Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η μεγάλη επένδυση

Δημοφιλή

Το καλοκαίρι του 2013 ήταν, ουσιαστικά, το πρώτο για τον Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι του ΠΑΟΚ και, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στήθηκε μια ομάδα απ’ την αρχή.

Οι νέοι παίκτες έρχονταν ο ένας μετά τον άλλο, αν και πρώτα απ’ όλα έπρεπε να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος, που θα κάθονταν στην άκρη του πάγκου.

H τελική επιλογή είχε γίνει στο πρόσωπο του Ντομίνγκος Πασιένσια. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε ταξιδεύσει στις 5 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές συζητήσεις, ωστόσο δεν τα βρήκε με το Δικέφαλο, επιστρέφοντας άπραγος στην πατρίδα του. Εδώ και 3,5 χρόνια δεν έχει δουλέψει, έχοντας εργαστεί ενδιάμεσα σε Καϊσέρισπορ, Σετούμπαλ, ΑΠΟΕΛ και Μπελενένσες.

Μια εβδομάδα αργότερα (12 Ιουνίου) έφθανε στη Θεσσαλονίκη ο Χουμπ Στέφενς. Και την αμέσως επόμενη ημέρα επισημοποιούνταν η συμφωνία με τον έμπειρο Ολλανδό προπονητή.

ΜΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΝΕΟΑΠΟΚΤΗΘΕΝΤΩΝ

Ολόκληρη ενδεκάδα παικτών (οι τέσσερις ως δανεικοί) είχε αποκτηθεί εκείνο το καλοκαίρι. Την αρχή (19 Ιουνίου) είχε κάνει ο Ινίγο Λόπεθ (διετές συμβόλαιο) και ακολούθησαν οι Γιάννης Σκόνδρας (21 Ιουνίου-τετραετές), Αλέξανδρος Τζιόλης (22 Ιουνίου-τριετές), Μιγκέλ Βίτορ (1 Ιουλίου-τριετές), Πέρες Λούκας (4 Ιουλίου-τριετές), Σέκου Ολίσε (5 Ιουλίου-δανεικός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νίκος Σπυρόπουλος (6 Ιουλίου- διετές), Τόμας Νέτσιντ (16 Ιουλίου-δανεικός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μίροσλαβ Στοχ (8 Αυγούστου-δανεικός από τη Φενερμπαχτσέ), Σωτήρης Νίνης (31 Αυγούστου-δανεικός από την Πάρμα) και Γιώργος Τζαβέλλας (2 Σεπτεμβρίου-τετραετές).

Στον αντίποδα, οι Σαρλ Ιτάνζ και Αλέξανδρος Αποστολόπουλος έφευγαν δανεικοί σε Κόνιασπορ και Βέροια αντίστοιχα.

ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΡΟΖΙΤΣΚΙ!

Ποιοι άλλοι παίκτες είχαν απασχολήσει μεταγραφικά τον ΠΑΟΚ; Ο Ιβοριανός μεσοεπιθετικός Ιμπραχίμ Σισοκό (ήταν δανεικός στον Παναθηναϊκό από τη Βόλφσμπουργκ, συνέχισε επίσης δανεικός στη Σεντ Ετιέν), ο Ελβετός αμυντικός της Γιουβέντους Ρέτο Ζίγκλερ (πήγε δανεικός στη Σασουόλο), o Iσπανός αμυντικός της Αλμερία Κριστιάν Φερνάντεζ (παρέμεινε στην ισπανική ομάδα), o Αγγλος μεσοεπιθετικός Τζο Κόουλ της Γουέστ Χαμ (παρέμεινε στην αγγλική ομάδα), o Nιγηριανός εξτρέμ της Γουέστ Μπρόμγουιτς Πίτερ Οντεμβίγκιε (μεταπήδησε στην Κάρντιφ), o Aλγερινός επιθετικός του Ολυμπιακού Ράφικ Τζιμπούρ (πήγε δανεικός στη Σίβασπορ), o Kροάτης μεσοεπιθετικός της Ντιναμό Κιέβου Νίκο Κράνιτσαρ (συνέχισε δανεικός στην ΚΠΡ) κι ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Μπλάκμπερν Μάουρο Φορμίκα (πήγε στο Μεξικό και στην Κρουζ Αζούλ).

Φήμες είχαν κυκλοφορήσει ακόμη και για τον Τσέχο μεσοεπιθετικό της Αρσεναλ Τόμας Ροζίτσκι, που παρέμεινε κάτοικος Λονδίνου…

*Στις 3 Ιουλίου η αποστολή αναχώρησε για το Λεόμπεν της Αυστρίας. Στη διάθεση του Στέφενς βρίσκονταν οι Χακόμπο, Γλύκος, Ιτάνζ, Γιακουμής, Λίνο, Ποζατζίδης, Κατσικάς, Λόπεθ, Κιόσε, Βίτορ, Σκόνδρας, Κίτσιου, Λάζαρ, Γκαρσία, Κάτσε, Τζανδάρης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Πόζογλου, Πόποβιτς, Δεληγιαννίδης, Γεωργιάδης, Σαββίδης, Λόρενς, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης και Γιάννου. Οι Πέλκας και Κωνσταντινίδης ταξίδεψαν αργότερα στην Αυστρία κι αφού είχαν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους με την εθνικής νέων στο παγκόσμιο κύπελλο της Τουρκίας.

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε φιλικά ματς είχε δώσει ο ΠΑΟΚ επί αυστριακού εδάφους: νίκες επί της Κοπεγχάγης (2-0), της Πάσινγκ (1-0) και του ΑΠΟΕΛ (1-0), ισοπαλία χωρίς σκορ με την Ανζί και ήττα από την Ζνόιμο με 1-0.

Τέσσερα ματς προετοιμασίας έγιναν μετά την επιστροφή της αποστολής από το εξωτερικό. Τα τρία ήταν στην Τούμπα (6-0 τη Νις, 2-0 τον Εθνικό Γαζώρου, 1-3 από την Καλλονή) και ένα στην Καλαμαριά (2-1 τον Απόλλωνα).

*Οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Κώστας Κατσουράνης και Στέφανος Αθανασιάδης ήταν οι τρεις ποδοσφαιριστές, που είχαν αναδειχτεί οι αρχηγοί της ομάδας του Δικεφάλου για την αγωνιστική περίοδο, που θ’ ακολουθούσε

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΔΥΟ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ

Την Τρίτη 2 Ιουλίου οι Πάμπλο Γκαρσία και Αλβες Λίνο υπέγραφαν μονοετή ανανέωση. Και για τους δύο άρχιζε η τελευταία σεζόν τους στον ΠΑΟΚ. Μόνο που για τον Ουρουγουανό χαφ θα ήταν… μισή, αφού το χειμώνα θα μεταπηδούσε στην Ξάνθη, έχοντας χρησιμοποιηθεί από τον Στέφενς μόνο στα δύο παιχνίδια κυπέλλου εναντίον της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Ο Βραζιλιάνος μπακ, αντίθετα, θα παρέμενε κάτοικος Τούμπας μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου 2013-14. Και όταν θα αναχωρούσε από την Ελλάδα, είχε να παρουσιάσει τον εντυπωσιακό απολογισμό των 220 συμμετοχών με την ασπρόμαυρη φανέλα, μαζί και 37 ασίστ και δεκαέξι γκολ

Αλλά κι ο Σανθ Χακόμπο είχε ανανεώσει το καλοκαίρι του 2013 τη συνεργασία του με το Δικέφαλο για άλλα τρία χρόνια. Ο Στέφενς του έδειξε εμπιστοσύνη, η οποία όμως εξανεμίστηκε μετά τη συντριβή με 4-0 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό. Το χειμώνα που ακολούθησε, παραχωρήθηκε δανεικός στην Τενερίφη, χωρίς στη συνέχεια να επιστρέψει ξανά στην Τούμπα.

H ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο (αγωνιστικός) αποκλεισμός από τη Μέταλιστ (0-2, 1-1) στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ μετατράπηκε σε πρόκριση στα πλέι της διοργάνωσης μετά την απόφαση της ΟΥΕΦΑ ν’ αποβάλλει την ουκρανική ομάδα για «στημένο» παιχνίδι του 2008 με την Καρπάτι (ο Δικέφαλος είχε κληρωθεί στο μεταξύ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ). Κι αφού το CAS είχε απορρίψει το αίτημα της Μέταλιστ να “παγώσει” την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, βρέθηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Σάλκε, αποτυγχάνοντας τελικά να κάνει την υπέρβαση (1-1, 2-3).

*Συνάντηση με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το θέμα των χρεών της ΠΑΕ είχε ο Ιβάν Σαββίδης την Κυριακή 9 Ιουνίου. Δύο ημέρες αργότερα παρουσιάζονταν στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας το νέο λογότυπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

*Στα 12.820 είχε διαμορφωθεί ο τελικός αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας.

ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Αρχές Σεπτεμβρίου ο Στέφενς δοκίμαζε στις προπονήσεις στη Νέα Μεσημβρία τον στόπερ Αλεξάντερ Μάντλουγκ, που είχε μείνει ελεύθερος από τη Βόλφμπουργκ. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από τον Γερμανό αμυντικό, ο οποίος τέσσερις μήνες αργότερα συμφώνησε με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

*Τριετή συμβόλαια συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ είχαν υπογράψει το καλοκαίρι του 2013 οι Ευθύμης Κουλούρης και Στέλιος Πόζογλου, πρωταθλητές την αμέσως προηγούμενη σεζόν με την Κ-17

*Την Πέμπτη 20 Ιουνίου ο Βλάνταν Ίβιτς (ένα χρόνο πριν είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση) αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της ομάδας νέων Κ-20 του ΠΑΟΚ, αρχίζοντας έτσι την προπονητική του καριέρα

*Την Πέμπτη 1 Αυγούστου ο Παντελής Κωνσταντινίδης επέστρεφε μετά από ένα χρόνο απουσίας ξανά στο Δικέφαλο, αναλαμβάνοντας εκείνη τη φορά ρόλο διοικητικού υπεύθυνου του αγωνιστικού τμήματος.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το γκολ και οι καλύτερες φάσεις της πρόκρισης του ΠΑΟΚ (video)

Ο ΠΑΟΚ Morris τα κατάφερε και με γκολ της Βάσιας Γιαννακά στο 117ο λεπτό, επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0...

Στην ίδια κατηγορία