Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η μεγάλη λίστα από τον Σταφυλίδη μέχρι τον Αγγελίδη

Δημοφιλή

Mε τη μεταγραφή του στη Βέρντερ Βρέμης ο Σπύρος Αγγελίδης (φωτ.) πρόσθεσε το όνομά του στο μακρύ κατάλογο των ποδοσφαιριστών, που αναδείχθηκαν από την ακαδημία του ΠΑΟΚ και, σε κάποια στιγμή της καριέρας τους, έκαναν το βήμα για το εξωτερικό.

Ξεχωρίζουν, φυσικά, οι περιπτώσεις των Χρήστου Τζόλη και Γιώργου Κούτσια, αλλά υπάρχουν πολλές ακόμη.

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που «βγήκε» από τις υποδομές κι έφερε χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, ήταν ο Κώστας Σταφυλίδης. Τον Ιανουάριο του 2012 στον ΠΑΟΚ επέκτειναν το συμβόλαιό του μέχρι το 2016, βάζοντας ρήτρα παραχώρησής του ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Εξι μήνες αργότερα η Μπάγερν Λεβερκούζεν έκανε δικό της τον διεθνή παίκτη καταβάλλοντας το συγκεκριμένο ποσό. Πέρσι έπαιξε στην Μπόχουμ, από την οποία έμεινε ελεύθερος.

O Δημήτρης Πέλκας είχε παραχωρηθεί δανεικός στη Βιτόρια Σετούμπαλ τη σεζόν 2014-15 και έξι χρόνια μετά έκανε τη μεταγραφή του στη Φενερμπαχτσέ, από την οποία έχει πλέον αποδεσμευτεί.

To καλοκαίρι του 2019 η Ανκαραγκουτσού κατέβαλε 300 χιλιάδες ευρώ στον ΠΑΟΚ για ν’ αποκτήσει τον Στέλιο Κίτσιου, ο οποίος είχε ήδη πάρει στην καριέρα του μια πρώτη γεύση από το εξωτερικό (τη σεζόν 2017-18 είχε παραχωρηθεί δανεικός στη Σεντ Τρούιντεν). Μετά από ένα… διάλειμμα δύο χρόνων στην Γκαζιαντέπ, επέστρεψε για μια δεύτερη θητεία στην Ανκαραγκουτσού.

Kάτοικος εξωτερικού δηλώνει κι ο Ευθύμης Κουλούρης, ο οποίος συνεχίζει από φέτος το καλοκαίρι στην πολωνική Πόγκον. Μακριά από την Ελλάδα αγωνίζεται κι ο Αβεντίς Αβεντισιάν, παίκτης της ολλανδικής Γκόου Αχέντ Ινγκλς.

Ο Δημήτρης Πόποβιτς δοκίμασε την τύχη του σε γερμανικές ομάδες χαμηλών κατηγοριών, έπαιξε τρία χρόνια στο πρωτάθλημα Σλοβακία με τη Μιχαλόβτσε, μέχρι που πέρσι επέστρεψε στην Ελλάδα, ενισχύοντας τον Αλμωπό Αριδαίας.

Από τους πιο πολυταξιδεμένους είναι ο Χρήστος Ιντζίδης (ντεμπούτο με το Δικέφαλο στην εντός έδρας ρεβάνς με την Μπνέι Γιεχούντα). O 30χρονος, πλέον, κεντρικός αμυντικός βίωσε την εμπειρία της Αυστραλίας (Σάουθ Μέλμπουρν), της Λιθουανίας (Παλάνγκα), της Ρουμανίας (Σιξερέντα και Κονκόρντια), ακόμη και της Μαλαισίας (Κελαντάν). Η περσινή σεζόν τον βρήκε στην Ιταλία και στην Ντεσενζάνο (Δ΄ κατηγορία).

Kάτοικος Σλοβακίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια είναι ο Κυριάκος Σαββίδης. Ο 26χρονος χαφ είχε γίνει γνωστός στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, όταν είχε δοθεί δανεικός στη Μιχαλόβτσε στο δεύτερο μισό της σεζόν 2015-16, επιστρέφοντας εκεί το 2019. Κι αφού έπαιξε τρία χρόνια στη Σπάρτακ Τρνάβα, φέτος το καλοκαίρι πήρε… προαγωγή στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης έζησε πριν τρία χρόνια την εμπειρία του πρωταθλήματος Ρουμανίας, φορώντας τη φανέλα της Σέπσι. Πλέον, είναι ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού, όπου πέρσι είχε συμπαίκτη τον Κώστα Δημητρίου. Ο τελευταίος, το καλοκαίρι του 2018, προτίμησε το εξωτερικό, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο με τη Βασιλεία. Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, έκανε κι ένα πέρασμα από την Ουγγαρία (Μεζοκόβεσντ). Σε άλλη ομάδα της Ουγγαρίας (Κισβάρντα) έπαιξε τη διετία 2019-2020 ο Σταύρος Τσουκαλάς, νυν παίκτης της Νίκης Βόλου.

Οσο για τον Κρίστι Κιόσε, προτίμησε να φύγει νωρίς από την Ελλάδα. Πέρασε τρεισήμισι χρόνια στη Σλοβακία (Μιχαλόβτσε), μετακόμισε στην Τσεχία (Κάρβινα, Βικτόρια Πλζεν) και πλέον έχει γυρίσει στη Σλοβακία για να ενισχύσει την Κόζιτσε.

Πρώτος σκόρερ με δεκαέξι γκολ πριν από έξι χρόνια με την Κ-19 του ΠΑΟΚ, ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης ξενιτεύτηκε πριν από δύο χρόνια στη Λιθουανία, όπου έπαιξε, ως δανεικός από τον ΟΦΗ, για έξι μήνες στη Σούντουβα. Η λήξη της προηγούμενης σεζόν τον βρήκε στην Προοδευτική.

Το καλοκαίρι του 2019 ο Γιώργος Τζοβάρας μετακόμισε στη Σλοβακία, όπου εντάχθηκε στο δυναμικό της Σλόβαν Μπρατισλάβας. Εκεί έμεινε για μια σεζόν και τώρα είναι παίκτης του Ατρόμητου.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Γιώργος Βρακάς, σε ηλικία μόλις 17 χρόνων, μετακόμισε στη Νάπολι. Και μετά από μια διετία παρουσίας στα τμήματα υποδομών της ιταλικής ομάδας, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ.

Ο Νίκος Μπότης έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην ακαδημία του Γιώργου Πλίτση, βετεράνου τερματοφύλακα της ΑΕΛ. Γρήγορα μεταπήδησε στον Αγιαξ Λάρισας, όπου τον ανακάλυψαν οι σκάουτ του ΠΑΟΚ. Και σε ηλικία μόλις δέκα ετών, μετακόμισε οικογενειακώς το καλοκαίρι του 2014 στη Θεσσαλονίκη. Εξι χρόνια αργότερα ο Μπότης έπαιρνε το αεροπλάνο για το Μιλάνο, συνεχίζοντας την καριέρα του στην Ιντερ (πέρσι είχε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα νέων της Ιταλίας).

Ο Χρήστος Βουτσάς επέλεξε το καλοκαίρι του 2019 να φύγει στην Ολλανδία και να ενταχθεί στο δυναμικό της Βίλεμ. Ο νεαρός αμυντικός μέσος είχε μετρήσει μια ολόκληρη δεκαετία παρουσίας στην ακαδημία του Δικεφάλου και στην τελευταία του χρονιά (σεζόν 2018-19) ήταν πρωταθλητής με την Κ-19. Πλέον ανήκει στο ρόστερ του Λεβαδεακού.


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία