Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

«Κακός» οικοδεσπότης με Κροάτες

Δημοφιλή

Μια καθοριστική νίκη επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε φάση ομίλων, μια άνετη πρόκριση επί της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και μια «γλυκιά» ισοπαλία με τη Ριέκα είναι ο απολογισμός των αγώνων του ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα σε ομάδες από την Κροατία.

Τη σεζόν 2010-11 η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη είχε κάνει θετική εκκίνηση στη φάση ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, φέρνοντας 1-1 στο Βέλγιο με την Μπριζ. Εντός των συνόρων, όμως, δεν τα πήγαινε καθόλου καλά. Κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου παραχωρούσε ισοπαλία με 1-1 στην Τούμπα και, μια εβδομάδα αργότερα, γνώριζε την ήττα στην Ξάνθη με 1-0. Τα αρνητικά αποτελέσματα είχαν φέρει οπαδούς στις προπονήσεις για δύο συνεχόμενες ημέρες, πρώτα στη Σουρωτή και μετά στην Τούμπα, που ζητούσαν εξηγήσεις για τις κακές εμφανίσεις.

Στο ματς, όμως, της 30ης Σεπτεμβρίου 2010 κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Και χάρη στο γκολ, που πέτυχε ο Βλάνταν Ιβιτς έντεκα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, είχε νικήσει τους Κροάτες με 1-0 για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ…ΠΑΡΤΙ

Η ήττα με 2-1 στο Ζάγκρεμπ από τη Λοκομοτίβα για το β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2015-16 είχε δημιουργήσει αμφιβολίες ως προς την πρόκριση της ομάδας του Ιγκόρ Τούντορ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ρεβάνς, ωστόσο, της 23ης Ιουλίου 2015 (φωτ.) μπροστά σε περίπου δεκαπέντε χιλιάδες φιλάθλους (11. 861 εισιτήρια) εξελίχτηκε σε… πάρτι για τους γηπεδούχους (είχαν παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Γλύκο και Αθανασιάδη), μια και στο 14΄ το σκορ είχε πάει στο 3-0 με τα γκολ των Λούκας, Μακ και Πέλκα. Το ημίχρονο έκλεισε με 4-0 (34΄ Κίτσιου), ενώ το τελικό 6-0 είχε διαμορφωθεί με τα τέρματα των Αντριάσεβιτς (αυτογκόλ 59΄) και Μακ (84΄).

ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ

Δύο χρόνια πριν (19 Αυγούστου 2021) ο ΠΑΟΚ, έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο της Μποέμιαν, υποδέχονταν τη Ριέκα στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες, αλλά βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ από το 33΄, όταν ο Λεπινίτσα παραβίασε την εστία του Πασχαλάκη. Η πίεση του ΠΑΟΚ έγινε ακόμη πιο ασφυκτική στο β΄ μέρος, αλλά η Ριέκα κρατούσε το υπέρ της σκορ. Τελικά, ό,τι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι, το «πέτυχε» ο Γκάλεσιτς στην τελευταία (κυριολεκτικά) φάση του αγώνα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σβαμπ, έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της δικής του εστίας. Ηταν ένα σημαντικό γκολ για τον ΠΑΟΚ, έστω κι αν μετά τη λήξη του αγώνα ακούστηκαν αποδοκιμασίες από την εξέδρα για το ισόπαλο αποτέλεσμα.


Τελευταία νέα

Την ερχόμενη Τετάρτη για το νταμπλ κόντρα στην ΑΕΚ

Mετά το πρωτάθλημα, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ φουλάρει και για το νταμπλ, έχοντας μπροστά της τον τελικό...

Στην ίδια κατηγορία