Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κ19: Έκανε ότι ήθελε τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο ΠΑΟΚ κόντρα στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού, για το ντέρμπι της Κ19 των μικρών, με το τελικό 2-0 να αδικεί τις προσπάθειες των ταλαντούχων νεαρών του Δικεφάλου. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, παρέμεινε στην κορυφή για να αποσπαστεί στο +4 από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

«Ενισχυμένη» και με ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ Β, μετά τη διακοπή της SL2, ήταν η Κ19 του Δικεφάλου, αφού στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Στέλιου Μαλεζά βρέθηκαν οι Δημήτρης Μοναστηρλής, Λάμπρος Σμυρλής και Στέφανος Τζίμας. Η πρώτη καλή στιγμή για την Κ19 του ΠΑΟΚ ήρθε στο 4′ της αναμέτρησης. Αδάμ και Γεωργιάδης συνδυάστηκαν όμορφα από τη δεξιά πτέρυγα, με τον Έλληνα μπακ να γυρνά στο πρώτο δοκάρι, αλλά το πλασέ του Τζίμα να φεύγει λίγο εκτός της εστίας του Περλέσι.

Σταδιακά οι «ασπρόμαυροι» του Στέλιου Μαλεζά προσπάθησαν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό, και να βρουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Το παιχνίδι ήταν γενικότερα μοιρασμένο, με την Κ19 του ΠΑΟΚ να χάνει τον βασικό της στόπερ, Ταξιάρχη Φίλων. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών έμεινε στο έδαφος μετά από μια μονομαχία με αντίπαλο, και χτύπημα στο γόνατο.

Μάλιστα, προσπάθησε να συνεχίσει, ωστόσο στο 30′ άφησε τη θέση του στον Άγγελο Ζίλο, με τον Στέλιο Μαλεζά να κάνει νωρίς την πρώτη αναγκαστική του αλλαγή. Μετά το πρώτο διάστημα πίεσης των γηπεδούχων, οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν το παιχνίδι και μάλιστα στο 40′ λίγο έλειψε να βρουν το γκολ, από λάθος στην αμυντική γραμμή του Δικεφάλου.

Τελικά το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε από το… golden boy του. Στο 43′ ο Αδάμ πέρασε τη μπάλα στον Καλόγηρο, αυτός έβγαλε την κάθετη για τον Στέφανο Τζίμα που «εκτέλεσε» από κοντά τον Περλέσι για το 1-0! Αυτή η πανέμορφη κίνηση του 17χρονου «killer», που ζάλισε την άμυνα του Ολυμπιακού πριν σκοράρει, «υπέγραψε» και το 1-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Με τις ίδιες συνθέσεις ξεκίνησαν στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες, με την Κ19 του ΠΑΟΚ να βρίσκει και δεύτερο γκολ, με το καλησπέρα του δεύτερου μέρους! Στο 49′ ο Λάμπρος Σμυρλής έπιασε ένα σουτ- οβίδα, πίσω από το ημικύκλιο της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στο «Γ» της εστίας του Περλέσι, για να δώσει μεγάλο προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους».

O ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει παρά το υπέρ του 2-0, για να βρει ακόμα ένα γκολ, και έφτασε κοντά σε δύο περιπτώσεις. Στο 59′ ο Σμυρλής σούταρε από το ίδιο περίπου σημείο, με τον Περλέσι να βγάζει δύσκολα, και δύο λεπτά αργότερα ο Καλόγηρος έπιασε το σουτ από τα όρια της περιοχής, με το σουτ να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι.

H εικόνα το παιχνιδιού δεν άλλαζε και στο 68′ η Κ19 του ΠΑΟΚ έφτασε μια… ανάσα από το 3-0! Ο Τζίμας κινήθηκε στον άξονα και με τρομερή διαγώνια μπαλιά έβγαλε τον Γκούμα απέναντι με γκολ, με τον Περλέσι να υποχρεώνεται σε δύσκολη επέμβαση για να κρατήσει το 2-0.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη διαφαινόμενη ήττα, με τους πιτσιρικάδες των «ερυθρόλευκων» να ξεπερνούν τα όρια του αντιαθλητικού, με τον Μαξ Σνάουτσνερ να δέχεται δύο δυνατές κλωτσιές, με ξεκάθαρο στόχο του Ολυμπιακού να «χαλάσει» το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, συνέχισε να έχει την απόλυτη κυριαρχία και στο 83΄εφτασε και πάλι πολύ κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Γκιτέρσου πέρασε ελάχιστα έξω. Παρά την ξεκάθαρη υπεροχή και τις πολλές ευκαιρίες, το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τους «ασπρόμαυρους» να εδραιώνονται στην κορυφή της Super League!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Στ. Μαλεζάς): Μοναστηρλής, Σινανάι, Δεληγιάννης, Φίλων (29′ Ζίλο) , Γεωργιάδης, Σνάουτσνερ, Καλόγηρος, Σμυρλής, Αδάμ (80′ Γκιτέρρσος) , Γκούμας (88′ Τσίκος), Τζίμας (88′ Μάρτος)

Ολυμπιακός (Σ. Συλαϊδόπουλος): Περλέσι, Αρσενίδης, Χρυσόπουλος, Καλογερόπουλος, Κουτσίδης (71′ Μπακούλας) , Φρέρης (71′ Μόιρας) Κουτσογκούλας, Μουζακίτης, Κωστούλας, Πάτηρας, Σταυρόπουλος


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία