Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η UEFA αυξάνει τα χρήματα για τον νικητή του Conference League!

Δημοφιλή

Αυξημένα είναι τα χρηματικά ποσά, συγκριτικά με φέτος, που θα λαμβάνουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν από τη νέα σεζόν στο Conference League.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζei την προσπάθειά τοy στο Conference League.

O Δικέφαλος δεν έπιασε καλή απόδοση, ηττήθηκε 1-0 από τη Μπριζ, αλλά στη ρεβάνς μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Έπιασε πέναλτι ο Κοτάρσκι, χωρίς τρεις βασικούς στην Τούμπα οι Βέλγοι.

Η εντυπωσιακή πορεία του ΠΑΟΚ στο Conference League τη φετινή σεζόν έχει οδηγήσει τον σύλλογο σε σημαντικό οικονομικό κέρδος, με τους Θεσσαλονικείς να στοχεύουν σε μία ανάλογη συνέχεια. Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες έχουν βάλει ήδη ένα αξιοσέβαστο χρηματικό ποσό στα ταμεία τους από την ευρωπαϊκή τους πορεία.

Για το επόμενο έτος, η UEFA αύξησε το χρηματικό ποσό που θα επενδύσει σε έπαθλα για συλλόγους στα 285 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο από τότε που δημιουργήθηκε αυτή η διοργάνωση. Αλλά ποιο είναι αυτό το ποσό που θα έπαιρνε μια ελληνική ομάδα που θα αγωνίζεται στο Conference League 2025-26;

Ένα… τέλειο Conference League θα γέμιζε τα ταμεία του νικητή περίπου 18,85 εκατομμύρια ευρώ. Εάν μια ελληνική ομάδα προκριθεί στη φάση των ομίλων, θα εξασφαλίσει 800.000 ευρώ, ενώ άλλα άλλα 3,05 εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή στη φάση των ομίλω. Επιπλέον, προστίθενται 400.000 ευρώ για κάθε νίκη και 133.000 για κάθε ισοπαλία. Έτσι, μια τέλεια προκριματική φάση, έξι νικών, θα πρόσθετε 2,4 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία ενός συλλόγου.

Για τους 16 συλλόγους που προκρίνονται στη φάση των «16» , υπάρχουν 800.000 ευρώ περισσότερα. Για όσους παίζουν στους προημιτελικούς, 1,3 εκατομμύρια και για τους ημιτελικούς 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι φιναλίστ θα μοιραστούν 11 εκατομμύρια περισσότερα: Επτά για τον νικητή της διοργάνωσης και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για τον δευτεραθλητή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ηγετική εμφάνιση από τον Κουλιεράκη

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 3-2 στην Τούμπα, για την 8η αγωνιστική των play off της Super League,...

Στην ίδια κατηγορία