Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ήττα και 4η θέση για τον ΠΑΟΚ στο Super Cup

Δημοφιλή

Μικρό τελικό είχε σήμερα (30/9) ο ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος αντιμετώπισε το Περιστέρι στο Super Cup της Ρόδου. Δεν ήταν η μέρα του ούτε σήμερα, καθώς η χθεσινή αστοχία συνεχίστηκε και σήμερα. Οι «ασπρόμαυροι» έμειναν πίσω με 15 πόντους στο ημίχρονο, κάτι που δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν μέχρι το φινάλε, οδηγώντας σε ήττα από το Περιστέρι με σκορ 64-49. Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά το Super Cup με 2/2 ήττες κι έχοντας προβληματική εικόνα στο σημερινό παιχνίδι. Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Φλάτεν, Γκίλμορ και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του ΠΑΟΚ.

Τους πρώτου πόντους στην αναμέτρηση τους πέτυχε, όπως και χθες, ο Άντριου Χάρισον με βολές. Το Περιστέρι επανήλθε άμεσα στο παιχνίδι με τρίποντο του Τζέιλεν Χαντς, παίρνοντας μάλιστα προβάδισμα πέντε πόντων (13-8) στα μισά της πρώτης περιόδου. Ο ρυθμός του αγώνα φαινόταν να παγώνει τέσσερα λεπτά πριν το πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο ο Μαργαρίτης ξεκίνησε την «αντεπίθεση» του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος μείωσε σε 17-14 δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου με διαδοχικά καλάθια του Τζαμάνι ΜακΝίς. Οι τυπικά γηπεδούχοι κατάφεραν να αυξήσουν και πάλι τη διαφορά τους στα τελευταία δευτερόλεπτα για το 20-14.

Αρκετά άστοχοι ήταν οι «ασπρόμαυροι» στα πρώτα λεπτά, ωστόσο και οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη δεν μπορούσαν να σκοράρουν και να αυξήσουν τη διαφορά. Η αστοχία συνεχίστηκε, με τους «ασπρόμαυρους» να δέχονται και καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τον Ράγκλαντ για το 41-26. Ακόμη μία ημέρα αστοχίας για τον Δικέφαλο, ο οποίος είχε 1/10 τρίποντα και 40% ευστοχία στο δίποντο μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά.

Το χαμηλό σκορ παρέμεινε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ανήμπορος να σκοράρει, ενώ και το Περιστέρι δεν έθελξε με την επίδοσή του. Μετά από πέντε λεπτά αγώνα το Περιστέρι είχε πετύχει πέντε πόντους, ενώ ο Δικέφαλος μόλις τέσσερις (46-30).

Το κακό θέαμα συνεχίστηκε μέχρι τη λήξη της τρίτης περιόδου. Αμφότερες οι ομάδες δεν μπορούσαν να σκοράρουν με τίποτα. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Σπανούλη αύξησαν τη διαφορά τους στους 18 (48-30), ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Νίκος Τσιακμάς πέτυχε το δεύτερο τρίποντο των «ασπρόμαυρων» μετά από 28 λεπτά αγώνα. Ο Τσιακμάς σκόραρε ξανά, διαμορφώνοντας το 53-37 της τρίτης περιόδου.

Με Μαργαρίτη, Αρσενόπουλο και ΜακΝίς βρήκε καλάθια ο Δικέφαλος στο τέταρτο δεκάλεπτο, προσπαθώντας να ροκανίσει τη διαφορά του από το Περιστέρι. Το Περιστέρι προηγούνταν με 13 πόντους (59-46), διαφορά που μεγάλωσε μετά το τρίποντο του Χουγκάζ τρία λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού δεν είχε καθαρό μυαλό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για να σκοράρει και να πλησιάσει στο σκορ.

Διαδικαστικά ήταν τα τελευταία λεπτά του ματς, με το Περιστέρι τελικά να κερδίζει τον ΠΑΟΚ με σκορ 64-49. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Προμηθέα Πατρών στο Παλατάκι για την 1η αγωνιστική της Basket League.

Περιστέρι – ΠΑΟΚ Mateco: 64-49

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 20-14
2η: 21-12
3η: 12-11
4η: 11-12

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 41-26, 53-37, 64-49


Τελευταία νέα

Τέσσερα νέα πρωτότυπα από τη Nissan

Η Nissan παρουσιάζει τέσσερα πρωτότυπα αυτοκίνητα «νέας ενέργειας» (New Energy Vehicles – NEV) στο σαλόνι αυτοκινήτου Auto China 2024. Τα...

Στην ίδια κατηγορία