του – για τα μέτρα ενός ευρωβουλευτή. Στο Μαξίμου υπήρχε ιδιαίτερη ενόχληση, ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, για το πρόσωπό του με τον Μητσοτάκη να πληροφορείται  το γεγονός ενώ βρισκόταν στην Πολωνία. Ο Πρωθυπουργός χρειάστηκε 24 ώρες για να ανακοινώσει τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. αφού, όπως ανακοίνωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία