Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το «Στραγάλι» κάνει τον απολογισμό του έργου Περέιρα

Δημοφιλή

Πλησιάζει ο καιρός που ο Μέλο Περέιρα θα συμπληρώσει τριετία στην κεφαλή της ελληνικής διαιτησίας, θα ολοκληρώσει τον κύκλο του και θα μας αποχαιρετήσει. Είναι μάλλον μια καλή ευκαιρία να πούμε δυο λόγια για τον Πορτογάλο και το αν πέτυχε ή όχι.

Σε καθαρά διαιτητικά πράγματα, μπορούμε να πούμε ότι λίγα πράγματα πέτυχε. Στον τρίτο χρόνο, που συμπληρώνεται σε λίγους μήνες, δεν έχει να επαίρεται ότι πέτυχε κάτι σημαντικό, ότι έβγαλε 3-4 νέους διαιτητές. Η παρουσία του ήταν από τυπική ως ανύπαρκτη κι αφού αμφισβητήθηκε από τις μεγάλες ΠΑΕ, που ζήτησαν τουλάχιστον ΜΙΑ φορά να παραιτηθεί ή να τον αποπέμψει η ΕΠΟ, παρέμεινε γιατί είχε την γενική γραμματέα της ΦΙΦΑ, Σαμούρα, που τον προστάτευε.

*Ο Περέιρα δεν θέλησε να σπάσει αυγά και σίγουρα δεν μπορεί να σηκώσει ανάστημα. Ακόμη και σήμερα δεν βγαίνει να πει για την κλοπή του προπέρσινου τίτλου από τον ΠΑΟΚ, από το χοντρό λάθος του Κομίνη. Ακόμη και σήμερα, δεν παίρνει θέση αν το γκολ του Βαρέλα ήταν οφσάιντ ή όχι.

* Δεν το τόλμησε γιατί δεν ήθελε να χαλάσει τις καρδιές του, μ’ εκείνον, που απαίτησε και κράτησε τον ανύπαρκτο Κομίνη στους πίνακες.

* Από την άλλη, πρέπει να του πιστώσουμε ότι ήταν απρόσιτος, δεν δέχονταν πολλά πολλά με ομάδες, έκανε αυτό που ήθελε να κάνει, και δεν έδινε λογαριασμό. Έκλεισε την πόρτα του γραφείου του, δέχονταν μόνο αλληλογραφία.

* Έκανε λάθη σε ορισμούς, αφού δεν είναι όλοι οι διαιτητές για όλα για τα παιχνίδια, αλλά είναι αλήθεια ότι επί των ημερών του, δεν υπήρχαν φαινόμενα του παρελθόντος με επηρεασμούς κλπ.

* Σε γενικές γραμμές το σύστημα της διαιτησίας δεν έγινε καλύτερο αυτά τα τρία χρόνια που είναι εδώ. Είχαμε μεν καλύτερες διαιτησίες, κάτι που έχει να κάνει με την παρουσία των ξένων γενικά, που έδιναν μια μεγαλύτερη άνεση στους διαιτητές, αλλά το θέμα είναι τι διαιτησία θα έχουμε όταν κάποια μέρα φύγουν οι ξένοι.

ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ VAR

*Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πορτογάλος ήταν από την αρχή, που συζητιόταν η απόκτηση του συστήματος VAR απών από τις συναντήσεις που έκανε η ηγεσία της ΕΠΟ με την πολιτική ηγεσία. Κι αντί να προσφέρει τις υπηρεσίες του απαιτώντας να έχει όλα τα επί μέρους λογισμικά, και βασικά την γραμμή, αποστασιοποιήθηκε και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πήγαινε ούτε στην εκπαίδευση των διαιτητών. Που  γίνονταν στα παραδιπλανά γραφεία.

* Στην πορεία που το σύστημα τέθηκε σε λειτουργία και άρχισαν τα παράπονα, υποχρεώθηκε να εμφανιστεί με τους απεσταλμένους ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, αλλά και της εταιρίας και να το υπερασπιστεί, ενώ είχε ήδη φουντώσει το πράγμα. Και φτάσαμε να γίνουν τραγελαφικά γεγονότα, όπως αυτά στο Ολυμπιακός – Αστέρας.

*Ο Περέιρα άρχισε να παραθέτει αριθμούς, για το πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε και έδωσε λύσεις, αλλά από ουσία τίποτα. Μέχρι και σήμερα, για παράδειγμα, δεν έχουν πιστοποιηθεί όλοι οι διαιτητές και οι βοηθοί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τιμωρηθεί κανείς, αφού δεν θα φτάνουν οι διαιτητές.

*Αυτό, που θα πρέπει να επισημάνουμε, είναι ότι ο Περέιρα έδωσε το ΟΚ να έρθουν ξένοι διαιτητές στα δύο ματς του κυπέλλου, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και να υπάρχει και το VAR, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα το έχουμε και στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, εκτός φυσικά από τον τελικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Σαρανταλήθειας ξεσπάει για Λουτσέσκου: Ας το καταλάβει επιτέλους!

- Καλημέρα αγαπητοί μου αναγνώστες! - Απέθαντο αποδεικνύεται το ρουμάνικο κουνάβι και σιγά σιγά πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι...

Στην ίδια κατηγορία